Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

projekt DOM PRZY MODRZEWIOWEJ UPB220 pracownia GALERIA DOMÓW

Recommended Posts

• Odpowiedzi 172
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Witam.

My także przymierzamy się do tego projektu - bardzo nam się podoba i też chcemy wprowadzić kilka zmian (likwidacja bocznego tarasu wraz z wyjściem na niego,wyprostowanie salonu, powiększenie łazienki na górze kosztem garderoby,wypuszczenie tarasu bardziej w ogród i przestawienie ścinki przy kominku).Czy takie drobne zmiany może nanieść w projekcie kierownik budowy?

Czy może ktoś nam podać orientacyjny koszt stanu surowego zamkniętego?

Jaki typ ogrzewania stosujecie w swoich projektach-gazowe,elektryczne czy zwykły piec co.?

Bylibyśmy wdzięczni za kilka fotek waszych domków.Nasz e-mail: [email protected]

:D

Witojcie!

U nas zmiany już naniesione, nawet widzieliśmy poprawki w projekcie. Poszerzony garaż o 120 cm, linia fundamentów, a co za tym idzie parteru to prawie prostokąt( zmiany dotyczą tylnej częsci budynku), za garażem wymyśliliśmy pomieszenie na graciarnię z wejściem od tyłu, okienko z boku, tak aby zachować tylną ścianę w garażu na ewentualne półki. Nad garażem jak u GosiSy będzie łazienka z lukarną oraz pokój, a w miejscu pierwotnej łazienki pralnio-suszarnia. Na dole kilka kosmetycznych zmian - likwidacja niektórych okien, kosztem większych podwójnych drzwi+fix. Tylny taras do likwidacji.

Ogrzewanie gazowe ziemne (zastanawiamy się nad kondensatem ale to podobno 5kPLN drożej) plus rekuperator bez GWC. Kominek z kanałami gorącego powietrza. Podłogówka na dole sporo ale nie wszędzie, a góra tylko łazienka.

Jeżeli chodzi o koszta to za tydzień będzie kosztorys dla banku - to dam znać.

PZDR dla wszystkich 220 UPB-owców, a szczególnie dla GosiSy.

• 2 weeks później...

Witajcie,

jak postępy w realizacji Waszych domów?

Nadal czekamy na Wasze zdjęcia.

Czy realizujecie projekt z podpiwniczeniem?

Jak rozwiązaliście ewentualną kwestię zsypu opału do kotłowni? Bo my rozpatrujemy opcję zrobienia włazu z garażu do kotłowni.

Do Edek24

Czy masz już wstępny kosztorys swojego projektu? Jeśli tak to prosimy prześlij na naszą skrzynkę: [email protected]

Witamy budujących wg. projektu UPB220.

Jesteśmy jednymi z Was i jesteśmy na etapie stanu surowego otwartego, a budowę zaczeliśmy pod koniec września 2006r. Jak narazie buduje nam się dobrze. Żałujemy tylko, że tak późno odkryliśmy to forum, bo byśmy skorzystali z pomysłu dotyczącego łazienki nad garażem. Salon i garaż powiększyliśmy jak większość z Was. Teraz czekamy na ocieplenie, żeby kontynuować budowę. Budujemy systemem gospodarczym, przy dużym wkładzie własnej pracy, więc koszty budowy nie są tak straszne jak podawali w kosztorysie. Jak narazie wydaliśmy ok. 70 tyś. Budujemy pod Wa-wą i poszukujemy godnej polecenia ekipy tynkarskiej.

Pozdrawiamy!

Witajcie,

jak postępy w realizacji Waszych domów?

Nadal czekamy na Wasze zdjęcia.

Czy realizujecie projekt z podpiwniczeniem?

Jak rozwiązaliście ewentualną kwestię zsypu opału do kotłowni? Bo my rozpatrujemy opcję zrobienia włazu z garażu do kotłowni.

Do Edek24

Czy masz już wstępny kosztorys swojego projektu? Jeśli tak to prosimy prześlij na naszą skrzynkę: [email protected]

Jeszcze chwila i będzie, spoko, spoko!

Witaj Witro!

Nasz domek został zbudowany z ceramiki, pustak max 220, a dach jak narazie przykryliśmy deskami i papą. Przyznaje się, że trafilismy tanich robotników i dużo zrobiliśmy sami, a pustak kupiliśmy za rozsądną cenę.

A co u Ciebie?! Na jakim etapie jest twoja budowa?!

Pozdrawiam!

Ech, moja budowa to jeszcze daleko w lesie (drzewo na nasz dach to jeszcze chyba rosnie :D ) i tylko w wyobrazni narazie stawiam, zmieniam i znowu zmieniam i znowu stawiam. Decyzje o budowie domu podjelismy niedawno, teraz jesteśmy na etapie przepisywania działki od moich rodziców. Projekt domu tez juz wybraliśmy - upb 220 - aczkolwiek prowadzimy teraz analizę rozmieszczenia pomieszczen i ewentualnych drobnych zmian w projekcie + zdobywanie wszelkich możliwych informacji o budowie domu gdzie się da i jak sie da. Wiec jestem i tutaj i pilnie studiuje to forum. Jak widzicie duzo to my jeszcze nie osiągnelismy i cały czas mamy jeszcze pod górkę. Ale za to innym forumowiczom to te domki już bardzo pięknie się prezentują. PZDR i do usłyszenia ( lub przeczytania) :lol:

No a ja mam juz tynki wewnętrzne. Wszędzie oprócz kotłowni i łazienek gipsowe. Trzeba prszyznać że szybko i czysto. Muszę się rozliczyc z wykonawcą. Mam problem z powierzchnią bo Gosia podała, że jej wyszło 440m2 a mój wykonawca wyliczył 530m2. Chyba jeszcze sam policzę.

Yesman mam do Ciebie pytanie. Będe końcem marca pod Krakowem w Krzeszowicach. Jeżeli by Ci to nie przeszkadzało i miałbyś czas to czy moglibysmy oglądnąc Twój dom? Bardzo jestesmy ciekawi jak ten projekt wygląda w rzeczywistości. Jak byś wyraził zgode to ja w następnym poście napisałbym Ci telefon do mnie i oddzwonił do Ciebie. Witek