oxygen 03.03.2009 17:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2009 Witam. Rozmawiałem z kilkoma wykonawcami w sprawie tynków gipsowych, wszyscy standardowo używają tynku Knauf 75 MP L. Zastanawiam się jednak czy nie lepiej zrobić tak: ściany Knauf 75 MP, sufit 75 MP L. Knauf bez L zdaje się jest twardszy więc na ściany chyba lepiej się nadaje. Przypuszczam jednak że trudniej się go kładzie i chyba stąd większa popularność tego z "L". Jakie są Wasze doświadczenia z tymi dwoma rodzajami tynków? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaro71 03.03.2009 18:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2009 Swoim tynkarzom zaproponowałem 75 właśnie ze względu na minimalnie większą twardość. Powiedzieli, że z reguły kładą 75 L, ale dla nich (i dla maszyny) to bez różnicy. Więc mam bez L-ki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts