adamo2005 03.03.2009 17:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2009 Witam serdecznie . Chodzi mi po głowie coś co spać mi nie daje . Jak wszyscywiedza sprawa związana z cenami materiałów budowlanych wyczyściła nie jednemu kieszeń. W Google wyczytałem ze rząd udowodnił ze za podwyżka cen z przedkilku lat stoi zmowa cenowa .Jeśli tak to czy klient ma prawo domagać się odszkodowania lub zwrotu kosztów ? Czy sprawę można zakwalifikować jako działanie nielegalne ze strony dostawców materiałów budowlanych ? Co szanowni forumowicze sadza o tym ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
admiro 03.03.2009 17:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2009 Klient to ma prawo kupić lub nie kupić, jak już się zdecyduje kupić to ma prawo również do zgodności towaru z umową. Człowiek ma prawo do używania głowy występując jako klient, używanie głowy pozwala uniknąć przykrych niespodzianek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
remx 03.03.2009 17:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2009 Klient to ma prawo kupić lub nie kupić, jak już się zdecyduje kupić to ma prawo również do zgodności towaru z umową. Człowiek ma prawo do używania głowy występując jako klient, używanie głowy pozwala uniknąć przykrych niespodzianek. W powyższym przypadku to chyba mógł używać głowy do walenia nią w mur. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mynia_pynia 03.03.2009 17:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2009 Ceny z przed 1.5 roku przeżyłam, jakoś nie trafiłam na górkę.Ale dlaczego teraz, gdy robie wykończeniówke materiały drożeją??? Mówie o gresach, farbach, armaturze sanitarnej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukasz_p 03.03.2009 18:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2009 Witam serdecznie . Chodzi mi po głowie coś co spać mi nie daje . Jak wszyscy wiedza sprawa związana z cenami materiałów budowlanych wyczyściła nie jednemu kieszeń. W Google wyczytałem ze rząd udowodnił ze za podwyżka cen z przed kilku lat stoi zmowa cenowa .Jeśli tak to czy klient ma prawo domagać się odszkodowania lub zwrotu kosztów ? Czy sprawę można zakwalifikować jako działanie nielegalne ze strony dostawców materiałów budowlanych ? Co szanowni forumowicze sadza o tym ? Dobre Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
batko lenin 03.03.2009 19:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2009 Nasz, przepraszam za określenie, rząd nie takie farmazony pieprzył i żadnemu z politykierów( nie polityków-na to miano trzeba zasłużyć!) włos z głowy nie spadł. A pamiętasz robaczku 100 milionów Wałęsy??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
NJerzy 03.03.2009 20:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2009 Ceny z przed 1.5 roku przeżyłam, jakoś nie trafiłam na górkę. Ale dlaczego teraz, gdy robie wykończeniówke materiały drożeją??? Mówie o gresach, farbach, armaturze sanitarnej. Gust Ci się poprawia, wymagania rosną Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grzechk 04.03.2009 07:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2009 część rzeczy idzie do góry, ale właściwie tylko te sprowadzane z zachodu, ze względu na kurs waluty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 04.03.2009 08:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2009 Nasz, przepraszam za określenie, rząd nie takie farmazony pieprzył i żadnemu z politykierów( nie polityków-na to miano trzeba zasłużyć!) włos z głowy nie spadł. A pamiętasz robaczku 100 milionów Wałęsy??? a pamiętacie jak na hasło "tarcza antyrakietowa" niektórym naszym politykom jakby piórko do d.upy wsadził ... ? tak sie podniecali ... ... W Google wyczytałem ze rząd udowodnił ze za podwyżka cen z przed kilku lat stoi zmowa cenowa .Jeśli tak to czy klient ma prawo domagać się odszkodowania lub zwrotu kosztów ? ... pogadaj z adwokatem - mysle ze zatrze ręce ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbigmor 04.03.2009 08:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2009 Witam serdecznie . Chodzi mi po głowie coś co spać mi nie daje . Jak wszyscy wiedza sprawa związana z cenami materiałów budowlanych wyczyściła nie jednemu kieszeń. W Google wyczytałem ze rząd udowodnił ze za podwyżka cen z przed kilku lat stoi zmowa cenowa .Jeśli tak to czy klient ma prawo domagać się odszkodowania lub zwrotu kosztów ? Czy sprawę można zakwalifikować jako działanie nielegalne ze strony dostawców materiałów budowlanych ? Co szanowni forumowicze sadza o tym ? Załóż sprawę w sądzie i na bieżąco komentuj na forum. Z uwagą będę czytał. Dla pewności weź od dostawców oświadczenie, że sprzedawali w sytuacji zmowy cenowej. To powinno pomóc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adamo2005 04.03.2009 11:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2009 Zmowa cenowa została udowodniona ( co innego gdyby nie ) , nie myślę by była potrzeba biegania za sprzedawcami . Ceny były bezpodstawnie podniesione , niektóre dystrybucje zapłaciły kary do budżetu Państwa a to przecież my straciliśmy . Moim zdaniem sprawa wymaga prześwietlenia. ( w obronie klienta) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adamo2005 04.03.2009 12:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2009 Od 1997 do 2008 wynajmowałem mieszkanie prywatnie płacąc co roku czynsz wyższy o 8%. W umowie była taka adnotacja o wzroście czynszu . Pod koniec listopada dowiedziałem się ze właściciel przesadził z tymi podwyżkami i za dużo płaciłem . I co się okazało? Państwo zapłaciło mi różnice a właściciela pociągnięto do odpowiedzialności za zawyżone 4 % .Nie pisali w gazecie , ani w telewizji a możliwość jest .Nie tylko ja skorzystałem , znajomi tez (niektórzy nawet 9%) . Rynek choć wolny rządzi się prawami a prawo trzeba przestrzegać. Za często klienta się naciąga , co nie powinno mieć miejsca. Już nie mowie o jakości materiałów budowlanych gdzie przy najmniejszym kryzysie wcisną ci odpadki za duże pieniądze. Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbigmor 04.03.2009 12:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2009 Zmowa cenowa została udowodniona ( co innego gdyby nie ) , nie myślę by była potrzeba biegania za sprzedawcami . Ceny były bezpodstawnie podniesione , niektóre dystrybucje zapłaciły kary do budżetu Państwa a to przecież my straciliśmy . Moim zdaniem sprawa wymaga prześwietlenia. ( w obronie klienta) Nie znam dystrybucji, która zapłaciła karę za zmowę cenową (nawet żadnej nie znam ). Sam jednak piszesz, że zapłaciły karę do budżetu Państwa co należy zrozumieć , że sprawa załatwiona. Nie wiem co tu prześwietlać. Telekomunikacji wielokrotnie udowodniono zawyżanie cen i nałożono wiele razy kary finansowe, ale nigdy nie słyszałem, aby użytkownikom końcowym zwrócono jakąś kasę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
frykow 04.03.2009 13:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2009 Od 1997 do 2008 wynajmowałem mieszkanie prywatnie płacąc co roku czynsz wyższy o 8%. W umowie była taka adnotacja o wzroście czynszu . Pod koniec listopada dowiedziałem się ze właściciel przesadził z tymi podwyżkami i za dużo płaciłem . I co się okazało? Państwo zapłaciło mi różnice a właściciela pociągnięto do odpowiedzialności za zawyżone 4 % Bujać to my, a nie nas. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukasz_p 04.03.2009 14:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2009 Nasz, przepraszam za określenie, rząd nie takie farmazony pieprzył i żadnemu z politykierów( nie polityków-na to miano trzeba zasłużyć!) włos z głowy nie spadł. A pamiętasz robaczku 100 milionów Wałęsy??? a pamiętacie jak na hasło "tarcza antyrakietowa" niektórym naszym politykom jakby piórko do d.upy wsadził ... ? tak sie podniecali ... ... W Google wyczytałem ze rząd udowodnił ze za podwyżka cen z przed kilku lat stoi zmowa cenowa .Jeśli tak to czy klient ma prawo domagać się odszkodowania lub zwrotu kosztów ? ... pogadaj z adwokatem - mysle ze zatrze ręce ... My to możemy wziąć w ramach kancelarii. Z uwagi na zawiły charakter sprawy przedpłata w wysokości 100% plus koszty sądowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 04.03.2009 14:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2009 no prosze - jak szybko chcą Ci pomóc ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
admiro 04.03.2009 19:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2009 Pod koniec listopada dowiedziałem się ze właściciel przesadził z tymi podwyżkami i za dużo płaciłem . I co się okazało? Państwo zapłaciło mi różnice a właściciela pociągnięto do odpowiedzialności za zawyżone 4 % .Nie pisali w gazecie , ani w telewizji a możliwość jest .Nie tylko ja skorzystałem , znajomi tez (niektórzy nawet 9%)a Lenin wiecznie żywy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adamo2005 04.03.2009 21:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2009 Zmowa cenowa została udowodniona ( co innego gdyby nie ) , nie myślę by była potrzeba biegania za sprzedawcami . Ceny były bezpodstawnie podniesione , niektóre dystrybucje zapłaciły kary do budżetu Państwa a to przecież my straciliśmy . Moim zdaniem sprawa wymaga prześwietlenia. ( w obronie klienta) Nie znam dystrybucji, która zapłaciła karę za zmowę cenową (nawet żadnej nie znam ). Sam jednak piszesz, że zapłaciły karę do budżetu Państwa co należy zrozumieć , że sprawa załatwiona. Nie wiem co tu prześwietlać. Telekomunikacji wielokrotnie udowodniono zawyżanie cen i nałożono wiele razy kary finansowe, ale nigdy nie słyszałem, aby użytkownikom końcowym zwrócono jakąś kasę. Przeglądnij w Google to znajdziesz. Wyrok zapadł . Kwota tez Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adamo2005 04.03.2009 21:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2009 Nie wiedziałem ze Polska to tak bogaty kraj . Łamiąc prawo panowie się dorabiają majątków ( na krzywdzie ludzkiej ) a przeciętny człowiek tyra na te parę pustaków a i tak go orżną na koniec. Gdzie u was charyzma , gdzie walka o dobro Polski . Przykro mi słyszeć to ze sprawę można zakończyć od tak sobie . Ktoś napisał : dystrybutorzy zapłaciły karę do budżetu Państwa co należy zrozumieć , że sprawa załatwiona. Nie wiem co tu prześwietlać. Wiec jest . To nie państwo należna się te pieniądze . Podatek został odprowadzony do budżetu i na tym się kończy .Jeśli zostało udowodnione to znaczy ze pozwy można składać do sadu mając taka podstawę. Nie pisze tego dla śmiechu . Jeśli kogoś to dotyczy to niech się zastanowi czy takiej akcji nie warto rozpocząć. Ktoś, kogo to nie dotyczy możne tylko pocieszyć a nie zniechęcić do walki o swoje .żarty się kończą po tym jak ( w moim przypadku ) wydałem w ten czas 380 000 zl na inwestycje , a miesiąc wcześniej lub 3 później wydal bym 170 000 zl . Mam się z czego cieszyć? Nie . pracowałem lata na te pieniądze jak każdy z nas i nikt nie ma prawa mnie okradać. Takich jak ja jest tysiące a straty w milionach liczyć. Naprawdę jest o co walczyć.Z poważaniem . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adamo2005 04.03.2009 21:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2009 Temat można zakończyć . Nie ma poszkodowanych wszyscy szczęśliwi . życzę powodzenia w budowach , remontach i oby się nie powtórzyła sytuacja z przed kilku lat . Jeśli są poszkodowani to proszę o szczera wypowiedz. Dziękuje i przepraszam za stracony czas. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts