kargulena 09.03.2011 22:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2011 (edytowane) A jak tam u Was? A u nas jutro zaczynamy przeprowadzkę Wczoraj nam minęły magiczne 3 tygodnie od złożenia zawiadomienia o zakończeniu budowy w PINBie, nikt się nie zgłosił więc ruszamy. A że forum mało aktywne było... cóż - jak już robota rusza to człowiek nie ma czasu na forumowanie pozdrawiam. karolina Edytowane 10 Marca 2011 przez kargulena Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monique UPB220 10.03.2011 17:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2011 No Karolinka z zewnątrz zdjęć od Ciebie nie miałam-super już wygląda-widać ciągłe zmiany.Buźka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kuba_b 25.03.2011 11:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2011 Witam, przymierzamy się do projektu z serii UPB-220 i mam pytanie czy jest na forum ktoś z woj. pomorskiego, kto buduje lub wybudował któryś z tych projektów:UPB-220 Dom przy ModrzewiowejUPB-2201 Dom przy HerbacianejUPB-2202 Dom przy SzarotekUPB-2203 Dom przy BocianiejUPB-2204 Dom przy Modrzewiowej IIUPB-2205 Dom przy Bursztynoweji mógłby zaprezentować jego walory na żywo. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kargulena 06.04.2011 11:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2011 Witam nowego miłośnika UPB-220 Ja co prawda z Mazowsza ale jak byliśmy w zeszłym roku nad morzem to wyśledziliśmy nasz ulubiony dom w okolicach Jantaru - jadąc od Jantaru w stronę przeprawy promowej do Gdańska skręca się gdzieś w połowie drogi w lewo. nawet zdjęcia robiliśmy - była to jedna z wersji - jeśli dobrze pamiętam to z "wyprostowaną" ścianą salonu. Jak zapytam mojego męża o szczegóły (on ma lepszą pamięć do takich rzeczy) to podam nazwę miejscowości i zdjęcie okolicy mogę przesłać. pozdrawiam, k. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pakrzos 06.04.2011 12:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2011 Witam. Jestem nowy na tym forum. Mamy z żoną zamiar kupić projekt UPB220. Wygląda tak normalnie. Mam ogromną prośbę do "KARGULENA" i "MONIQUE UPB220" o podesłanie fotek Waszych domów i zamieszczenie kilku słów na ich temat. Wierzę, że pomożecie początkującemu, za co z góry serdecznie dziękuję [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edek24 07.04.2011 12:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2011 Witam. U mnie również nie ma daszku, majstry powiedzieli, że takich rzeczy to oni nie robią i powiem szczerze ten daszek dodałby uroku bo od strony salonu mamy wielką ścianę. Łatanie tego i przyczepianie czegoś do uzyskania tegoż daszku może być karkołomne gdyż mam już 15cm styropianu zaciągniętego klejem. Łazienka górna nad wejściem to pomyłka, my mamy nad garażem, od frontu a dalej jest spory pokój. Zamiast łazienki mamy na górze pralnię i fajnie jest. Szafka, pralka i mała wanienka jest, można też poprasować. Garaż poszerzony o 120 cm a z tyłu jeszcze pomieszczenie gospodarcze. Na razie mieszka się dobrze. witam wszystkich upbowców- śledzę ten wątek prawie od początku jego założenia bo od tak dawna spodobał nam się upb-220. zaczęliśmy budowę 8 września tego roku i pojutrze będzie krycie dachu papą. niby juz widać cały dom ale jak się pomyśli ile jeszcze do zrobienia... ile decyzji do podjęcia.... z jednej strony nie mogę się już doczekać wykańczania ale z drugiej się go boję.... nasz dom wygląda z zewnątrz tak jak wg projektu oryginalnego (a! w odbiciu lustrzanym) inośmy garaż poszerzyli o metr i w pokoju nad garażem dołożyliśmy okno w dachu. i jeszcze na górze o jeden bloczek przesunęłam ściankę między łazienką a garderobą - na korzyść łazienki oczywiście i odsunęlam lazienkowe drzwi o bloczek dalej od schodów. to takie zmiany były na etapie studiowania projektu. jak nam majster wymurował pierwszą warstwę ścian na górze to jeszcze również o jeden bloczek przesunęliśmy równolegle tę skośną ścianę garderoby bo tam straszliwie wąskie przejście było. i na zewnątrz nie mamy jeszcze tego małego ozdobnego daszku na ścianie nad tarasem bo "cuś nie wychodził" naszym majstrom... więc na razie go odpuszczamy coby sobie i im nerwów nie psuć... ale główny kształt domu już widać i nieskromnie mówiąc kto go nie ogląda to sie zachwyca... (widziałam jednego pana jak jadąc na rowerze tak się oglądał za siebie że mało z nigo nie spadł ) no cóż w końcu dom na modrzewiowej jest najcudniejszy i po prostu idealny pozdrawiam, karolina Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
outsider85 04.10.2011 17:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2011 Witam. Ja razem z żoną też już dawno wybraliśmy ten projekt, ale dużo załatwiania za nami, a jeszcze i przed nami Mamy nadzieję na wiosnę ruszyć z budową bardzo podobnego upb-2204 - różnica w prostej tylnej elewacji Jakby ktoś mógł podesłać jakieś fotki z budowy, albo z końca budowy, jak on wygląda od środka byli byśmy bardzo wdzięczni Zapasowy mail: [email protected] główny mail do kontaktu to tylko na prifff, za bardzo sugeruje dane osobowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
goska18 16.03.2012 12:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2012 Jestem nowym członkiem tego forum,budowe zaczelismy w 2010 roku od zrobienia piwnic,i ruszylismu w na wiosne 2011 roku.Teraz mamy stan surowy otwarty i czekamy na okna,od tego zaczniemy prace w tym roku budujemy systemem gospodarczym ile mozemy i potrafimy robimy sami.Jesli ktos jest chetny moge wyslac zdjecia.Ja sama sie takowych nie doczekalam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kuba_b 11.10.2012 09:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2012 Ja też nie miałem możliwości podejrzenia zdjęć lub na żywo wykonanego domku, ale służę pomocą innym forumowiczom. Jesteśmy już na etapie wykończenia lekko zmodyfikowanego projektu UPB-2205 - Dom przy Bursztynowej, a na bieżąco postępy prac ze zdjęciami relacjonuje moja żona w wątku: Angielskie śniadanie przy Bursztynowej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ancyś 01.12.2012 22:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2012 Witam!!! Cieszę się,że ktoś jeszcze zagląda na ten wątek!!!! Jak sprawdzałam jakiś czas temu to nic tu się nie działo, a dziś taka niespodzianka od razu założyłam konto i pisze:) Budujemy UPB-2203 Dom przy Bocianiej ( z częściowym podpiwniczeniem). Właśnie kończymy kryć dach. kuba_b przeglądałam Wasz wątek: Angielskie śniadanie przy Bursztynowej. Piękny ten wasz domek, też mi się marzy żeby i u mnie było tak "sielsko anielsko" Zauważyłam, że zlikwidowaliście tą wnękę za kominkiem. Też się nad tym zastanawialiśmy z mężem i stąd moja prośba: czy mogłabym prosić o przesłanie kilku fotek tej ścianki, jestem ciekawa jak to wygląda w rzeczywistości. Z góry dziękuję!!! [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
darkob9 09.09.2013 07:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2013 Witam. Przymierza(łe?)m się do zakupu działki z próba wkomponowania domku w rzeźbę tejże działki ( widokowo, chciałem uniknąć efektu Młyna Zbożowego po postawieniu bryły). Spodobał nam się bardzo projekt od Baducha: UPB 22012, czyli kolejna z wersji UPB220- niezbyt duży kat dachu, przyzwoita wysokość kalenicy. Patrząc na to co powyżej zapisane, proszę doradźcie jednak, w kontekście tych błędów projektowych i materiałowych, warto iść w te projekty, czy szukać czegoś u innych projektantów? W sumie architekt możne zakupiony projekt przerobić, pytanie czy w waszym przypadku błędy, które tam napotkaliście znacznie utrudniały prace, a bardziej, czy podnosiły znacząco koszty budowy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agatuniek 24.10.2013 08:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2013 (edytowane) Witam,tydzień temu minął rok budowy UPB-220 w wersji lustrzanej. W chwili obecnej kończą nam powoli elewację, wewnątrz już po tynkach i wylewkach. Projekt gotowy przystosowany (przerysowany) przez architekta. Materiał: YTONG Forte 24 cm (PP 2,5/0,4). Zmiany: PARTER: garaż poszerzony o metr (brama garażowa szer. 3m) w garażu kanał, taras pogłębiony + obniżony okap dachu, strop podniesiony o 2 schodki (2x17,5 cm) do wysokości 2,90, obrócony pion wentylacyjny - drzwi (przesuwne) do spiżarni od strony kuchni.PODDASZE: podniesiona (o dwa pustaki) kolankowa + okno wyłazowe w pokoju nad garażem.ELEWACJA: rezygnacja z bocznego tarasu i daszku. Z uwag ogólnych: jak to już było wspomniane - projekt przewymiarowany, kosztowny, zwłaszcza w więźbie dachowej, zbrojeniu stropu i pionach kominowo-wentylacyjnych (3) - najbardziej kosztochłonne pozycje. Z drugiej strony efektywne wykorzystanie przestrzeni. Edytowane 24 Października 2013 przez Agatuniek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maciej8118 12.12.2015 15:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2015 Witam Czy ktoś buduje w Wielkopolsce ,Dom przy Modrzewiowej?? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts