kedod 04.11.2003 23:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2003 Witam szukam opinii o domu UPB 220- Arch. Boduch Dzieki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomek_J 05.11.2003 08:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2003 Witam szukam opinii o domu UPB 220- Arch. Boduch Dzieki Ja buduję UPB 210, więc o UPB 220 nic Ci nie powiem, ale mam inną uwagę: zakupiony przeze mnie projekt 210-ki ma sporo błędów. Przykłady: - inna więźba (wymiary) na projekcie, inna w indeksie materiałowym; niektóre materiały dachowe w ogóle w tym indeksie nie ujęte. - zdaniem wszystkich fachowców, którzy oglądali projekt (w tym: obecnego wykonawcy i kierownika budowy) projekt przesadzony (przewymiarowane belki, zbyt grube ocieplenie podłogi) - błędy w wymiarowaniu fundamentów (na rysunkach przekrojów) - i parę innych... Ogółem: projekty domów ciekawe i kompletne, rozwiązania ładne i funkcjonalne, bezproblemowa zgoda pana Pawła Boducha na wprowadzenie dużych, nietypowych zmian w ramach adaptacji, ale dokumentacja - cóż... Pozostawia trochę do życzenia. Trzeba na to zwrócić uwagę także wykonawcy, żeby potem nie było "kwasów", bo kupił coś wg indeksu materiałów, a na rysunkach jest coś innego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 05.11.2003 21:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2003 dzieki, zgadzam sie z uwagami co do dokladnosci projektu. W jakim regionie budujesz? Czekam rowniez dalej na tych co zdecydowali sie na 220 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomek_J 06.11.2003 06:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2003 W jakim regionie budujesz? Woj. śląskie, okolice Pyrzowic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
leo668 04.11.2004 17:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2004 Witam. My z Żonką budujemy UPB 218. Dziś zalaliśmy strop 34m3 B20 (masakra) i ponad 4,5 tony stali Zgadzam się z Tomek_J projekt ma dużo błędów i podane zestawienie materiałów jest niedokładne, trzeba wszystko ponownie samemu przeliczać i wychodzi tego znacznie więcej niż z dokumentacji. Juz teraz widzę że ten dom będzie cholernie drogi, ale cóż domek bedzie na pewno piękny. Pozdrawiam i życzę miłego budowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rodzynek 04.11.2004 18:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2004 UPB 220 bardzo fajny projekt. Jest w nim wszystko co potrzeba. Mam tylko kilka uwag np. czy wiatrołap nie jest za mały? w górnej części pralni aż się prosi wstawić saunę, ciemny jeden górny pokój a stryszek nie za mały na stół bilardowy? a o kominek nie będziesz się potykać? Ja buduję UPB 118 i zgadzam się z przedmówcami o błędach w wyliczeniu materiałów, np. pustaków wyliczono o 2000 szt więcej niż potrzeba!!!, przydałoby się więcej przekrojów, brakuje niektórych rysunków zbrojenia, brakowało zestawienia w tabeli więźby dachowej, która jest bardzo gruba np krokwy podstawowe to 10/16 a koszowe 16/18, jest grube ocieplenie i skomplikowany (drogi) szczegół fundamentowy. Wszystko już sam przeliczam i sprawdzam. Jesteśmy na etapie budowy więźby. Ale domy pana Boducha mają coś w sobie.Bodzio Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomek_J 17.11.2004 08:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2004 Ponoć tylko krowa na pastwisku nie zmienia poglądów. Nie jestem krową, więc zmieniam. Dotąd chwaliłem projekty pana Boducha, dostrzegając jednocześnie spore wady w samych dokumentach projektowych, ale teraz spadła kropla, przepełniająca kielich goryczy. 2 lata temu zakupiłem projekt budynku mieszkalnego UPB-210 i garażu UPB-G03, przekształconego na budynek gospodarczy. Właśnie zakończyłem budowę tegoż budynku gospodarczego i chcialem złożyć zawiadomienie do PINB. No i wylazł taki oto "gwóźdż do trumny": W G03 wybudowane zostały dodatkowe ścianki działowe. Kierownik budowy zrobił na potrzeby PINB ksero 2 stron projektu (rzut i przekrój), na których naniósł te ścianki. PINB nie zaakceptował rysunków, bo... NA KAŻDYM RYSUNKU W RAMCE STOI JAK WÓŁ: "BUDYNEK MIESZKALNY". Teraz urzędnicy PINB traktują buynek jak mieszkalny, a nie gospodaczy i jak na razie odmawiają odbioru widząc niezgodność z pozwoleniem na budowę. Dziękuję serdecznie pracowni pana Pawła Boducha za dostarczenie mi kolejnych "miłych wrażeń". Po ogromnej liczbie dotychczasowych kłopotów, związanych z moją budową, jest to bez wątpienia to czego mi najbardziej było potrzeba... ...RWA MAĆ ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosia_sy 09.06.2005 08:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2005 Bardzo podoba mi się ten projekt, ale nie wiem nic na temat realizacji. Czy ktoś go budował lub buduje, lub ma zamiar budować? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
69wojtek 06.02.2006 13:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2006 Proszę o ocenę projektu "UPB-220" z pracowni Boduch.Może ktoś buduje (wybudował) taki domek. Pozdrawiam. http://www.boduch.pl/info.php?id=118 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
69wojtek 08.02.2006 09:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2006 Ponawiam prośbę. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EWA_ 08.02.2006 15:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2006 Ogólnie ładny, ale ma trochę wad ( wg mnie oczywiście) $ salon trochę przymały $ pokój na parterze też niezbyt duży $ połączenie kuchni i salonu całkowicie - to też nie jest zbyt dobry pomysł( chociaz jakiś murek, bufet...) Ale za to poddasze bardzo mi się podoba Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magi 08.02.2006 22:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2006 Mnie się podoba. Prosty, elegancki i funkcjonalny. To idealny dom na działkę z wjazdem od wschodu. Jeśli pokój na parterze ma być gabinetem czy gościnnym to wydaje mi się, że metraż 9,5 jest wystarczający. Powiększyłabym łazienkę dolną kosztem pom. gosp /może wnęka na prysznic/. Garaż można by trochę przesunąc /nie robić załomów/ chociaż nie wiem czy wtedy nie straci, wizualnie, uroku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
69wojtek 09.02.2006 17:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2006 Dziękuję za uwagi. Mogę prosić o więcej? Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
69wojtek 22.02.2006 19:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2006 Proszę o więcej opinii. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Alis31 22.02.2006 21:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2006 Ładny domek ale zdecydowanie za mały salon Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
69wojtek 26.02.2006 10:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2006 Ponawiam prośbę. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bełatka 26.02.2006 17:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2006 ładny z zewnątrz, ale w środku niefunkcjonalny.1. za mały salon2. za mała łazienka na górze, jeśli dom ma być dla 4-5 osóbco do budowy, nic nie mogę powiedzieć , bo sama jeszcze nie mam doświadczenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yesman 30.04.2006 19:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2006 Właśnie zacząłem go budować, chętnie sie podzielę wrażeniami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yesman 30.04.2006 19:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2006 Zacząłem go budować chętnie się podzielę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosia_sy 03.05.2006 09:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2006 No to fajnie, bo ja już też zaczęłam Właśnie będą zalewane stropy. Śliczny domek, prawda? Ciekawi mnie, czy dokonałeś jakichś zmian? No i gdzie ta budowa? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts