Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Bol po cenach

Recommended Posts

Witam serdecznie . Chodzi mi po głowie coś co spać mi nie daje . Jak wszyscy

wiedza sprawa związana z cenami materiałów budowlanych wyczyściła nie jednemu kieszeń.

W Google wyczytałem ze rząd udowodnił ze za podwyżka cen z przed

kilku lat stoi zmowa cenowa .Jeśli tak to czy klient ma prawo domagać się odszkodowania lub zwrotu kosztów ? Czy sprawę można zakwalifikować jako działanie nielegalne ze strony dostawców materiałów budowlanych ? Co szanowni forumowicze sadza o tym ?

Klient to ma prawo kupić lub nie kupić, jak już się zdecyduje kupić to ma prawo również do zgodności towaru z umową.

Człowiek ma prawo do używania głowy występując jako klient, używanie głowy pozwala uniknąć przykrych niespodzianek.

W powyższym przypadku to chyba mógł używać głowy do walenia nią w mur.

wiedza sprawa związana z cenami materiałów budowlanych wyczyściła nie jednemu kieszeń.

kilku lat stoi zmowa cenowa .Jeśli tak to czy klient ma prawo domagać się odszkodowania lub zwrotu kosztów ? Czy sprawę można zakwalifikować jako działanie nielegalne ze strony dostawców materiałów budowlanych ? Co szanowni forumowicze sadza o tym ?

Dobre :lol: :lol: :lol:

Nasz, przepraszam za określenie, rząd nie takie farmazony pieprzył i żadnemu z politykierów( nie polityków-na to miano trzeba zasłużyć!) włos z głowy nie spadł. A pamiętasz robaczku 100 milionów Wałęsy??? :lol: :lol: :lol:

a pamiętacie jak na hasło "tarcza antyrakietowa" niektórym naszym politykom jakby piórko do d.upy wsadził ... ?

tak sie podniecali ...

... W Google wyczytałem ze rząd udowodnił ze za podwyżka cen z przed

kilku lat stoi zmowa cenowa .Jeśli tak to czy klient ma prawo domagać się odszkodowania lub zwrotu kosztów ? ...

pogadaj z adwokatem - mysle ze zatrze ręce ...

Załóż sprawę w sądzie i na bieżąco komentuj na forum. Z uwagą będę czytał.

Dla pewności weź od dostawców oświadczenie, że sprzedawali w sytuacji zmowy cenowej. To powinno pomóc.

Zmowa cenowa została udowodniona ( co innego gdyby nie ) , nie myślę by była potrzeba biegania za sprzedawcami . Ceny były bezpodstawnie podniesione , niektóre dystrybucje zapłaciły kary do budżetu Państwa a to przecież my straciliśmy . Moim zdaniem sprawa wymaga prześwietlenia. ( w obronie klienta)

Od 1997 do 2008 wynajmowałem mieszkanie prywatnie płacąc co roku czynsz wyższy o 8%. W umowie była taka adnotacja o wzroście czynszu . Pod koniec listopada dowiedziałem się ze właściciel przesadził z tymi podwyżkami i za dużo płaciłem . I co się okazało? Państwo zapłaciło mi różnice a właściciela pociągnięto do odpowiedzialności za zawyżone 4 % .Nie pisali w gazecie , ani w telewizji a możliwość jest .Nie tylko ja skorzystałem , znajomi tez (niektórzy nawet 9%) . Rynek choć wolny rządzi się prawami a prawo trzeba przestrzegać. Za często klienta się naciąga , co nie powinno mieć miejsca. Już nie mowie o jakości materiałów budowlanych gdzie przy najmniejszym kryzysie wcisną ci odpadki za duże pieniądze. Pozdrowienia

Zmowa cenowa została udowodniona ( co innego gdyby nie ) , nie myślę by była potrzeba biegania za sprzedawcami . Ceny były bezpodstawnie podniesione , niektóre dystrybucje zapłaciły kary do budżetu Państwa a to przecież my straciliśmy . Moim zdaniem sprawa wymaga prześwietlenia. ( w obronie klienta)

Nie znam dystrybucji, która zapłaciła karę za zmowę cenową (nawet żadnej nie znam :o ). Sam jednak piszesz, że zapłaciły karę do budżetu Państwa co należy zrozumieć , że sprawa załatwiona. Nie wiem co tu prześwietlać.

Telekomunikacji wielokrotnie udowodniono zawyżanie cen i nałożono wiele razy kary finansowe, ale nigdy nie słyszałem, aby użytkownikom końcowym zwrócono jakąś kasę.

Od 1997 do 2008 wynajmowałem mieszkanie prywatnie płacąc co roku czynsz wyższy o 8%. W umowie była taka adnotacja o wzroście czynszu . Pod koniec listopada dowiedziałem się ze właściciel przesadził z tymi podwyżkami i za dużo płaciłem . I co się okazało? Państwo zapłaciło mi różnice a właściciela pociągnięto do odpowiedzialności za zawyżone 4 %

Bujać to my, a nie nas.

Nasz, przepraszam za określenie, rząd nie takie farmazony pieprzył i żadnemu z politykierów( nie polityków-na to miano trzeba zasłużyć!) włos z głowy nie spadł. A pamiętasz robaczku 100 milionów Wałęsy??? :lol: :lol: :lol:

a pamiętacie jak na hasło "tarcza antyrakietowa" niektórym naszym politykom jakby piórko do d.upy wsadził ... ?

tak sie podniecali ...

... W Google wyczytałem ze rząd udowodnił ze za podwyżka cen z przed

kilku lat stoi zmowa cenowa .Jeśli tak to czy klient ma prawo domagać się odszkodowania lub zwrotu kosztów ? ...

pogadaj z adwokatem - mysle ze zatrze ręce ...

My to możemy wziąć w ramach kancelarii. Z uwagi na zawiły charakter sprawy przedpłata w wysokości 100% plus koszty sądowe. :lol:

Pod koniec listopada dowiedziałem się ze właściciel przesadził z tymi podwyżkami i za dużo płaciłem . I co się okazało? Państwo zapłaciło mi różnice a właściciela pociągnięto do odpowiedzialności za zawyżone 4 % .Nie pisali w gazecie , ani w telewizji a możliwość jest .Nie tylko ja skorzystałem , znajomi tez (niektórzy nawet 9%)a

Lenin wiecznie żywy.

Nie znam dystrybucji, która zapłaciła karę za zmowę cenową (nawet żadnej nie znam :o ). Sam jednak piszesz, że zapłaciły karę do budżetu Państwa co należy zrozumieć , że sprawa załatwiona. Nie wiem co tu prześwietlać.

Telekomunikacji wielokrotnie udowodniono zawyżanie cen i nałożono wiele razy kary finansowe, ale nigdy nie słyszałem, aby użytkownikom końcowym zwrócono jakąś kasę.

Przeglądnij w Google to znajdziesz. Wyrok zapadł . Kwota tez

Nie wiedziałem ze Polska to tak bogaty kraj . Łamiąc prawo panowie się dorabiają majątków ( na krzywdzie ludzkiej ) a przeciętny człowiek tyra na te parę pustaków a i tak go orżną na koniec. Gdzie u was charyzma , gdzie walka o dobro Polski . Przykro mi słyszeć to ze sprawę można zakończyć od tak sobie .

Ktoś napisał :

dystrybutorzy zapłaciły karę do budżetu Państwa co należy zrozumieć , że sprawa załatwiona. Nie wiem co tu prześwietlać.

Wiec jest . To nie państwo należna się te pieniądze . Podatek został odprowadzony do budżetu i na tym się kończy .Jeśli zostało udowodnione to znaczy ze pozwy można składać do sadu mając taka podstawę.

Nie pisze tego dla śmiechu . Jeśli kogoś to dotyczy to niech się zastanowi czy takiej akcji nie warto rozpocząć. Ktoś, kogo to nie dotyczy możne tylko pocieszyć a nie zniechęcić do walki o swoje .żarty się kończą po tym jak ( w moim przypadku ) wydałem w ten czas 380 000 zl na inwestycje , a miesiąc wcześniej lub 3 później wydal bym 170 000 zl . Mam się z czego cieszyć? Nie . pracowałem lata na te pieniądze jak każdy z nas i nikt nie ma prawa mnie okradać. Takich jak ja jest tysiące a straty w milionach liczyć. Naprawdę jest o co walczyć.Z poważaniem .