siwymiki 04.07.2011 22:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2011 Widzę, że Siwymiki prawie w każdym pomieszczeniu robisz ogrzewanie podłogowe, oprócz tego zakładasz też tradycyjne grzejniki? czy tylko na podłogówce bazujesz? Hej, podłogówka jest wszędzie, oprócz garażu i kotłowni. Kaloryferów nie bedzie poza jednym w garażu no i drabinką w Łazience. W Naszym przypadku niema sensu montaż kaloryferów przy ogrzewaniu piecem kondensacyjnym, ktory to ma najwyższą sprawność przy niskich temperaturach zasilania instalacji. Podlogowe ogrzewanie mam obecnie i nie zamieniłbym na dom z kaloryferami. To jest subiektywne odczucie. Podłogówka jest super sprawą, ale tylko przy zastosowaniu pełnej automatyki i odpowiedniej temperaturze zasilania instalacji. kiedyś bylem u znajomego który miał podlogówke zasilaną z pieca na eko-groszek bez wymiennika przez co podłoga była taka gorąca że trzebabyło poniej skakać jak chciało sie przejść bez butów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
konarski 06.07.2011 07:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2011 moja ekipa zrobila nam prezent i wysikosc pomieszczen na parterze bedzie 295cm zamiast 274... 295cm po wylewkach i parkiecie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aguś1238 06.07.2011 14:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2011 295cm po wylewkach i parkiecie? tak, juz po zrobieniu wszystkiego (wylewki., parkiet) taka bedzie wysokosc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
R77 09.07.2011 06:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2011 Witamy,Razem z Żoną planujemy budowę domu według projektu Julka. Mamy prośbę do osób, który budują ten dom lub go pobudowały na terenie Mazowsza, czy byłyby gotowe poświęcić nam swój czas i pokazać swój dom. Prosimy o kontakt na nr tel. 607 694 960 lub email: [email protected].Z góry dziękujęmy i pozdrawiamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gefrag 09.07.2011 11:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2011 Witam serdecznie. Zdecydowałem się na dom Julka II. Mam kilka pytań: 1. Ile pospółki pójdzie mi na zasypanie fundamentów? (Nie liczę garażu bo tam będzie piwnica) 2. Ile trzeba drutu na cały dom? (strop teriva zamieniam na monolit) 3. Ile trzeba desek na szalunki? Jeśli ktoś zmierzył się z podobnymi problemami i je przeszedł proszę o odpowiedź i pomoc ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
R77 10.07.2011 10:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2011 Mam pytanie, ile Was wynisoły koszty pozimou zero (materiały z rozbociną). pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
konarski 11.07.2011 13:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2011 sidoraki głowa do góry;) my też mamy nadproże drzwi wejściowych niżej od nadproży okien. Tak było w projekcie. Przeglądałem teraz wszystkie wizualizacje Julki od I do IV na stronie MGProjekt i _wszystkie_ mają nadproża na jednym poziomie. M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tubapl 11.07.2011 16:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2011 Mam pytanie, ile Was wynisoły koszty pozimou zero (materiały z rozbociną). pozdrawiam Poziom zero - 26 000 zł. Tyle mnie wyniósł licząć od poczatątku czyli projekt, dokumentacja, materiały , robocizna... Wietel - Gratuluje Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
swidwin 11.07.2011 19:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2011 witam czy panstwo moga pokazac zdiecia domu w srodku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krajenka 12.07.2011 14:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2011 Witam Razem z mężem chcielibyśmy dołączyć do grona fanów Julki. My dopiero na etapie uzbrajania działki. A o budowie na razie marzymy. Czy ktoś z Was buduje Julkę IV ? My zastanawiamy się jeszcze nad podpiwniczeniem domu, gdyż chcielibysmy mieć wiecej pomieszczeń gospodarczych. Macie może jakieś doswiadczenia w temacie popiwniczenia Julki ? Pozdrawiamy serdecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zygi72 12.07.2011 19:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2011 Cześć Krajenka. Stawiam Julkę IV z piwnicą pod całością. Ostróda. Pytaj postaram się odpowiedzieć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krajenka 12.07.2011 20:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2011 Cześć Krajenka. Stawiam Julkę IV z piwnicą pod całością. Ostróda. Pytaj postaram się odpowiedzieć. Cieszę się na tak szybki odzew A pytań nasuwa się sporo. 1. Czy piwnica z oknami czy cała w ziemi ? 2. Gdzie umijescowiliście wejscie do piwnicy ? My zastanawialiśmy się zrobić schody do piwnicy na miejscu tego małego wc pod schodami głównymi. 3. Jeśli byłaby mozliwośc czy mógłbyz zamieścić jakiś zarys pomieszczeń ? cd pytań pewnie nastąpi. na razie tyle i jeszcze raz dziękuję za szybki odzew. Pozdrawiam serdecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zytka1971 12.07.2011 21:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2011 Witamy serdecznieZdecydowaliśmy się z mężem na wybudowanie domu Julka. Mamy już zakupiony projekt. Jesteśmy w trakcie adaptacji, mamy parę pomysłów które, naszym zdaniem (patrząc na papiery), polepszają walory użytkowe domu. Fajnie byłoby jednak zweryfikować je "na żywca". No i tu prośba do Państwa, czy poświęciliby Państwo czas i pokazali nam wybudowaną Julkę. Jesteśmy z Trójmiasta, zauważyliśmy jednak, że w najbliższej okolicy nikt nie buduje Julki (chyba, że kogoś przeoczyłam). Wybieramy się jednak w najbliższym czasie w trasę - Toruń, Warszawa, Łódz i okolice i chętnie byśmy przy okazji zobaczyli wybudowany domek. Więc gdyby ktoś z Państwa był tak miły i się z nami umówił, bylibyśmy bardzo wdzięczni. Prosimy o kontakt adres mailowy: [email protected] lub nr. 603 164 306. Pozdrawiamy! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zygi72 13.07.2011 04:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2011 Piwnica jest z oknami, tylko jedno pomieszczenie pod wejsciem do domu nie ma okien oraz pod garażem mam zrobiony kanał samochodowy.ad2. wejście tak jak i Wy planujecie jako kontynuacja schodów górnych.ad3. nie kombinowałem pomieszczenia jak parter tylko salon przedzielony na pół, a te wszystkie wejsciowe pomieszczenia (pokoik, sień i spiz.) jako jedno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krajenka 13.07.2011 14:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2011 ZYGI na jakim etapie budowy jesteś ? Zastanawiam się jak bardzo zmieni się pierwotny wygląd budynku z piwnicznymi oknami ? Na jakiej wysokości od poziomu gruntu będą okna w piwnicy ? Nurtuje nas to, gdyż Julka w pierwotnej wersji bardzo nam się podoba i boimy się, że piwnica z oknami może zepsuć cały urok. A kotłownię umieszczasz w piwnicy, czy za garażem? I jakie ogrzewanie montujesz ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zygi72 13.07.2011 20:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2011 Kotłownię planuję w piwnicy, garaż jest powiększony o kotłownię. jeśli chodzi o wygląd budynku to na pewno się zmieni ale dla mnie na tą chwilę jest ok, zawsze można okienka schować w studzienkach i wygląd się nie zmieni. ja jestem na etapie poddasza, w przyszłym tygodniu więźba. co do piwnicy to wszystko zależy od przeznaczenia. jeśli nie będzie to typowe uzytkowe pomieszczenie to można prawie całą schować pod ziemię. jak będę miał dach to podrzucę zdjęcia, wtedy będzie coś widać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zygi72 13.07.2011 20:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2011 czemu na forum jest nieaktualny czas???? jest 22.49 a wyświetla się że piszę 20.49/? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnie-cha 14.07.2011 19:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2011 http://www.wieteska.com/dom/1/1.jpg http://www.wieteska.com/dom/1/2.jpg Jaki masz kolor elewacji? Bardzo ładny... ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
swidwin 16.07.2011 04:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2011 witam czy wielet moze pokazac zdiecia domu w srodku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krajenka 16.07.2011 10:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2011 Zygi bardzo dziękuję za odpowiedź. Oczywiscie jak wstawisz zdjęcia to chętnie obejrzę. A ile wyniosło Cię podpiwniczenie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts