Edyta M 19.08.2010 11:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2010 Hejka Emilko To sa tzw. KOSZTY UKRYTE !!!!! ........ albo " czytaj to co napisane drobnym drukiem " .... o pewnych rzeczach dowiadujemy sie po fakcie niestety ;) Twoj domek dla mnie osobiscie jest piekny !!!!!! Buziaki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jolapp2 19.08.2010 19:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2010 Zgłaszając sie do tej całej akcji z dziennikami nie miałam pojęcia, że będzie jakieś głosowanie. Po otrzymaniu e- maila od redakcji, że jeśli prześle im się zdjęcia domu to będą one w numerze specialnym. Pomyślałam, że fajna sprawa mieć taką pamiątkę i wysłałam. Więc nie przejmuj się bo ja nie chcem z nikim rywalizować Cześć Emilko Ja podobnie jak ty nie wiedziałam nic o tym konkursie i głosowaniu. Trochę nas chyba "podpuszczono" do tej rywalizacji co mi także nie odpowiada - szczególnie, że dziennik budowy założyłam na pamiątkę potomnym. Pozdrawiam - Jola Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jolapp2 19.08.2010 19:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2010 Hej, hej Edytko :) :) :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martaibartek 19.08.2010 19:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2010 Jola aktualne zdjęcia przejrzane! widzę, że i u was praca wre! dachówka śliczna!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! a jak będzie już ułożona na dachu to w ogóle cudo!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edyta M 20.08.2010 01:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2010 Joluuuuuuuuuuuuuuu ..... Stawiasz piwo Kochana ( kurde zapomnialam , ze nie pije piwa ..... szampon moze byc taki do wlosow ) . Teraz patrz jak ja kciuki trzymalam za tych Twoich dekarzy no i co sa ?.... sa ........ kolejny cud !!!!!! ale wymiataja chlopaki , a zmi slinka cieknie na mysl jak u mnie zaczna ( na poczatku wrzesnia czyli znaczy sie juz za kilka dni !!!!! YUPI .... ) Buziaki i za pogode kciuki trzymam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jolapp2 21.08.2010 22:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2010 Jola aktualne zdjęcia przejrzane! widzę, że i u was praca wre! dachówka śliczna!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! a jak będzie już ułożona na dachu to w ogóle cudo!!! Witaj Martusiu Mam nadzieją, że tak będzie, dzięki - pa, pa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jolapp2 21.08.2010 22:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2010 Joluuuuuuuuuuuuuuu ..... Stawiasz piwo Kochana ( kurde zapomnialam , ze nie pije piwa ..... szampon moze byc taki do wlosow ) . Teraz patrz jak ja kciuki trzymalam za tych Twoich dekarzy no i co sa ?.... sa ........ kolejny cud !!!!!! ale wymiataja chlopaki , a zmi slinka cieknie na mysl jak u mnie zaczna ( na poczatku wrzesnia czyli znaczy sie juz za kilka dni !!!!! YUPI .... ) Buziaki i za pogode kciuki trzymam Dzięki kochana Postawię nawet szampon do włosów. Pogoda jest, a dekarze dzielnie walczą..............z więźbą Ale to dopiero opiszę i mam nadzieję, że będzie dobrze Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edyta M 22.08.2010 01:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2010 Hejka Jolu Czytalam o zakupie dodatkowego okna .... ja tez w zwiazku z tym , ze robie sobie pralnie i suszarnie nad pustka nad garazem postanowilam doswietlic pomieszczenie nie bedzie tam dziennego swiatla wiec troche ponuro ..... , a z okienkiem zawsze " razniej " ..... wlasciwie bedzie to swietlik uchylny . Musze tylko szybciutko zlozyc zamowienie bo dekarze niedugo wchodza na daszek ..... Buziaki Jolu i czekam na Twoje relacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariomili 22.08.2010 16:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2010 Hej Jolu!!! Wyczytałam ,że chcecie się wprowadzić na Boże Narodzenie 2011:).My właśnie też i też nie wiemy czy nam się to uda:rolleyes: Trzymam ,więc mocno kciuki za kolejne święta we własnych domkach:):) Pozdrawiam:hug: Uda sie , uda. Juz Wam zazdroszcze! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariomili 22.08.2010 16:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2010 Witaj Jolu, Fajnie wyszla Wam podbitka. Powodzenia z dachem! Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PanPaniSmith 22.08.2010 16:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2010 witamjakie był u was koszty tej podbitki Jolu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jolapp2 22.08.2010 18:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2010 Hej Jolu!!! Wyczytałam ,że chcecie się wprowadzić na Boże Narodzenie 2011:).My właśnie też i też nie wiemy czy nam się to uda:rolleyes: Trzymam ,więc mocno kciuki za kolejne święta we własnych domkach:):) Pozdrawiam:hug: Uda sie , uda. Juz Wam zazdroszcze! Bardzo bym chciała zamieszkać właśnie na BN, ale czy finanse pozwolą? Może inaczej, łapiemy sie na tym, że wykonując jakiś etap mówimy - no to jest bardzo ważne więc lepiej kupić lepszy materiał, dach musi być solidny, zachciało mi się szprosów (i będą), kocioł CO - stawiamy trochę na ekologię - więc pellet i pompa ciepła c.w.u. A za chwilę będą płytki, ogrodzenie, itp... nie mówię już o meblach (może nowych) Ale w 2012r. też będą święta i tego będę się trzymać Obyśmy zdrowi byli i już Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jolapp2 22.08.2010 18:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2010 Hejka Jolu Czytalam o zakupie dodatkowego okna .... ja tez w zwiazku z tym , ze robie sobie pralnie i suszarnie nad pustka nad garazem postanowilam doswietlic pomieszczenie nie bedzie tam dziennego swiatla wiec troche ponuro ..... , a z okienkiem zawsze " razniej " ..... wlasciwie bedzie to swietlik uchylny . Musze tylko szybciutko zlozyc zamowienie bo dekarze niedugo wchodza na daszek ..... Buziaki Jolu i czekam na Twoje relacje Hej Edytko Ja właśnie żałuję, że tak późno postanowiliśmy o tym dodatkowym oknie (domówilismy 2 tygodnie temu) ale mam nadzieję, że przyjedzie w środę a dekarze się zjawią (może być różnie). Mam jeszcze jeden "ból". Wyceniając i zamawiając okna nie zastanawialiśmy się nad roletami na górze (2 okna nad wykuszem). Kiedy pomyśleliśmy o tym żeby je także tam dać zadzwoniłam do firmy (2,5 tygodnia przed uzgodnionym terminem montażu) z prośbą o te rolety, ale niestety szyby były już zamówione Zastanawiamy się z małżem jak mogliśmy o nich nie pomysleć. Nie chciałabym w nowym domu montować rolet na elewacji. W grę wchodziłyby jedynie rolety w świetle okna, ale ze względu na szprosy to nie wiem jak by to wyglądało. Zdecydowaliśmy, że na razie nie będziemy nic robić w tym kierunku, zobaczymy później. Oby takich nieprzemyślanych decyzji było jak najmniej. Dlatego Edytko zamawiaj ten świetlik, zamawiaj Pa, pa:hug: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jolapp2 22.08.2010 18:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2010 Witaj Jolu, Fajnie wyszla Wam podbitka. Powodzenia z dachem! Pozdrawiam Dzięki, dzięki Pozdrawiam witam jakie był u was koszty tej podbitki Jolu? Wyszło nam 85m2 - koszt 2074zł + art. do jej zabezpieczenia. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edyta M 22.08.2010 21:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2010 Hej Edytko Ja właśnie żałuję, że tak późno postanowiliśmy o tym dodatkowym oknie (domówilismy 2 tygodnie temu) ale mam nadzieję, że przyjedzie w środę a dekarze się zjawią (może być różnie). Mam jeszcze jeden "ból". Wyceniając i zamawiając okna nie zastanawialiśmy się nad roletami na górze (2 okna nad wykuszem). Kiedy pomyśleliśmy o tym żeby je także tam dać zadzwoniłam do firmy (2,5 tygodnia przed uzgodnionym terminem montażu) z prośbą o te rolety, ale niestety szyby były już zamówione Zastanawiamy się z małżem jak mogliśmy o nich nie pomysleć. Nie chciałabym w nowym domu montować rolet na elewacji. W grę wchodziłyby jedynie rolety w świetle okna, ale ze względu na szprosy to nie wiem jak by to wyglądało. Zdecydowaliśmy, że na razie nie będziemy nic robić w tym kierunku, zobaczymy później. Oby takich nieprzemyślanych decyzji było jak najmniej. Dlatego Edytko zamawiaj ten świetlik, zamawiaj Pa, pa:hug: Witaj Jolu Tez zastanawialam sie nad roletami zewnetrznymi do okien , robilam wstepne przymiarki i wyceny ....... w nadprozach wykonawca domu mial zostawic miejsce na nie ..... doczytalam sie gdzies , ze majac dosc duze przeszklenia rolety nie sa wskazane gdyz moga w rezultacie ulec zniszczeniu od ...... zamykania i otwierania ( ale chyba po to one sa prawda ???? ) , lamelki ulegaja odksztalceniu ..... Najkorzystniej jest wstawiac rolety zewnetrzne gdzie przeszlkenie jest do 150 cm. ..... u mnie niektore maja ponad 250 cm. ( oczywiscie chodzi o szerokosc ) . Zrezygnowalam z rolet na rzecz okien o lepszych parametrach ..... Gdyby czlowiek budowal jeszcze raz pewnie podejmowalby troche inne decyzje , ale Jolu wazne zeby zdrowie bylo reszta przyjdzie sama ... Pogodnego tygodnia zycze i trafnych decyzji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwia1984 28.08.2010 17:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2010 CZeść Gratuluje! domek wygląda cudnie:) mam prośbe mogłabyśmi przypomnieć gdzie zamawialiście okna...jaki był koszt i jaki to kolor....acha i drewniane czy PCV? acha i mogłabyś zrobic fotkę na salon... z góry dziękuję i pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jolapp2 28.08.2010 22:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2010 Hej!!! Gratuluję okienek:wiggle::wiggle:Pięknie domek wygląda:) Będziecie zadowoleni ,też mamy okna VEKA i jest ok:) Pozdrawiam i zyczę miłego weekendu:cool: Witaj Olu Dziękuję mam nadzieję, że będę z okien zadowolona bo na razie jestem Miłej niedzieli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yuka 28.08.2010 22:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2010 Cześć Jola:DDoczytyłam wreszcie jak to z Twoim dachem było... Dobrze, że wszystko dobrze się skończyło:)A domek z oknami, hmmm.... cud, miód i orzeszki:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jolapp2 28.08.2010 22:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2010 CZeść Gratuluje! domek wygląda cudnie:) mam prośbe mogłabyśmi przypomnieć gdzie zamawialiście okna...jaki był koszt i jaki to kolor....acha i drewniane czy PCV? acha i mogłabyś zrobic fotkę na salon... z góry dziękuję i pozdrawiam Hej Sylwia Okna zamawialiśmy w Drewnoplaście w Strzelach Opolskich bezpośrednio u producenta (20 km od nas), kolor orzech, PCV kolor obustronny, klamki patyna, a ostateczny koszt samych okien wyniósł 12.748zł. Jak będę na budowie to zrobię tę fotkę na salon. Okna prezentują się znakomicie, już się nie mogę doczekać ściągnięcia pasków ochronnych. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jolapp2 28.08.2010 22:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2010 Cześć Jola:D Doczytyłam wreszcie jak to z Twoim dachem było... Dobrze, że wszystko dobrze się skończyło:) A domek z oknami, hmmm.... cud, miód i orzeszki:) Cześć yuka Dzięki kochana, już się nie mogę doczekać żeby polecieć na budowę i jeszcze kolejny raz się im przyjrzeć i w końcu zobaczyć jak się otwierają. Przy montażu prawie nie byłam, piątek po południu mieliśmy w rozjazdach, a sobotę spędziliśmy z małżem w stolicy. Wróciliśmy zmęczeni i późno, więc w niedzielne popołudnie będzie spacerek coby okienka podziwiać i się cieszyć A po "operacji dachu", na samą myśl o niej pozostał mi dreszczyk Dobrej nocki i miłej niedzieli życzę - pa,pa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts