tyborek74 03.03.2009 11:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2009 Witam, mam dylemat. Ocieplamy poddasze wełną Rockwoola (Megarock + Rockmin). Producent zaleca położenie folii pod płyty K-G wyłącznie w pomieszczeniach wilgotnych (u nas łazienka), natomiast na Forum przeważają głosy, że folia paroizolacyjna (w granicach 2-6 g/m2/24h) powinna być zastosowana w każdym pomieszczeniu. Jak zrobiliście u siebie ??? Może wełna Rockwoola ma jakieś specyficzne parametry pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mario1976 03.03.2009 11:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2009 Jak zrobiliście u siebie ??? Może wełna Rockwoola ma jakieś specyficzne parametry pozdr Takie same specyficzne jak wszystkie inne. Ja dałem folie wszędzie. Koszt raczej mało zauwazalny przy normalnej-żółtej folii + taśma dwustronna. Robota także jest już przyjemnością jak się profile skończyło i walkę z wełną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trociu 03.03.2009 11:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2009 tak samo jak Mario. Folię dałem wszędzie. I ten plus, że jak ją się już położy, to na głowę się nic nie sypie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
escape 03.03.2009 13:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2009 U nas folia paro jest wszędzie ..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbigmor 03.03.2009 13:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2009 Witam, mam dylemat. Ocieplamy poddasze wełną Rockwoola (Megarock + Rockmin). Producent zaleca położenie folii pod płyty K-G wyłącznie w pomieszczeniach wilgotnych (u nas łazienka), natomiast na Forum przeważają głosy, że folia paroizolacyjna (w granicach 2-6 g/m2/24h) powinna być zastosowana w każdym pomieszczeniu. Jak zrobiliście u siebie ??? Może wełna Rockwoola ma jakieś specyficzne parametry pozdr Folia nie jest konieczna w pomieszczeniach suchych. To prawda. Trzeba tylko zdefiniować pomieszczenia suche i nie dopuszczać innych warunków w tych pomieszczeniach. Życie pokazuje, że prościej i taniej jest założyć folię wszędzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majki 03.03.2009 13:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2009 Wszędzie folia paroizolacyjna "srebrna". pozdrawiam, majki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
FlashBack 03.03.2009 15:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2009 Wszędzie folia paroizolacyjna "srebrna". pozdrawiam, majki to jakas specjalna? bo na pytanie o "srebrna" to w sklepach mowia, ze maja tylko zolta lub biala. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trociu 03.03.2009 15:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2009 Wszędzie folia paroizolacyjna "srebrna". pozdrawiam, majki to jakas specjalna? bo na pytanie o "srebrna" to w sklepach mowia, ze maja tylko zolta lub biala.To ta odbijająca promieniowanie cieplne - alumioniowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
FlashBack 03.03.2009 15:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2009 Wszędzie folia paroizolacyjna "srebrna". pozdrawiam, majki to jakas specjalna? bo na pytanie o "srebrna" to w sklepach mowia, ze maja tylko zolta lub biala.To ta odbijająca promieniowanie cieplne - alumioniowa aaa no jasne hehe nie zalapalem zbyt duzo zachodu w jej uzlozeniu a i ceny no, no 3-12 zl od metra :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bladyy78 03.03.2009 19:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2009 Ja również wszędzie folia z powłoka aluminiową. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majki 03.03.2009 20:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2009 aaa no jasne hehe nie zalapalem zbyt duzo zachodu w jej uzlozeniu a i ceny no, no 3-12 zl od metra :/ Chyba, że układa ekipa A cena do pominięcia w całości domu. pozdrawiam, majki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
FlashBack 03.03.2009 20:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2009 aaa no jasne hehe nie zalapalem zbyt duzo zachodu w jej uzlozeniu a i ceny no, no 3-12 zl od metra :/ Chyba, że układa ekipa A cena do pominięcia w całości domu. pozdrawiam, majki no jezeli znasz zasady i warunki jakie trzeba spelnic dla wykonania paroizolacji tym rodzajem folii to, tak mozesz obejsc sie bez ekipy. to tak w kwestii wyjasnienia mojego okreslenia -> duzo zachodu. bo jak widze nie zlapales. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majki 03.03.2009 20:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2009 aaa no jasne hehe nie zalapalem zbyt duzo zachodu w jej uzlozeniu a i ceny no, no 3-12 zl od metra :/ Chyba, że układa ekipa A cena do pominięcia w całości domu. pozdrawiam, majki no jezeli znasz zasady i warunki jakie trzeba spelnic dla wykonania paroizolacji tym rodzajem folii to, tak mozesz obejsc sie bez ekipy. to tak w kwestii wyjasnienia mojego okreslenia -> duzo zachodu. bo jak widze nie zlapales. To wyjaśnij proszę i mnie i pewno innym zainteresowanym z czym jest ten "zachód" ? I nie wiem kto nie załapał - przecież napisałem, że układała ekipa, nie ja pozdrawiam, majki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
FlashBack 03.03.2009 20:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2009 aaa no jasne hehe nie zalapalem zbyt duzo zachodu w jej uzlozeniu a i ceny no, no 3-12 zl od metra :/ Chyba, że układa ekipa A cena do pominięcia w całości domu. pozdrawiam, majki no jezeli znasz zasady i warunki jakie trzeba spelnic dla wykonania paroizolacji tym rodzajem folii to, tak mozesz obejsc sie bez ekipy. to tak w kwestii wyjasnienia mojego okreslenia -> duzo zachodu. bo jak widze nie zlapales. To wyjaśnij proszę i mnie i pewno innym zainteresowanym z czym jest ten "zachód" ? I nie wiem kto nie załapał - przecież napisałem, że układała ekipa, nie ja pozdrawiam, majki Prosze mi wybaczyc, popatrzylem w dziennik i powiem tak, sliczny domek i az zal serce sciska patrzac na te strzepy dobrej i drogie paroizolacji. I w powyzszym nie widze sensu tlumaczenia bo do zachodu ekipie zabraklo paszportow. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majki 03.03.2009 20:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2009 No to w powyższym właśnie jest dużo do tłumaczenia, bo w razie czego mogę żądać od ekipy poprawiania, tylko musze wiedzieć co ? Jakie strzępy ? Jakoś tak mniej enigmatycznie proszę pozdrawiam, majki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
FlashBack 03.03.2009 20:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2009 No to w powyższym właśnie jest dużo do tłumaczenia, bo w razie czego mogę żądać od ekipy poprawiania, tylko musze wiedzieć co ? Jakie strzępy ? Jakoś tak mniej enigmatycznie proszę pozdrawiam, majki na marginesie, nie jestem osoba prawnie umocowana do wydawania sadow tym bardziej wystepowania w roli rzeczoznawcy, ale... ale pod caloscia plytowania nie ma pan ciaglosci paroizolacji. juz sam fakt obrobienia okna (wylazowego) bez wyprowadzenia zakladow paroizolacji powinno wlaczyc panu alarm. sposob polozenia pozostalej paroizolacji z "refleksem" nie daje nic procz ... no wlasnie ani nie hamuje "ciepla" a co dopiero pare wodna, szczegolnie w tak newralgicznych miejscach jak naroza. kazde plytowanie ma swoja "podszewke" z folii ktore w/g zalaczonych fotografi nie sa ze soba polaczone. jezeli moje uwagi sa bledne bardzo za to, przepraszam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 03.03.2009 21:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2009 no patrzcie to ja mam folię ale paroprzepuszczalną Corotop Jestem bardziej trendy czy be? PS welna nad nią jest sucha, sprawdzaliśmy ale wilgotność w domu nała, 40-50%. Może mi ta para ucieka przez folie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
FlashBack 03.03.2009 21:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2009 no patrzcie to ja mam folię ale paroprzepuszczalną Corotop Jestem bardziej trendy czy be? PS welna nad nią jest sucha, sprawdzaliśmy ale wilgotność w domu nała, 40-50%. Może mi ta para ucieka przez folie oczywiscie, ze bardziej trendy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majki 03.03.2009 21:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2009 No to w powyższym właśnie jest dużo do tłumaczenia, bo w razie czego mogę żądać od ekipy poprawiania, tylko musze wiedzieć co ? Jakie strzępy ? Jakoś tak mniej enigmatycznie proszę pozdrawiam, majki na marginesie, nie jestem osoba prawnie umocowana do wydawania sadow tym bardziej wystepowania w roli rzeczoznawcy, ale... ale pod caloscia plytowania nie ma pan ciaglosci paroizolacji. juz sam fakt obrobienia okna (wylazowego) bez wyprowadzenia zakladow paroizolacji powinno wlaczyc panu alarm. sposob polozenia pozostalej paroizolacji z "refleksem" nie daje nic procz ... no wlasnie ani nie hamuje "ciepla" a co dopiero pare wodna, szczegolnie w tak newralgicznych miejscach jak naroza. kazde plytowanie ma swoja "podszewke" z folii ktore w/g zalaczonych fotografi nie sa ze soba polaczone. jezeli moje uwagi sa bledne bardzo za to, przepraszam. O matko "pan" - bez przesady ... Co do ciągłości paroizolacji, to jej być wydaje mi sie nie może, bo każdy z pokoi / pomieszczeń, ma "swój sufit". Czyli ścianka działowa "odcina" paroizolację od kolejnego pomieszczenia ... Nie wiem czy dobrze klaruję To okno wyłazowe będzie jeszcze przerabiane - na zwykłe - dzięki za zwrócenie uwagi, w trakcie prac ja przypilnuję, by tam było wszystko ok. Folia była klejona na taśmę dwustronnie klejącą do rusztu z zakładkami po 15 cm Na to szła dopiero płyta, więc wydaje mi się, z tego co widziałem w poszczególnych etapach jest pod całościa płyt. Ale tak jak piszę w konkretnym pomieszczeniu. Folię dzielą / przerywają ścianki działowe wystające na poddaszu. Folia jest ( była ) powywijana na brzegach. Część juz obcięta, gdzie niegdzie jeszcze kawałki wystają. Faktycznie może na zdjęciach wszystkiego nie widać, już większej wiwisekcji domu nie zrobię Dziękuję za uwagi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
FlashBack 03.03.2009 21:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2009 kazdy ze skosow laczacach sie w koszu ("nad salonem") ma odzielna paroizolacje tak bynajmniej widze ze zdjec, co do sufitow sza. temat czy laczyc profile czy nie pozostawiam bieglym bo tu co "kraj" to obyczaj.z racji, ze ma Pan stelaze firmy "Lafarge" jak i pewnie plyty g/k to bardziej przyda sie opinia ich przedstawiciela technicznego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts