gold910 11.10.2013 11:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2013 No to tym bardziej. Kwota w projekcie jest sporo zawyżona,naprawdę. Zrobie dziś aktualne fotki i przesle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
melleczka 12.10.2013 07:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2013 No to tym bardziej. Kwota w projekcie jest sporo zawyżona,naprawdę. Zrobie dziś aktualne fotki i przesle. Czekam z niecierpliwością To co byśmy musieli powierzyć firmie to cały stan surowy z hydrauliką i częściowo elektryka. Resztę byśmy już własnymi siłami kończyli. Póki co jeszcze nie mamy działki, ale działamy w tym temacie:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Stulp 12.10.2013 18:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2013 Rozmawianie o kosztach wybudowania Julki jak i jakiegokolwiek innego projektu nie ma najmniejszego sensu. Jest tak dużo indywidualnych wyborów wiążących się zarówno z jakością jak i ceną materiału(o usłudze nie wspomnę), że na takiej Julce rozbieżność może być olbrzymia. Teraz kończąc swoją Julkę mogę stwierdzić z całą stanowczością, że można zbudować Julkę III pod klucz od 270(może taniej) do 420(może drożej) tyś netto. Tak ja widzę rozbieżność cen. I zaznaczę tu, że przy tej droższej opcji wcale nie ma wodotrysków i kafli po 150 zł mkw. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Randall 12.10.2013 20:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2013 Teraz kończąc swoją Julkę mogę stwierdzić z całą stanowczością, że można zbudować Julkę III pod klucz od 270(może taniej) do 420(może drożej) tyś netto. Dla mnie ta pierwsza opcja jest mało realna. Druga natomiast jak najbardziej. U mnie Julka 3 stan otwarty po dach z oknami dachowymi to ok. 230 brutto (materiały + robota). Na kolejną część wydam pewnie z 300. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
melleczka 14.10.2013 12:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2013 Zdaję sobie sprawę, że tego nie da się jednoznacznie określić, każdy ma inne wymagania, każdy buduje inaczej, każdy ma innego wykonawcę i na cenę wpływa bardzo wiele czynników, m.in. lokalizacja. Julka ma większe rodzeństwo:) http://www.mgprojekt.com.pl/romeo http://www.mgprojekt.com.pl/ofelia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marvin24 16.10.2013 10:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2013 Witam wszystkich Julkowiczów Jestem poważnie zainteresowany obejrzeniem dumu Julka w woj. mazowieckim lub ościennych. Bardzo proszę o kontakt [email protected] Nie ma to jak zobaczenie czegoś w realu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
melleczka 22.10.2013 11:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2013 Ktoś budował Julkę z wejściem od południa? Jak w ogóle macie usytuowany domek na działce?Ten projekt jest dla nas idealny, ale działka, którą chcemy kupić ma wejście od południa. W takim układzie mielibyśmy jadalnię na zachód i duże okno w salonie na północ:/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikana 22.10.2013 11:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2013 Ktoś budował Julkę z wejściem od południa? Jak w ogóle macie usytuowany domek na działce? Ten projekt jest dla nas idealny, ale działka, którą chcemy kupić ma wejście od południa. W takim układzie mielibyśmy jadalnię na zachód i duże okno w salonie na północ:/ My tak wybudowaliśmy dom.Na razie jest to stan surowy, ale uważam że w niczym to ustawienie nie przeszkadza. my wybraliśmy ten dom ponieważ jest bardzo przeszklony i jest naprawdę jasnym domem, a piękna słoneczna kuchnia od południa - uważam super! pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikana 22.10.2013 11:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2013 ja ponawiam pytanie o to małe pomieszczenie gospodarcze na dole/pokój. czy ktoś je robił?? jeśli tak bardzo proszę o jakieś zdjęcia. my tam planujemy pokój/gabinet. pozdrawiam!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
melleczka 22.10.2013 12:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2013 My tak wybudowaliśmy dom.Na razie jest to stan surowy, ale uważam że w niczym to ustawienie nie przeszkadza. my wybraliśmy ten dom ponieważ jest bardzo przeszklony i jest naprawdę jasnym domem, a piękna słoneczna kuchnia od południa - uważam super! pozdrawiam Pocieszająca odpowiedź Od której strony macie jadalnię? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
konarski 23.10.2013 11:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2013 ja ponawiam pytanie o to małe pomieszczenie gospodarcze na dole/pokój. czy ktoś je robił?? jeśli tak bardzo proszę o jakieś zdjęcia. my tam planujemy pokój/gabinet. pozdrawiam!! Na mały gabinet może być (biurko, fotel, jakaś szafka), ale na pokój z łóżkiem to wg mnie za małe pomieszczenie, wyjdzie coś a'la kajuta (tam jest ~6m2). U nas jest tam łazienka z prysznicem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
melleczka 23.10.2013 11:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2013 Słuchajcie zastanawiam się jaki dom możemy zbudować na naszej działce i czy nasza wymarzona Julka w ogóle wchodzi w grę. Tak mogłaby być Julka usytuowana: Tak przebiega droga - równolegle do elewacji frontowej. Lepiej sytuować salon z jadalnią na wschód czy na zachód? Biorąc pod uwagę, że czas wolny spędza się raczej popołudniu, po przyjściu z pracy, to raczej na zachód? No i istotna kwestia - od zachodu JESZCZE nie mamy sąsiada na działce obok, natomiast od wschodu jest stary dom, więc widok też nieciekawy. Obecnie mieszkamy w domu, gdzie salon, kuchnia i jadalnia są usytuowane na południowy-zachód, więc jestem przyzwyczajona do słońca. O ile latem sprawia to trochę kłopotu, bo w salonie czy na tarasie nie idzie wysiedzieć, to w pozostałych porach roku jest bardzo ważne, bo jest po prostu bardzo ciepło. Raczej jesteśmy z tych ciepłolubnych. Zatem jak uważacie - Julka na takiej działce jest w ogóle dobrym pomysłem, czy lepiej szukać projektu przeznaczonego typowo na działkę z wejściem od południa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
konarski 23.10.2013 14:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2013 Obecnie mieszkamy w domu, gdzie salon, kuchnia i jadalnia są usytuowane na południowy-zachód, więc jestem przyzwyczajona do słońca. O ile latem sprawia to trochę kłopotu, bo w salonie czy na tarasie nie idzie wysiedzieć, to w pozostałych porach roku jest bardzo ważne, bo jest po prostu bardzo ciepło. Raczej jesteśmy z tych ciepłolubnych. Moim zdaniem powinna być tak ustawiona aby słońce jak najdłużej doświetlało i ocieplało nam dom od strony salonu/jadalni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jankes 70 23.10.2013 15:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2013 na mały gabinet może być (biurko, fotel, jakaś szafka), ale na pokój z łóżkiem to wg mnie za małe pomieszczenie, wyjdzie coś a'la kajuta (tam jest ~6m2). U nas jest tam łazienka z prysznicem. także planowałam to pomieszczenie na biuro , okazało sie jednak tak małe, ze zrezygnowałam, były dwie klitki-wejście skąpe i naprawde mały pokoik, ten pokoik połaczyliśmy z wejściem i tam jest przejscie z garazu, a nie przez salon, i teraz jest ok-jedno pomieszczenie , gdzie zmieszcza się szafy i pod oknem siedzisko z szafkami na buty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jankes 70 23.10.2013 16:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2013 Przesyłam wizualizacje łazienki górnej, bo wiem jak ciężko do[prosić sie o fotki, moze innym cokolwiek ułatwi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jankes 70 23.10.2013 16:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2013 Próba w dodawaniu fotek, nie wiem jak dodac większe? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jankes 70 23.10.2013 16:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2013 http://img35.imageshack.us/img35/616/1kwh.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jankes 70 23.10.2013 16:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2013 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gold910 25.10.2013 21:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2013 ja ponawiam pytanie o to małe pomieszczenie gospodarcze na dole/pokój. czy ktoś je robił?? jeśli tak bardzo proszę o jakieś zdjęcia. my tam planujemy pokój/gabinet. pozdrawiam!! Ja tez planowałam pokój ale faktycznie za małe pomieszczenie. I zrobie z tego pralnie z przejsciem do garażu. Myslę ze będzie idealnie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
23renata 27.10.2013 18:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2013 Witam Mieszkam w Lubaniu, co prawda jeszcze nie w "JULCE" ale niebawem to się stanie. Jeżeli mieszkacie Państwo gdzieś w pobliżu zapraszam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts