Jerry304 04.03.2009 09:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2009 Podłogówkę mam rozłożoną w całym domu .Parter planujemy wykaflować, no i dobrze ale górę moja małżonka postanowiła pokryć drewnem - szukam opinii użytkowników niezadowolonych z takiego rozwiązania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
raffran 04.03.2009 09:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2009 Temat poruszany juz nie raz na forum,trzeba troche poszukac.To,ze pisze tutaj wcale nie znaczy ze jestem niezadowolony z tego co mam.Caly parter za wyjatkiem wc i kawalka podlogii przy drzwiach wejsciowych, gdzie jest kamien naturalny oraz cale pietro z wyjatkiem lazienki-kafle mamy pokryte panelami drewnianymi(BalticWood). Jedyna roznica jaka widzimy pomiedzy panelami,a np kamieniem jest roznica w temp.podlogi, 1st.C na rzecz kamienia. Tak w skrocie to wszystko,moze teraz inni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beauty 04.03.2009 11:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2009 też się zastanawiam nad podłogami drewnianymi na podłogówke ,zasięgnęłam opinii kilku stolarzy i kazdy mowi co innego.Upieram sie przy litych dechach i w dalszym ciągu nie wiem jaka ma być ich grubość i ewentualnie max długość?zaznaczę ,ze dom będzie ogrzewany będzie pompą ciepła i temp.bedzie stała. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
listek 04.03.2009 11:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2009 Na stronie KISANA sa podane parametry oporu cieplnego dla róznych materiałów.Są tez tabele doboru i przykłady obliczeń.Co do drewna: panele i parkiet do 10mm są mozna stosowac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pblochu 04.03.2009 11:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2009 panele, parkiet warstwowy do 14mm.Drewno lite (tylko gatunki stabilne dąb , merabu, jatoba) do 22mm No chyba że budujesz 3- litowca lub pasywniaka to wtedy możesz grubsze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
q-bis 04.03.2009 11:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2009 ... szukam opinii użytkowników niezadowolonych z takiego rozwiązania.... Drodzy forumowicze, przestańcie bić pianę i uszanujcie wolę założyciela wątku-inaczej się niczego nowego nie dowiemy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
witu102 04.03.2009 12:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2009 ale szukasz opinii czy niezadowolonych, żeby żonie pokazać, że w sypialni też musi mieć płytki?? bo takie wyszukiwanie opinii wg potrzeby to nic innego jak demagogia...rozumiem, że politycy tak u nas robią i na dodatek za to im płacimy, ale żeby żonę oszukiwać... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jerry304 04.03.2009 12:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2009 Byłbym wdzięczny za informacje (myślę ,że wielu z nas się one przydadzą) o zagrożeniach związanych z drewnem na podłogówce ,opartych o własne obserwacje( swoich podłóg). Mam nadzieję ,że ujawnią się osoby , które więcej drewna na podłogę by nie położyły (oczywiście z informacją -DLACZEGO) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beauty 04.03.2009 20:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2009 Mam nadzieję ,że ujawnią się osoby , które więcej drewna na podłogę by nie położyły (oczywiście z informacją -DLACZEGO) Również mam taką nadzieję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
civic9 04.03.2009 21:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2009 Byłbym wdzięczny za informacje (myślę ,że wielu z nas się one przydadzą) o zagrożeniach związanych z drewnem na podłogówce ,opartych o własne obserwacje( swoich podłóg). no to jeśli chodzi o zagrożenia, to jednak trzeba dbać o parametry - wilgotność (przede wszystkim) i temperaturę. zawsze trzeba, ale przy podłogówce chyba bardziej i/lub łatwiej stracić kontrolę nad tymi parametrami. widziałem jak "na moich oczach" się szpary robiły (była wilg. dużo poniżej 30% i grzanie). na szczęście parkiet był jeszcze w stanie surowym i parkieciarze jakoś z tego wyszli. sytuacja została opanowana, staram się trzymać parametry i teraz już jest ok, póki co znowu bez szpar. pytanie jak będzie po kilku sezonach - na wszelki wypadek wmawiam sobie, ze że szparami też będzie ok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szligrze 04.03.2009 21:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2009 Jeśli "drewno" będzie termicznie przygotowane do ogrzewania podłogowego nic nie będzie się działo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts