witro 01.02.2007 10:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2007 Dzięki 24-ty Edku. PZDR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomek i Marcysia 05.02.2007 18:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2007 Witam. My także przymierzamy się do tego projektu - bardzo nam się podoba i też chcemy wprowadzić kilka zmian (likwidacja bocznego tarasu wraz z wyjściem na niego,wyprostowanie salonu, powiększenie łazienki na górze kosztem garderoby,wypuszczenie tarasu bardziej w ogród i przestawienie ścinki przy kominku).Czy takie drobne zmiany może nanieść w projekcie kierownik budowy? Czy może ktoś nam podać orientacyjny koszt stanu surowego zamkniętego? Jaki typ ogrzewania stosujecie w swoich projektach-gazowe,elektryczne czy zwykły piec co.? Bylibyśmy wdzięczni za kilka fotek waszych domków.Nasz e-mail: [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
witro 07.02.2007 16:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2007 Witamy witamy. To my już mały klan możemy założyć - fascynatów 220-tkowców Ja nic Wam jeszcze nie podpowiem bo sam jestem na etapie kupna projektu. No to do następnego... A co do ogrzewania to ja zamierzam założyć gazowe ze znacznym wsparciem ze strony kominka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomek i Marcysia 07.02.2007 18:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2007 Dzięki Witro za pozdrowionka. Trzymamy kciuki i życzymy Wam powodzenia w realizacji planów. Kochani 220-tkowicze odpowiedzcie na naszego wcześniejszego posta Pozdrawiamy wszystkich zakręconych wokół UPB-220. Pa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sloneczko 07.02.2007 18:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2007 Witam. My także przymierzamy się do tego projektu - bardzo nam się podoba i też chcemy wprowadzić kilka zmian Tak przy okazji, macie w Gorzowie fantastyczne schody: http://drawex.net.pl/. Podobno najlepsze w swojej klasie. Tylko Wam zazdrościć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yesman 10.02.2007 07:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2007 Ja na przykład robię ogrzewanie gazowe, cały parter + łazienka na górze podłogowe, góra grzejniki, z kominka kanały powietrzne do pokojów.Gosiu, czy ty roprowadzałaś kanały z kominka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edek24 10.02.2007 14:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2007 Witojcie!U nas zmiany już naniesione, nawet widzieliśmy poprawki w projekcie. Poszerzony garaż o 120 cm, linia fundamentów, a co za tym idzie parteru to prawie prostokąt( zmiany dotyczą tylnej częsci budynku), za garażem wymyśliliśmy pomieszenie na graciarnię z wejściem od tyłu, okienko z boku, tak aby zachować tylną ścianę w garażu na ewentualne półki. Nad garażem jak u GosiSy będzie łazienka z lukarną oraz pokój, a w miejscu pierwotnej łazienki pralnio-suszarnia. Na dole kilka kosmetycznych zmian - likwidacja niektórych okien, kosztem większych podwójnych drzwi+fix. Tylny taras do likwidacji.Ogrzewanie gazowe ziemne (zastanawiamy się nad kondensatem ale to podobno 5kPLN drożej) plus rekuperator bez GWC. Kominek z kanałami gorącego powietrza. Podłogówka na dole sporo ale nie wszędzie, a góra tylko łazienka.Jeżeli chodzi o koszta to za tydzień będzie kosztorys dla banku - to dam znać.PZDR dla wszystkich 220 UPB-owców, a szczególnie dla GosiSy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomek i Marcysia 18.02.2007 18:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2007 Witajcie, jak postępy w realizacji Waszych domów? Nadal czekamy na Wasze zdjęcia. Czy realizujecie projekt z podpiwniczeniem? Jak rozwiązaliście ewentualną kwestię zsypu opału do kotłowni? Bo my rozpatrujemy opcję zrobienia włazu z garażu do kotłowni. Do Edek24 Czy masz już wstępny kosztorys swojego projektu? Jeśli tak to prosimy prześlij na naszą skrzynkę: [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
domia 18.02.2007 18:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2007 Witamy budujących wg. projektu UPB220. Jesteśmy jednymi z Was i jesteśmy na etapie stanu surowego otwartego, a budowę zaczeliśmy pod koniec września 2006r. Jak narazie buduje nam się dobrze. Żałujemy tylko, że tak późno odkryliśmy to forum, bo byśmy skorzystali z pomysłu dotyczącego łazienki nad garażem. Salon i garaż powiększyliśmy jak większość z Was. Teraz czekamy na ocieplenie, żeby kontynuować budowę. Budujemy systemem gospodarczym, przy dużym wkładzie własnej pracy, więc koszty budowy nie są tak straszne jak podawali w kosztorysie. Jak narazie wydaliśmy ok. 70 tyś. Budujemy pod Wa-wą i poszukujemy godnej polecenia ekipy tynkarskiej.Pozdrawiamy! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edek24 22.02.2007 20:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2007 Witajcie, jak postępy w realizacji Waszych domów? Nadal czekamy na Wasze zdjęcia. Czy realizujecie projekt z podpiwniczeniem? Jak rozwiązaliście ewentualną kwestię zsypu opału do kotłowni? Bo my rozpatrujemy opcję zrobienia włazu z garażu do kotłowni. Do Edek24 Czy masz już wstępny kosztorys swojego projektu? Jeśli tak to prosimy prześlij na naszą skrzynkę: [email protected] Jeszcze chwila i będzie, spoko, spoko! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
witro 23.02.2007 10:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2007 Witajcie witaj domia. I od razu sie mi przyznajcie z czego postawiliscie mury: ceramika, bet. komurkowy czy jeszcze coś innego i czym przykryliscie dach? 70 tys. za stan surowy otwarty (bez okien) to koszty na bardzo przyzwoitym poziomie - według mnie.PZDR. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
domia 24.02.2007 17:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2007 Witaj Witro!Nasz domek został zbudowany z ceramiki, pustak max 220, a dach jak narazie przykryliśmy deskami i papą. Przyznaje się, że trafilismy tanich robotników i dużo zrobiliśmy sami, a pustak kupiliśmy za rozsądną cenę. A co u Ciebie?! Na jakim etapie jest twoja budowa?!Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
witro 25.02.2007 13:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2007 Ech, moja budowa to jeszcze daleko w lesie (drzewo na nasz dach to jeszcze chyba rosnie ) i tylko w wyobrazni narazie stawiam, zmieniam i znowu zmieniam i znowu stawiam. Decyzje o budowie domu podjelismy niedawno, teraz jesteśmy na etapie przepisywania działki od moich rodziców. Projekt domu tez juz wybraliśmy - upb 220 - aczkolwiek prowadzimy teraz analizę rozmieszczenia pomieszczen i ewentualnych drobnych zmian w projekcie + zdobywanie wszelkich możliwych informacji o budowie domu gdzie się da i jak sie da. Wiec jestem i tutaj i pilnie studiuje to forum. Jak widzicie duzo to my jeszcze nie osiągnelismy i cały czas mamy jeszcze pod górkę. Ale za to innym forumowiczom to te domki już bardzo pięknie się prezentują. PZDR i do usłyszenia ( lub przeczytania) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yesman 04.03.2007 11:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2007 No a ja mam juz tynki wewnętrzne. Wszędzie oprócz kotłowni i łazienek gipsowe. Trzeba prszyznać że szybko i czysto. Muszę się rozliczyc z wykonawcą. Mam problem z powierzchnią bo Gosia podała, że jej wyszło 440m2 a mój wykonawca wyliczył 530m2. Chyba jeszcze sam policzę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomek i Marcysia 04.03.2007 13:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2007 A ile wykonawca liczy sobie za m2 położenia tynku? Jak długo kładł te tynki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yesman 06.03.2007 14:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2007 19zł netto z materiałem, 3 dni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
witro 11.03.2007 14:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2007 Yesman mam do Ciebie pytanie. Będe końcem marca pod Krakowem w Krzeszowicach. Jeżeli by Ci to nie przeszkadzało i miałbyś czas to czy moglibysmy oglądnąc Twój dom? Bardzo jestesmy ciekawi jak ten projekt wygląda w rzeczywistości. Jak byś wyraził zgode to ja w następnym poście napisałbym Ci telefon do mnie i oddzwonił do Ciebie. Witek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yesman 12.03.2007 14:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2007 Zapraszam, mój dom jest żywcem przeniesiony z projektu bez zmian ścian więc zobaczysz dom wg wyobraźni Pana Boducha. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
witro 12.03.2007 18:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2007 Dzięki Yesman. Jak możesz to wyślij mi swój numer sms-em lub puść "głuchego" a ja już oddzwonie do Ciebie. Witek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Fafik66 17.03.2007 17:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2007 Witam wszystkich! Muszę sie pochwalić! Budowa ruszyła, w poniedziałek wytyczono budynek a dzis zalano juz ławy. Teraz kilka dni przerwy i niech mury się pną do góry. Pozdrawiam wszystkich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts