arkadiusz 04.03.2009 09:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2009 Przy zbiorniku na wodę jest takie małe "pudełko" (po zwarciu styków pompa uruchamia się). Od dołu ma rurkę częściowo wypełnioną powietrzem. Gdy ciśnienie jest w okolicach 1.5 wtedy uruchamia się pompa. 2 dni temu ciśnienie było 1 a pompa nic. To "pudełko" na od góry plastikową, przezroczystą część, przykręconą na śrubki. Gdy pompa nie ruszyła przy ciśnieniu 1 zacząłem odkręcać śrubki. nie pamiętam czy przy odkręcaniu pierwszej czy drugiej pompa ruszyła. Co to może być? jakieś zwarcie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trociu 04.03.2009 09:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2009 no jeżeli pompa ma się uruchamiać przy ciśnieniu 1.5 a przy 1 się nie załączyła - to chyba działa poprawnie co do śrubek - może właśnie zmieniłeś nastawę ciśnienia, przy którym załącza się pompa na niższe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arkadiusz 04.03.2009 09:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2009 Nie, kółkiem które jest w środku nie kręciłem i napewno go nie dotykałemPompa uruchamia się przy 1.5 i leci do 4.5. Skoro przy 1 sie nie uruchomiła to jak może być dobrze? No przeciez powinna sie uruchomić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trociu 04.03.2009 09:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2009 Nie, kółkiem które jest w środku nie kręciłem i napewno go nie dotykałem Pompa uruchamia się przy 1.5 i leci do 4.5. Skoro przy 1 sie nie uruchomiła to jak może być dobrze? No przeciez powinna sie uruchomić.W jakich zakresach ma pracować ta pompa. Bo z tego co widzę, to 1.5-4.5. A że 1<1.5 więc się nie uruchamia. Może powiedz co to za zbiornik na wodę. Gdzie pompowana jest ta woda. Czy coś więcej wiesz o tym pudełku. Może jakieś zdjęcia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arkadiusz 04.03.2009 10:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2009 Ona pracuje od 1.5 do 4.5. Zbiornik 300L. woda z wlasnej studni, idzie do zobiornika a potem "na dom". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trociu 04.03.2009 10:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2009 Ona pracuje od 1.5 do 4.5. Zbiornik 300L. woda z wlasnej studni, idzie do zobiornika a potem "na dom".Dobra. Jeżeli pompa pracuje w zakresie 1.5 do 4.5 to dlaczego chcesz, aby pracowała przy 1. 1 nie mieści się w zakresie <1.5,4.5> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arkadiusz 04.03.2009 10:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2009 No dobra to inaczej bo moze jak coś źle mówię.Na górze zbiornika jest wskaźnik ciśnienia. Z lewej strony jest 0 z prawej 6. Pompa pompuje do 4.5. Odkręcam wodę, strzałka idzię w lewą stronę. Dochodzi do 1.5, pompa nie uruchamia się a powinna. Gdy strzałka jest na 1 zakręcam wodę. Strzałka zatrzymuje się. Odręcam śrubkę, pompa rusza, strzałka idzie w prawą stronę, zatrzymuje się na 4.5, pompa stop.O to chodzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
retrofood 04.03.2009 10:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2009 to "pudełko" to jest wyłacznik ciśnieniowy. Dobrze kumasz, tylko faktycznie jest coś nie tak. Bez instrukcji niewiele zrobisz, bo próg załączania ustawia się w innym miejscu a wyłączanie w innym. Ja już nie pamiętam gdzie, bo ostatnio miałem to w rekach dwadzieścia parę lat temu.Trzeba sprawdzić czy styki się nie nadpaliły. Najlepiej poszukaj elktryka wśród znajomych. Powinien to wyregulować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
elli3 04.03.2009 14:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2009 to jest zwykły przekażnik ciśnieniowy. jeśli chcesz być pewny niezawodności urządzenia to spisz typ i kup nowy i wymień.reanimacja raczej na długo ci nie pomoże. z doświadczenia wiem że jak się zaczyna pierdaczyć to jakiś czas pohula po narawie i dalej bedzie to samo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arkadiusz 25.03.2009 05:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2009 Wygląda na to, że z wyłącznikiem ciśnieniowym nic się nie stało tylko pompa zaczęła się włączać przy ciśnienieu poniżej 1 a wcześniej włączała się przy 1.5.W środku wyłącznika jest kółko, którym ustawia się przy jakim ciśnieniu pompa ma włączyć i do jakiego ciśnienia ma pracować. W którą stronę trzeba przekręcić aby pompa ponownie włączała się przy 1.5? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Irek.K 25.03.2009 07:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2009 Jeżeli jest to coś takiego http://www.4b.pl//File.aspx?FileID=24827 to ciśnienie ustawia się plastikowym kółkiem pod sprężyną, natomiast różnicę pomiędzy ciśnieniem minimalnym i maksymalnym ustawia się tą śrubką na górze (widoczna na zdjęciu). Poluźnia się nakrętkę i ustawia śrubką a następnie dokręca się nakrętkę w celu zablokowania. Niestety często się zdarza że już nie da się tam ustawić (wyrabia się czy coś) i wtedy pozostaje jego wymiana. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arkadiusz 25.03.2009 07:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2009 Tak, dokładnie coś takiego.Dzięki wielkie to teraz pytanie za 100pkt w którą stronę przekręcić śrubkę aby zmniejszyć różnicę ciśnienia początkowego i końcowego?Byłem przed chwilą w pomieszczeniu gospodarczym i wygląda no to, że nic się nie poluzowało więc mogę trochę pokręcić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arkadiusz 25.03.2009 12:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2009 Czy ktoś z Was ma instrukcję w wersji eletkronicznej do łącznika ciśnieniowego LCA2? Szukam i szukam i nie moge mojej instrukcji papierowej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts