yesman 03.05.2006 10:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2006 Mój projekt to lustrzane odbicie, poza tym musielismy dostosowac fundamenty bo mam spadek terenu, pod salonem wiec zrobila sie piwnica. Z tego powodu zrezygnujemy chyba z tarasu i drzwi w salonie (bylby na duzym nasypie) a reszta chyba zostanie, nam sie bardzo tez podoba. Niestety nie widzialem zadnej realizacji, ale mam nadzieje ze w rzeczywistosci tez bedzie taki slodki. Fajnie ze tez budujesz, bedzie nam razniej i moze latwiej. Buduje w wiosce pod Krakowem. Obecnie mam wylane fundamenty( zaczalem 27.06 ). Pokaze ci jekies fotki, mam nadzieje ze nam sie uda. A Ty cos zmienialas? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosia_sy 03.05.2006 10:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2006 Cieszę sie, że można z kimś o tym domku porozmawiać Zmiany są, ale niewielkie. 1. Łazienka nad garażem. 2. W łazience na górze pralnia, trochę zmniejszona, a zwiekszona garderoba. 3. Ściany garderoby sprostowane. 4. Schody poszerzone, kosztem łazienki na dole, wiatrołapu, pralni na górze i garderoby. 5. Wiatrołap ciut zwiększony kosztem łazienki na dole. 6. Z tarasu z boku miałam zrezygnować, ale zostawiłam, za to drzwi są z jadalni a nie z salonu. 7. Taras z tyłu powiększony do 3 metrów wgłąb ogrodu. 8. Najważniejsza zmiana, którą polecam przed wybudowaniem ścian, to sprostowanie ścian salonu: wysuniecie drzwi na zewnątrz. Inaczej będzie on jednak trochę za mały. U mnie nastąpiło to już po wybudowaniu fundamentów i tzreba było dolać ławy, ale warto było. Budujemy z betonu komórkowego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
acca5 03.05.2006 13:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2006 A moze byscie wkleili link projektu aby inni mogli go sobie obejrzeć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosia_sy 03.05.2006 15:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2006 Służę uprzejmie: http://www.boduch.pl/plan.php?planID=116 Śliczny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Fafik66 08.08.2006 19:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2006 Witam! Projekt też bardzo mi sie podoba. Zamierzam go kupić Proszę o jego ocenę oraz uwagi co do ewentualnych zmian . Poza tym zastanawiamy sie nad częściowym podpiwniczeniem. Mam prośbę do wszystkich którzy sa już w trakcie budowy tego projektu- przeslijcie nam zdjecia z realizacji oraz jezeli ktoś dysponuje kosztorysem to również. I jeszcze jedno pytanie jak w rzeczywistości wyglądają schody bo nie możemy ich sobie wyobrazić . Pozdrawiam wszsytkich budujących! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Fafik66 08.08.2006 20:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2006 Witam wszystkich sympatyków tego projektu! Zwracam się z gorącą prośbą do szczęśliwych posiadaczy w/w projektu lub domu przeslicjie zdjęcia z realizacji oraz podzielcie się Waszymi uwagami. Pozdrawiam! [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yesman 27.08.2006 06:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2006 Jestem na etapie zamykania stanu surowego (dach skończony jeszcze bez okien). Projekt jest lustrzanym odbiciem, ze względu na pochyłą działkę częściowo podpiwniczony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Fafik66 27.08.2006 13:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2006 Witam, cieszę się że jest nas coraz więcej. Prosze podziel sie swoimi uwagami i radami. Co bys zmienił gybyś zaczynał od początku. Oczywiście jeśli masz jakies zdjęcia to bardzo prosze o ich przesłanie lub podanie linka gdzie mozna obejrzyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Fafik66 30.08.2006 17:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2006 Yesman, Gosia odezwijcie się! Ja zamówiłam " nasz"projekt !!!!! Dołaczam do waszego grona! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
esior 30.08.2006 20:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2006 Hej Witam Wszystkich inwestorów projektu UPB-220 właśnie stałem się posiadaczem tego cacka, ale niestety jestem na etapie starania się o pozwolenie na budowę. Jeśli mogę prosić pochwalcie się fotkami żebym wiedział co mnie czeka . Poszukuję również przykładowych kosztorysów do tego projeku może ktoś sie podzieli jak to ma wyglądać Dzięki. PS. O kolejnych etapach będę Was informował jeżeli będzie zainteresowanie. Aha zamówiłem do niego podpiwniczenie ciekawe jaK TO WYJDZIE. pOZDRAWIAM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Fafik66 31.08.2006 07:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2006 Witaj Esior!Cieszę się, że dołączasz do nas. Ja jestem na takim samym etapie - staram sie o pozwolenie na budowę.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
esior 31.08.2006 15:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2006 A witaj witaj.Yesman czy możesz zrobić parę fotek wewenątzr domu ciekawe jak on wygląda? Prześli je potem jeśli możesz na maila [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosia_sy 31.08.2006 18:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2006 Słuchajcie, u mnie robi się już drugi miesiąc dach. Straszne rzeźbienie, ale wychodzi pięknie. Generalnie mam już zrobione dość dużo, bo działka ogrodzona, dom ocieplony (tak wcześnie ze względu na drewnianą podbitkę, którą robi dekarz). Okropnie jesteśmy zakręceni tą budową, ale dom jest śliczny i coraz śliczniejszy. Postaram się może jutro wysłać jakieś zdjęcia aktualne. Mamy zrobioną też hydraulikę. W środku trochę zmian w projekcie, ale niewiele. Dom ma moim zdaniem jedną wadę: dość mały salon (po powiększeniu udało się osiągnąć 25 m kw.). Poza tym nadal uważam, że jest idealny, jest w nim wszystko, jak w pudełeczku, nie ma zbędnych kątów. Pozdrawiam i życzę sukcesów i cierpliwości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
esior 31.08.2006 19:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2006 Z uwagi na podpiwniczenie ja przedłużam w prawą stronę łazienkę na dole i prostuję ścianę w salonie przy wyjściu na taras. już nie będzie literki L (zbędnej). a tak na marginesie to ścian w salonie jest pewnie specjalnie tak zrobiona żeby dać zarobić innemu architektowi za malutką zmiankę w projekcie hahahaha Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosia_sy 01.09.2006 17:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2006 Ja łazienkę zrobiłam nad garażem, ale salon też wyprostowałam. trochę było wokół tego sporu, bo minimalnie dom stracił na architekturze. Na szczęście wyjście na taras jest zadaszone balkonem i z zewnątrz jest ok. Odwrotnie mam też wyjście na boczny taras, tzn. z kuchni drzwi, a z salonu okno. A i jeszcze jedna zmiana, którą polecił mi majster (a mam bardzo dobrego majstra ): mianowicie nie zrobiliśmy garderoby, tylko otwarty hol. Po prostu zrobi się w tym miejscu szafy. Garderoba wychodziła trochę bez sensu, dlatego, że była bardzo niska. A tak mam piekny hol na górze, w którym nie zrobię sufitu, tylko wykończymy skos pod samą kalenicę, wstawiając wyłaz dachowy dosyć duży i przeszklony, dzieki czemu będzie światło. No, to się rozpisałam... Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
esior 01.09.2006 19:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2006 ja narazie walczę z czasem niestety czekam na warunki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Fafik66 04.09.2006 17:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2006 Hej, hej gdzie Wy wszyscy jesteście? Z niecierpliwościa czekam na Wasze zdjęcia a tu nic!!!!!!!!!!!!!!Nie bądzie tacy, pochwalcie sie Waszymi domkami, proszę! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Fafik66 18.09.2006 17:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2006 Witam! Wszystkich zwolenników projektu UPB220. Od tej chwili jestem szczęśliwym właścicielem projektu. Włąsnie go przeglądam. Jutro składam wniosek o pozwolenie na budowę. A jak tam Wasze budowy. Gosia Twoje zdjęcia są świetne. Prawdę mówiąc to zazdroszczę Ci, że juz jeseteś tak daleko. Niestety ja dalej uzbrajam sie w cierpliwość i czekam, czekam, czekam!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yesman 28.09.2006 06:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2006 Gosia starsznie już dalego zaszłaś. Pochwal się jak wygląda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edek24 14.10.2006 10:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2006 Proszę o doświadczenia z budową tego domku, też jestem tym projektem zainteresowany. Może fotki na prywatną pocztę. Pozdro i dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts