Gość translator 20.05.2004 05:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2004 "Człowieka można osądzać zarówno po jego wrogach, jak i przyjaciołach." Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ziaba 20.05.2004 05:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2004 Kto jest bez winy, niechaj sam pierwszy rzuci kamień. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 20.05.2004 06:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2004 "wina ma wiele twarzy" "kłamstwo ma krótkie nogi"dwa oblicza ,ładne do lustra,a obłudne do ludzi" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ziaba 20.05.2004 06:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2004 Oj gościu..nie będę polemizować z kimś, kto nie ma ani odwagi, ani ambicji do samostanowienia o sobie.A podpisanie się nickiem do takich wyczynów należy.pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość x 20.05.2004 06:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2004 Na oburzenie moralne składa się 2 procent moralności, 48 procent oburzenia i 50 procent zawiści. Vittorio de Sica Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 20.05.2004 07:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2004 Chciałem zmienić świat. Doszedłem jednak do wniosku, że mogę jedynie zmieniać samego siebie. Aldous Huxley Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ziaba 20.05.2004 07:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2004 Życzę sukcesów w zmienianiu siebie.I żywię nadzieję na konstruktywną polemikę, a nie wywoływanie duchów.Kiedy będziesz na tyle odważny, by stanąć twarzą w twarz bez zawoalowania..czekam...Ale to jest dla Ciebie gościu awykonalne.pozdrawiam dostojnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 20.05.2004 07:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2004 Wujek robisz za Kalibabkę i skończysz jak on Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość :):) 20.05.2004 07:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2004 Prawda o kłamstwie, cd. A rośliny? Któż by pomyślał, że mogą się one uciekać do podstępu i oszukaństwa. A jednak... Jak bowiem, jeśli nie oszustwem, nazwać fakt, że wiele chwastów tak zręcznie produkuje nasiona, których nie sposób oddzielić od nasion innych pożytecznych gatunków, że nasze pola uprawne wydają się niekiedy łąkami chabrów. Niektóre chwasty zwyciężyły: na przykład żyto tak uporczywie podszywało się pod pszenicę, że ostatecznie rolnicy dali za wygraną i także je udomowili – zresztą z pożytkiem, bo w surowym klimacie i na gorszych gruntach pszenica nie chciała rosnąć i „oddała pole” żytu. To samo stało się z jęczmieniem i zanieczyszczającym go owsem. Podobną taktykę maskowania stosuje wiele roślin, które po to, by uniknąć zjedzenia przez pasące się zwierzęta roślinożerne, udają zwiędłe (a zatem z punktu widzenia diety mało atrakcyjne). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość pogrzebacz 20.05.2004 07:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2004 "Czy istnieje jakaś niezawodna metoda wykrywania kłamstw? Jest to pytanie, nad którym wielu psychologów ciągle łamie sobie głowę. Wśród Beduinów panowało przekonanie, że stres towarzyszący kłamstwu powoduje u kłamcy suchość w ustach, dlatego podejrzanemu kazano lizać rozgrzany do czerwoności pogrzebacz." Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ziaba 20.05.2004 07:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2004 ŻENADA.Pyszczyć i docinać potraficie..ale żeby tak z imienia ..Strasznie mi Was goście żal..strasznie.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 21.05.2004 08:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2004 kobieca, mentalnośc jest dla nas dość intrygująca... Kobiety umieja wiele więcej niż chcą przyznać Skunks Dzięki Wujku, że przybliżyłeś nam filozofa, o którym niezbyt dużo wiemy. Pozwala to na spojrzenie na skunksa zupełnie z innej strony. Być może pozwoli to dostrzec w skunksie i uogólniając w skunksach człowieka. Mam wrazenie, że skunks ostatnio docenił znaczenie milczenia, ponieważ trudno jest o jego nowe bardzo ciekawe myśli. Sądzę jednak, że uczniowe skunksa (mam na myśli klub przyjaciól skunksa) będą kontynuować dzieło rozpoczęte przez mistrza. Wujku nie zrazaj się obelgami anonimów. Filozofowie nigdy nie byli lubiani przez pospólstwo. Wracając jednak do kobiet, myślę, że brakuje tu jesze wina i spiewu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 21.05.2004 10:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2004 "Płaćmy złotem modlitwy za kamienie nienawiści." Stefan kard. Wyszyński Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chmurka 21.05.2004 10:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2004 Ten post z cytatem kard. Wyszyńskiego jest mój. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość El avocado 21.05.2004 13:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2004 Nie dokuczajcie Wujkowi. Eminem o swoim wujku:"Wujek Ronnie był dla mnie jak brat. Wiedział sporo o muzie. Był moim mentorem. Kiedy umarł, nie odzywałem się przez pare dni. Nie byłem w stanie nawet isc na pogrzeb" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Sancho 21.05.2004 13:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2004 Wujek??????????? Skunks??????????? naprawdę studium schizo..... "To smutne, ale w ogóle nie wiesz kim jesteś, nie wiesz, co myślisz i jakie są Twoje prawdziwe poglądy." Prosimy aby prze zamieszczonym tekscie podawać źródło skąd cytat pochodzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 21.05.2004 14:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2004 Wujek??????????? Skunks??????????? naprawdę studium schizo..... "To smutne, ale w ogóle nie wiesz kim jesteś, nie wiesz, co myślisz i jakie są Twoje prawdziwe poglądy." Prosimy aby przy zamieszczonym tekscie podawać źródło skąd cytat pochodzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 21.05.2004 21:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2004 kobieca, mentalnośc jest dla nas dość intrygująca... Kobiety umieja wiele więcej niż chcą przyznać Skunks To prawda, święta prawda!!! ------------------------------------------------------------- Kobieta jest mądrzejsza od mężczyzny, ale najwięcej rozumu musi zużyć na to, by ukryć ten fakt. MARY McCARTHY Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 22.05.2004 07:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2004 Wujku nie zrazaj się obelgami anonimów. Filozofowie nigdy nie byli lubiani przez pospólstwo. słowa Piusa X z r. 1906: "Kościół jest z natury społeczeństwem zróżnicowanym; zawiera on dwie kategorie osób: pasterzy i trzodę. Jedynie hierarchia kieruje....co się tyczy pospólstwa, to jego obowiązkiem jest cierpieć, być rządzonym i wykonywać posłusznie rozkazy tych, którzy kierują" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chmurka 22.05.2004 08:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2004 Joseph Conrad (właść. Teodor Józef Konrad Korzeniowski, 1857 - 1924) - Iść za marzeniem i znowu iść za marzeniem - i tak - ewig - usque ad finem [wiecznie - aż do końca]. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts