JMW 25.04.2009 18:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2009 Dziękuję za życzenia... rzadko zaglądam, bo kompletnie nic się nie dzieje.... no oprócz tego, że młody choruje dalej czekamy na WZ i szukamy innych (ale czy właściwych) pomysłów na dom. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamlotek 03.05.2009 20:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2009 nie chce mi otworzyć strony z nową propozycją domu wyskakuje mi wpisz poprawny adres( jakoś tak ) Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JMW 07.05.2009 08:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2009 nie chce mi otworzyć strony z nową propozycją domu wyskakuje mi wpisz poprawny adres( jakoś tak ) Pozdrawiam tutaj wklejam raz jeszcze ale fotki:) http://projekty.dom.pl/images/8/WB_3997_p2_tmb1.jpg http://projekty.dom.pl/images/8/WB_3997_p1.jpg no i rzuty najwazniejsze http://projekty.dom.pl/images/8/WB_3997_rz1_tmb1.jpg Dodam tylko, że sypialnie, gdyby miał byc ten projekt, od strony północnej. I jak? Jakie zmiany byście proponowali??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamlotek 11.05.2009 07:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2009 Domek ładny , anie moglibyście tego domku posadowić tak,żeby sypialnie nie były od północy? Nie boisz się,że będzie w nich zbyt zimno . Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JMW 11.05.2009 13:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2009 W sumie środkowy pokój miałby najgorzej, bo tylko jedno okno Pozostałe mają dodatkowe okno albo wschód, albo zachód. W sumie teraz pokój mamy od pólnocy i właściwie aż tak tragicznie nie jest. Być może wtedy ten pokój byłby gabinetem-pracownią dla małża; mu na słońcu nie zależy, jak siedzi przy kompie W sumie nadal szukam pomysłów na projekt... poczekamy zobaczymy, czy coś jeszcze wpadnie nam w oko.[/url] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Megana 06.06.2009 19:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2009 J&M&W - witaj, ja również zaczęłam czytać Twoje życiowe zmagania z budową. Będę trzymać kciuki, aby Ci się udało. Co do dachu, cały czas się zastanawiam - co komu przeszkadza dach kopertowy? Głupota urzędników strasznie mnie zadziwia U nas o mały włos również musielibyśmy przerabiać daszki nad wejściem i tarasem, bo coś Pani architekt zaczęła mówić że nie mogą być takie jakie chcemy Ostatecznie przeszły, ale nerwów potrafią zjeść grrrrrrr Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JMW 16.06.2009 16:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2009 Zobaczymy co z dachem wyjdzie. Wasz domek fajny Megana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Husteczka 02.07.2009 20:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2009 O kurczaki, no to gratulacje za te WZ! Dobrze, ze w ogóle jest. My nadal czekamy... Mój PrzyŚlubny radzi coby zaskarżyć niesatysfakcjonujące fragmenty WZ (nie całe WZ) do Samorządowego Kolegium Odwoławczego. Jeżeli sąsiedzi leżą w tym samym stadium (terenie naturalnie odgrodzonym rowami, rzekami, drogami itp) to dla tego samego stadium są te same WZ. Z drugiej strony jeżeli sąsiedzi nie trzymali się ich WZ tylko zrobili domy jak chcieli to takie zaskarżenie może ich lekko wkopać. Odpowiedz z SKO powinna przyjść w miarę szybko, czeka się chyba około miesiąca. Mój PrzyŚlubny mówi, ze jak pierwszy raz ubiegał się o WZ to przyszła odmowa, a po skardze do SKO przyszły piękne WZ. Nie mam pojęcia czym grozi położenie innego dachu niż w WZ. To tyle co wiem ja, ale inni może będą mieli lepsze pomysły. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JMW 03.07.2009 08:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2009 Husteczka dzięki za info W sumie u nas jest tak, że nie ma planu zagospodarowania przestrzennego - to są działki rolne. Jedna tylko bezpośrednio przylega do terenu zabudowanego; nam gmina "trochę" poszła na rękę i wydała te warunki zabudowy. Poprzez zaskarżenie obawiam się, że skończyłoby się na tym, że nie mogę w ogóle budować, dopóki nie będą odebrana budowa sąsiada, który na razie nawet nie rozpoczął budowy. No i tutaj właśnie pies pogrzebany... najbardzie dziwi mnie to, że ten pierwszy sąsiad będzie miał dach koperowy a ja nie, ten z drugiej strony może kryć czym chce, a ja dachówką muszę. Że mimo wszystko nie ma wspólnej linii działania - wiem, że nam robiła inna pani WZ niż tym dwóm działkom i pewnie stąd różnice. Dodam tylko, że sąsiad z lewej strony chce budować drewniany dom (miał być bal), a elewacje ma dopasować do naszej dwójki pozostałych, ciekawe co z tym zrobi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iwona Sudol 03.07.2009 13:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2009 Witam Gratuluję doczekania się decyzji! Ja akurat tego problemu nie miałam - za to czekałam na inne papiery bardzo długo. Właśnie czytam swoją decyzję i porównuję z Twoją (u mnie też nie ma planu zagospodarowania). Moje warunki są takie : dach dwuspadowy, kąt nachylenia połaci 37 - 45 stopni, pokrycie : dachówka ceramiczna lub betonowa w kolorze naturalnym, itd. Generalnie decyzja powtórzyła wszystko to, co napisałam we wniosku o jej wydanie. Tak sobie myślę, że może warto najpierw zgłosić się do osoby, która się zajmuje wydawaniem tych decyzji i grzecznie, z uśmiechem na ustach zasugerować pewne poprawki bez konieczności składania odwołania. Nie ma planu, więc nie ma wiążących postanowień Sądzę, że warto spróbować polubownie rozwiązać problem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JMW 03.07.2009 19:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2009 Iwonko ja byłam u tej pani architekt.... i jakoś tak o tym z czego ten dach będzie nie rozmawiałyśmy. Poza tym ona uważa, że kopertówka, to nie pasuje do tradycyjnej warmińskiej wsi - nie ma szans. W sumie powiedziała, że ona policjanta nie postawi co ja z tym zrobię, ale jakoś tak nie chcę przesadzać Jutro teściu przyjedzie - to popytam go kierbuda jak to ma wyglądać w praktyce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Megana 13.08.2009 20:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2009 J&M&W - udało Ci się uzgodnić coś z tym dachem? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JMW 24.08.2009 20:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2009 Megana - jedynie to, że dach raczej powinien zgadzać się z WZ; a zatem szukam projektu spełniający te 35 stopni, albo też będziemy dach podnosić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Megana 01.09.2009 20:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2009 Załatwiasz coś dalej w temacie budowa? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iwona Sudol 16.09.2009 20:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2009 Witam Obejrzałam projekty. Nad jednym z nich sama się zastanawiałam - Jagienka Oczywiście to mój faworyt. Drugie miejsce zajmuje "Dom przy Chabrowej". Oj, nie zazdroszczę Ci tego etapu.... Nie tak dawno sama to przechodziłam. Ale wierzę, że dokonacie trafnego wyboru Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Megana 16.09.2009 20:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2009 Megana - jedynie to, że dach raczej powinien zgadzać się z WZ; a zatem szukam projektu spełniający te 35 stopni, albo też będziemy dach podnosić Popaprana ta Polska z tymi przepisami ( dla każdego co innego). Ale dasz radę walcz i do przodu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JMW 17.09.2009 07:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2009 Dziękuję za wsparcie moralne... bo mimo, że jestesmy dopiero na tym etapie, to czasem się odechciewa. W domu przy chabrowej dziwi mnie usytuowanie kuchenki na projekcie Dodam tylko, że ostatnio wlazłam, prawie obcym ludziom do domu - oczywiście właściciele byli. Byłą to parterówka z podniesionym stropem, więc góra zrobiona. Projekt Elwira, jednak wyjściowe jest o ile dobrze pamiętam 125 m2. Salon ma ze 40 m, i bez podwieszanego sufity od razu więzbę widać is kosy dachowe - robi przestrzeń wrażenie, ale ciepło ucieka do góry, bo przecież jest wysoko. Pokoiki po 10-12 metrów nie są tragiczne, ale wiadomo im większa przestrzeń tym lepiej. Popza tym cały dom - co zresztą powiedizłąm gospodyni, był taki, że mogłabym się wprowadzac i wnim mieszkać - prawie bez żadnych zmian dotyczących wyposażenia. wnętrza tradycyjne,a le przytulne, kolorowe... Wytłumacze się też z opieszałości projetowej, bo mówię chłopu, ze trzeba się decydowac mieszkamy tu, na tych naszych podmokłych bagniskach, czy gdzieś się wynosimy w Polskę... to trudne decyzje, ale wiążące... zobaczymy, co będzie działo się dalej. Pozdrawiam ciepło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Megana 17.09.2009 10:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2009 To życzę podjęcia trafnej decyzji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iwona Sudol 21.12.2009 16:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2009 http://gfx.efotek.pl/images/7adv2byv0vck1t3ardjb.jpg ....życzy Iwona Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamlotek 21.12.2009 20:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2009 http://www.fotoszok.pl/albums/userpics/beztytuutr5.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts