magda76 04.03.2009 10:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2009 i może podzielić się doświadczeniem, jak szybko doszła do siebie? Moja przeszła zabieg w sobotę, przy okazji przypadkowo znaleziono guz na jajniku i usunięto go. Niby czuje się dobrze, trochę się liże po ranie, zje, choć bez entuzjazmu ale wogóle nie chce się ruszać z domu a jak wyjdzie to od razu się kładzie i leży. Cały dzień by leżała. Czy to normalne, od zabiegu minęły już trzy doby, może jeszcze za wcześnie na pełny powrót do zdrowia? Rana nie sączy się, nosek wilgotny, tylko ten brak ruchu i chęci na zabawę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszkakusi 04.03.2009 10:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2009 moja też była taka apatyczna, u rodziców również. Myślę, że to normalne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magda76 04.03.2009 10:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2009 ale pamiętasz jak długo to trwało? przynajmniej pi razy drzwi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magpie101 04.03.2009 11:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2009 W tym watku w ostatnich postach canna pisala o sterylce swojej sunihttp://forum.muratordom.pl/bezowe-cudo-czyli-kiara-ma-dom-u-forumowiczki-muratora,t129665.htm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Stokrotka 04.03.2009 13:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2009 Magda, a ja tu weszłam, aby założyć podobny temat. Moja sunia miała sterylkę w piątek. Wszystko OK, po narkozie oczywiście źle sie czuła, ale na drugi dzień już chodziła. Rana się ładnie goi, piesek się do niej nie dobiera, generalnie fizycznie jest OK, natomiast zachowuje się inaczej. Ona zawsze była bardzo łągodna i spokojna - nie szczekała, nie gryzła kapci, nie kopała dołków, uwielbiała pieszczoty, aż myślałam, ze to kot a nie pies - a teraz mam to wszystko do kwadratu, tzn. jest strasznie łasa na przytulanie, no i jeszcze bardziej ciuchutka i spokojna. Troszkę do przesady. I też sie zastanawiam, czy jej to zostanie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszkakusi 04.03.2009 13:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2009 nasza była chyba ok. tygodnia, nie pamiętam dobrze. Jedna rzecz, pilnuj, żeby nie przytyła. Nasza pomimo, że nie była karmiona jakimiś wynalazkami mocno przytyła. Teraz jest na dietetycznej karmie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magda76 04.03.2009 13:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2009 Dzięki za Wasze odpowiedzi. Mi wet powiedział, że pies nie przytyje, chyba że będę przekarmiać, ale ja też słyszałam, że taka tendencja jest, więc pewnie się przerzucę na karmę dietetyczną. Mam nadzieję tylko, że się trochę ożywi, bo jak będzie taka cały czas, to nic dziwnego że utyje...Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Stokrotka 05.03.2009 06:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2009 Ja tam nie wiem, co to dietetyczna karma, bo mój pies nie jada żarcia dla psów. Arystokratka, psia jej mać On je tylko ludzkie jedzenie - gotowane mięso, podroby itd., i generalnie zawsze mało jadła. Kto wie, może się jej apetyt poprawi, to by nawet dobrze było... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
LeoAureus 05.03.2009 15:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2009 Mojej suni apetyt się poprawił na jakieś dwa lata Potem wróciła do normalnego jedzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magda76 09.03.2009 07:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2009 no więc, tydzień po zabiegu sunia "wróciła do siebie", znów jest szalejącą wariatką ale też pieszczochą. Za tydzień zdjęcie szwów i można zapomnieć o całej sprawie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
przemi 10.03.2009 11:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2009 Moja malutka sunia drobne 43kg żywej wagi też miała ciach ciach i wet uczulił nas abyśmy uważali z jedzeniem bo po zabiegu sunie mają tendencję do tycia.Trochę przybrała ok. 1kg jedząc dokładnie tyle samo co wcześniej, ale nie wiem czy to przez zabieg, czy po prostu przybierała ostateczne kształty jako że kończyła wtedy ok 1,5 roku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KamaG 29.04.2009 19:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2009 najłatwiej zapanować nad wagą jak psica dostaje jeść raz lub dwa na dzień bez żadnych dokarmiań pomiędzy posiłkami. nasza sucz wogóle nie przytyła, jest tylko na suchej karmie, jada raz albo dwa razy dziennie zalezy od pory roku i od tego czy się upomina, jada dziennie prawie dwukrotnie więcej niż piszą na opakowaniu karmy i można powiedzieć że jest szczupła, ale to bokserka i ona wciąż się rusza, energia ją rozpiera, po sterylce wpełni do siebie wracała ok 10 dni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts