mario0658 04.03.2009 02:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2009 Dopiero jestem przed 1 lopata ale juz w tej chwili szukam rozwiazan , ktore pomoga mi zmiejszyc rachunki ,lecz rownie wazna sprawa jest dla mnie wygoda uzytkowania i aby systemy pracujace w domku nie kolidowaly ze soba.Szukajac kompleksowego rozwiazania natknolem sie w firmie viessman na system jak w temacie.Moze wkleje maila otrzymanego od przedstawiciela wspolpracujacego z nimi : Centrala energetyczna Comfobox (13,3 kW) – 65 000,00 PLN netto; w skład, której wchodzi: - pompa ciepła o mocy 13,3 kW; - rekuperator z wymiennikiem przeciwprądowym, o wyd. 500 m3/h (sprawność 90%); - zasobnik CWU 400l. Gruntowy solankowy wymiennik ciepła Comffond-L – 3 700,00 netto. Z naszej strony możemy zaoferować jeszcze system kanałów rozprowadzających powietrze do pomieszczeń. Wycena będzie jednak możliwa w oparciu o projekt wykonawczy (przy wyborze naszej oferty bezpłatny) – orientacyjny koszt instalacji to ok. 10 000,00 PLN netto. W zalaczeniu przesylam karty katalogowe ww urządzeń. W przypadku dodatkowych pytan proszę o kontakt telefoniczny. Artur Winiarski Specjalista ds. Technicznych Zehnder Polska Sp. z o.o. Tel. +48 71 367 64 24 Fax. +48 71 367 64 25 mob. 0048 605 513 543 http://www.zehnder.pl [email protected] Dodam , ze jest to w praktyce jedna skrzynak w ,ktorej miesci sie rekuperator wraz z pompa ciepla. Zasobnik z woda stoi osobno. W kolejnym mailu uwzgledniona zostala rowniez klimatyzaja (jest realizowana centralnie przez rekuperato - wstawiony wymiennik w kanale zasysajacym)Calosc wyceniono bez robocizny na 78 tys. I tu pojawia sie pytanie czy ktos slyszal cos o tym sprzecie ?Postaram sie wkleic broszury i wstawic linki do nich.Na ich stronie nie znalazlem zadnego info o tym systemie..... znalazlem ciut info :http://www.comfosystems.ch/open.php/PP310%20D%20ComfoBox Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
retrofood 04.03.2009 06:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2009 to wszystko było na forum wiele razy. poszukaj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mario0658 04.03.2009 06:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2009 Potrafie uzywac funkcjii szukaj , lecz nie znalazlem niczego na temat tego rozwiazania.Moze ktos z forumowiczow planuje go zastosowac , lub posiada....Wszystkie uwagi mile widziane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cooler1979 04.03.2009 07:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2009 Pan Stasio tymi odpowiedziami , że trzeba użyć funkcji szukaj nabija sobie chyba ilość postów.Jestem ciekawy odpowiedzi jak sprawuje się dany zestaw w praktyce , ponieważ siostra też zaczyna się budować i szukamy kompleksowego zestawu grzewczego . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
retrofood 04.03.2009 08:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2009 Pan Stasio tymi odpowiedziami , że trzeba użyć funkcji szukaj nabija sobie chyba ilość postów.Jestem ciekawy odpowiedzi jak sprawuje się dany zestaw w praktyce , ponieważ siostra też zaczyna się budować i szukamy kompleksowego zestawu grzewczego . miałem dobre intencje, bo tego są dziesiątki stron. A ilość postów nie przekłada się na kasę, więc mi na nich nie zależy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cooler1979 04.03.2009 08:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2009 To się ciesze. Tylko że to ostatnio któryś tam z kolei post "użyj funkcji szukaj". Jak taki jesteś obcykany w tym forum to puść linka z odpowiedzią a jak jej nie znasz to nic nie pisz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mario0658 04.03.2009 09:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2009 Naprawde przeszukalem cale forum. Owszem z tej firmy mozna znalezc opinie na temat grzejnikow i rekuperacjii ale zadnego info o takim "kombajnie" Wydaje mi sie ze to jest to czego szukam z naciskiem na "wydaje" Za ta cene jaka nalezy wydac i to raz na zawsze, staram sie wysluchac wszystkich opinii zanim podpisze zamuwienie Naprawde cenie sobie uwagi innych specow w temacie ,jak i laikow ,ktorzy uzytkuja podobne systemy (kombajny) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
coulignon 04.03.2009 18:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2009 – 65 000,00 PLN netto; Wydaj z tego połowę na dodatkowe docieplenie domu, normalny rekuperatori gzrejniki elektryczne. Za druga połowę grzej pradem przez 25 lat. Jak dla mnie ta kwota wykliucza sensowność inwestycji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts