Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

kolor bordo - POMOCY

kotek999

Recommended Posts

Liczę na waszą wyobraźnię bo na tym etapie mi jej już brakuje

Jestem w trakcie dobierania klorów do pokou gry w snookera (inna odmiana bilarda) jedną lub dwie ściany chciałabym pomalować na ciemny bordo z dodatkiem złotego werniksu i tu pytanie, a co z reszą ścian?? Jaki kolor?? Mam taki misz masz w głowie że uż mi się wydaje że nic ni będzie pasować

POMOCY!!!!! Proszę o rady

pokój bilardowy powinien być wg mnie ciemny. ja bym walnęła resztę ścian na ciemną butelkową, typowo bilardową zieleń, i nie martwiła się o efekt końcowy. na tych ciemnych ścianach umieściłabym odpowiednie kinkiety i skierowała strumień światła na ściany, żeby wydobyć kolor (i werniks). wieczorem będzie super efekt.

A sukno na stole będziesz miała klasyczne zielone czy jakieś nowoczesne (kremowe np)? No i jaki będzie stół i reszta mebli w tym pokoju? Będą jakieś?

Pokój może być ciemny byle nie przesadzić - jeżeli ma być tylko i wyłącznie snookerowy to możesz zrobić grobowiec, bo i tak najważniejsze jest oświetlenie stołu, ale jeżeli ma to być taki "barowo-klubowy" pokój z jakimiś sofami czy barkiem to może jednak trochę jaśniejsze elementy też byłyby wskazane? Osoby, które akurat nie będą grały mogą się w takim zupełnie ciemnym pokoju nieco przytłoczone - tym bardziej, że pokój musi mieć ok 30 m kw. (w mniejszym stół snookerowy chyba się nie zmieści?).