Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

projekt DOM PRZY MODRZEWIOWEJ UPB220 pracownia GALERIA DOMÓW

Recommended Posts

Cześć!

właśnie się dowiedzieliśmy, że nasza działka będzie jednak budowlana!!! Co za radość. Wybór projektu to UPB 220.

Wiele razy na forum padają prośby o rady, dane, koszty, zdjęcia, itp .... przyłączam się do tych próśb. Bardzo BARDZO proszę o info. W szczególności o tym powiększeniu garażu. Ktoś jeszcze pisał o jakimś "składziku" za garażem?

Może macie aktualny kosztorys?

W podzięce zapraszam na parapetówę.

Dziękuję z góry.

• 1 month później...
  • Odpowiedzi 172
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

• 3 months później...
  • 2 weeks później...

Witajcie. Kończę już UPB 220, ale wciąż zmienia mi się wizja kuchni, kominka itp. Jeśli macie wykończone wnętrza, przślijcie, proszę, zdjęcia. Oprócz domu z przyjemnością zobaczę Wasze ogrody. Dziękuję.

a.borkowska @autograf.pl

• 2 weeks później...

witam wszystkich upbowców- śledzę ten wątek prawie od początku jego założenia bo od tak dawna spodobał nam się upb-220.

zaczęliśmy budowę 8 września tego roku i pojutrze będzie krycie dachu papą. niby juz widać cały dom ale jak się pomyśli ile jeszcze do zrobienia... ile decyzji do podjęcia.... z jednej strony nie mogę się już doczekać wykańczania ale z drugiej się go boję....

nasz dom wygląda z zewnątrz tak jak wg projektu oryginalnego (a! w odbiciu lustrzanym) inośmy garaż poszerzyli o metr i w pokoju nad garażem dołożyliśmy okno w dachu. i jeszcze na górze o jeden bloczek przesunęłam ściankę między łazienką a garderobą - na korzyść łazienki oczywiście i odsunęlam lazienkowe drzwi o bloczek dalej od schodów. to takie zmiany były na etapie studiowania projektu. jak nam majster wymurował pierwszą warstwę ścian na górze to jeszcze również o jeden bloczek przesunęliśmy równolegle tę skośną ścianę garderoby bo tam straszliwie wąskie przejście było.

i na zewnątrz nie mamy jeszcze tego małego ozdobnego daszku na ścianie nad tarasem bo "cuś nie wychodził" naszym majstrom... więc na razie go odpuszczamy coby sobie i im nerwów nie psuć...

ale główny kształt domu już widać i nieskromnie mówiąc kto go nie ogląda to sie zachwyca... (widziałam jednego pana jak jadąc na rowerze tak się oglądał za siebie że mało z nigo nie spadł :wink: )

no cóż w końcu dom na modrzewiowej jest najcudniejszy i po prostu idealny :D

pozdrawiam,

karolina

• 4 weeks później...
  • 2 months później...
Witam niestety ja stawiam domek w okolicach wieliczki ale fakt na tym forum coś wymiotło ludzi nikt nie opowiada o postępach budowy. Ja w swoim projekcie poszerzyłem garaż o 0.5 metra oraz kuchnię o 1 metr , dodałem okno dachowe w pokoju nad garażem i zastanawiam się czy nie powstanie tam salon łazienkowy. Niestety nikt nie przesłał zdjęć jak w rzeczywistości wygląda salon na dole i łazienka a szkoda bo jestem bardzo ciekawy. Ja dopiero wylałem fundamenty i zrobiłem odwodnienie. Jeśli ktoś z orum udostępni zdjęcia będę bardzo wdzięczny. podaje adres meilowy [email protected] pozdrawiam

• 1 month później...
  • 5 months później...
  • 3 months później...

Witam,

Siostra powazeni zastanawia sie na wyborem tego projektu

dom powstanie w KOSINIE, ok. RZESZOWA,

mam pytanie, czy moze ktos ma ten domek ale z piwnica tylko pod polowką

projekt DOM PRZY SZAROTEK UPB-2202

http://www.galeriadomow.pl/projekt,upb2202-dom-przy-szarotek,174.html

http://img694.imageshack.us/img694/2517/20170451.jpg

ewentualnie jakie sa koszty wykreslenia z projektu tej czesci piwnicy

Obecnie głowni budowniczy mieszkaja w KRAKOWIE,

byc moze ktos jest na etapie budowy i chcial by umozliwic obejrzenie tego domku?

Pozdrawiam wszystkich,

• 2 months później...

Witam wszystkich

Planuję zakup projektu Dom przy Modrzewiowej II. Domek będzie budowany w Łańcucie k/Rzeszowa.

Mam pytanie czy ktoś z woj. podkarpackiego lub woj. sąsiednich (małopolskie, lubelskie, świętokrzyskie) mógłby umożliwić obejrzenie takiego domu lub przesłać kilka fotek na maila [email protected]

Z góry dzięki

Pozdrawiam

• 7 months później...
Witam wszystkich.Jak tam idzie budowa waszych domów-U nas w końcu jakiś ruch; fundamenty skończone,odwodnienie zrobione,ściany pną się do góry,właśnie robią nam strop więc jak dobrze pójdzie w tym roku uda nam się zrobić to co zaplanowaliśmy czyli stan surowy zamknięty.Pozdrawiam

• 4 weeks później...
  • 3 months później...
Witam choć nie wiem kogo bo coś tutaj już nikt nie zagląda.U nas na budowie powolutku ale coś się dzieje-hydraulika zrobiona w poniedziałek wchodzi elektryk a za tydzień robimy tynki wewnętrzne.Pogodę zapowiadają na plusie więc powinno być dobrze zresztą mamy piec i palimy w domu aby jak najwięcej zrobić w zimie.A jak tam u Was? pozdrawiam