Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

projekt DOM PRZY MODRZEWIOWEJ UPB220 pracownia GALERIA DOMÓW

Recommended Posts

Mój projekt to lustrzane odbicie, poza tym musielismy dostosowac fundamenty bo mam spadek terenu, pod salonem wiec zrobila sie piwnica. Z tego powodu zrezygnujemy chyba z tarasu i drzwi w salonie (bylby na duzym nasypie) a reszta chyba zostanie, nam sie bardzo tez podoba. Niestety nie widzialem zadnej realizacji, ale mam nadzieje ze w rzeczywistosci tez bedzie taki slodki. Fajnie ze tez budujesz, bedzie nam razniej i moze latwiej. Buduje w wiosce pod Krakowem. Obecnie mam wylane fundamenty( zaczalem 27.06 ). Pokaze ci jekies fotki, mam nadzieje ze nam sie uda. A Ty cos zmienialas?

• Odpowiedzi 172
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Cieszę sie, że można z kimś o tym domku porozmawiać :)

Zmiany są, ale niewielkie.

1. Łazienka nad garażem.

2. W łazience na górze pralnia, trochę zmniejszona, a zwiekszona garderoba.

3. Ściany garderoby sprostowane.

4. Schody poszerzone, kosztem łazienki na dole, wiatrołapu, pralni na górze i garderoby.

5. Wiatrołap ciut zwiększony kosztem łazienki na dole.

6. Z tarasu z boku miałam zrezygnować, ale zostawiłam, za to drzwi są z jadalni a nie z salonu.

7. Taras z tyłu powiększony do 3 metrów wgłąb ogrodu.

8. Najważniejsza zmiana, którą polecam przed wybudowaniem ścian, to sprostowanie ścian salonu: wysuniecie drzwi na zewnątrz. Inaczej będzie on jednak trochę za mały. U mnie nastąpiło to już po wybudowaniu fundamentów i tzreba było dolać ławy, ale warto było.

Budujemy z betonu komórkowego. :)

• 3 months później...

Witam! Projekt też bardzo mi sie podoba. Zamierzam go kupić Proszę o jego ocenę oraz uwagi co do ewentualnych zmian . Poza tym zastanawiamy sie nad częściowym podpiwniczeniem. Mam prośbę do wszystkich którzy sa już w trakcie budowy tego projektu- przeslijcie nam zdjecia z realizacji oraz jezeli ktoś dysponuje kosztorysem to również. I jeszcze jedno pytanie jak w rzeczywistości wyglądają schody bo nie możemy ich sobie wyobrazić .

Pozdrawiam wszsytkich budujących!

• 3 weeks później...
Hej Witam Wszystkich inwestorów projektu UPB-220 właśnie stałem się posiadaczem tego cacka, ale niestety jestem na etapie starania się o pozwolenie na budowę. Jeśli mogę prosić pochwalcie się fotkami żebym wiedział co mnie czeka :o . Poszukuję również przykładowych kosztorysów do tego projeku może ktoś sie podzieli jak to ma wyglądać Dzięki. PS. O kolejnych etapach będę Was informował jeżeli będzie zainteresowanie. Aha zamówiłem do niego podpiwniczenie ciekawe jaK TO WYJDZIE. pOZDRAWIAM

Słuchajcie, u mnie robi się już drugi miesiąc dach. Straszne rzeźbienie, ale wychodzi pięknie. Generalnie mam już zrobione dość dużo, bo działka ogrodzona, dom ocieplony (tak wcześnie ze względu na drewnianą podbitkę, którą robi dekarz). Okropnie jesteśmy zakręceni tą budową, ale dom jest śliczny i coraz śliczniejszy. Postaram się może jutro wysłać jakieś zdjęcia aktualne. Mamy zrobioną też hydraulikę. W środku trochę zmian w projekcie, ale niewiele. Dom ma moim zdaniem jedną wadę: dość mały salon (po powiększeniu udało się osiągnąć 25 m kw.). Poza tym nadal uważam, że jest idealny, jest w nim wszystko, jak w pudełeczku, nie ma zbędnych kątów. Pozdrawiam i życzę sukcesów i cierpliwości.

Z uwagi na podpiwniczenie ja przedłużam w prawą stronę łazienkę na dole i prostuję ścianę w salonie przy wyjściu na taras. już nie będzie literki L (zbędnej). a tak na marginesie to ścian w salonie jest pewnie specjalnie tak zrobiona żeby dać zarobić innemu architektowi za malutką zmiankę w projekcie hahahaha :roll:

Ja łazienkę zrobiłam nad garażem, ale salon też wyprostowałam. trochę było wokół tego sporu, bo minimalnie dom stracił na architekturze. Na szczęście wyjście na taras jest zadaszone balkonem i z zewnątrz jest ok.

Odwrotnie mam też wyjście na boczny taras, tzn. z kuchni drzwi, a z salonu okno.

A i jeszcze jedna zmiana, którą polecił mi majster (a mam bardzo dobrego majstra :)): mianowicie nie zrobiliśmy garderoby, tylko otwarty hol. Po prostu zrobi się w tym miejscu szafy. Garderoba wychodziła trochę bez sensu, dlatego, że była bardzo niska. A tak mam piekny hol na górze, w którym nie zrobię sufitu, tylko wykończymy skos pod samą kalenicę, wstawiając wyłaz dachowy dosyć duży i przeszklony, dzieki czemu będzie światło. No, to się rozpisałam... Pozdrawiam.

• 2 weeks później...
Witam! Wszystkich zwolenników projektu UPB220. Od tej chwili jestem szczęśliwym właścicielem projektu. Włąsnie go przeglądam. Jutro składam wniosek o pozwolenie na budowę. A jak tam Wasze budowy. Gosia Twoje zdjęcia są świetne. Prawdę mówiąc to zazdroszczę Ci, że juz jeseteś tak daleko. Niestety ja dalej uzbrajam sie w cierpliwość i czekam, czekam, czekam!!!!

• 2 weeks później...
  • 3 weeks później...