Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Witam Mieszkam w Lubaniu, co prawda jeszcze nie w "JULCE" ale niebawem to się stanie. Jeżeli mieszkacie Państwo gdzieś w pobliżu zapraszam.

Witam,

mieszkam w okolicy Lwówka Śląskiego, czy było by możliwe obejrzenie Państwa "Julki"? Zastanawiamy się z mężem nad budową Julki III, zobaczenie na żywo wybudowanego domu z pewnością ułatwiło by nam wybór. Z góry dziękuję. Mój mail: [email protected]

witajcie! my rownież budujemy domek:-)) co mi się w nim najbardziej podoba to te wszystkie duże okna:-))na razie mamy stan surowy. nasze zmiany w projekcie to:

- powiększony garaż do 48m2

- likwidacja spiżarki obok kuchni, powiększone wejście do domu (sień)

- przeniesione do garażu łazienka (9m2) i spiżarnia

Jeżeli możecie to proszę wrzucajcie zdjęcia Waszych domków, naprawdę miło oglądać że ktoś już sobie tam mieszka:-))

Mam jeszcze pytanie czy ktoś może wrzucić zdjęcie gotowego strychu w julce 3 lu 4 (dwuspadowy dach)??

Z góry dziękuję i pozdrawiam wszystkich budujących!!:bye:

Witajcie!!!

Pomimo małych problemów z możliwością uczestniczenia w forum wreszcie dzięki pomocy kochanej redakcji mogę brać udział w dyskusji. ja z mężem również budujemy Julkę 3 i dzięki siwymiki i tubapl mogliśmy obejrzeć go w dwóch wersjach "dachowych" i stworzyć coś na własne potrzeby m.in. powiększyć sypialnię o długość balkonu.

Dzięki pipio_ zdecydowaliśmy się na dole zmienić spiżarkę w łazienkę, zmniejszyć wiatrołap i zrobić mały gabinecik, (post 1485) a spiżarkę zostawić za schodami.

]Dziękujemy Wam[/color], bo dzięki temu nasza Julka będzie taka jak chcemy. jesteśmy dopiero na etapie wylewania stropu. Mam pytanie czy ktoś ma jeszcze zdjęcie z etapu jak miał wstawiony komin tam gdzie ma być kominek i mógłby je wkleić. Pozdrawiam karo80

Edytowane przez karo80

Witam, projekt Julka 3 to wymarzony przeze mnie projekt domu. Na razie jesteśmy na etapie szukania odpowiedniej działki.Jeśli ktoś z woj. śląskiego buduje ten dom i byłaby możliwość zobaczenia go na żywo byłabym wdzięczna. Mamy pomysły na kilka zmian, ale wolałabym go najpierw zobaczyć w realu.

Mój e-mail: [email protected]

Witam wszystkich. 5 października zacząłem budowę Julki 3 i jestem na etapie zbrojenia stropu nad piwnicą ponieważ jest żelbetonowy. Gdyby nie ta cała biurokracja może by już był stan SSO a tak to chyba zakończę w tym roku na piwnicach. jak na 3 osoby czyli ja mój tata i teściu uważam że i tak dużo daliśmy rade4 zrobić jak na ten czas. Powiem szczerze nadal zastanawiam się z czego budować chciałem budować z poro term drifix na zaprawie piankowej na szerokość 44 ale strasznie dużo ludzi to odradza okazuje się że i tak później to ludzie ocieplają a marzyła mi się ściana jednowarstwowa. Tata i teściu proponują pustaka żużlobetonowego 30cm i 15 cm styropianu. I co tu zrobić żeby nie żałować ?

Witam, projekt Julka 3 to wymarzony przeze mnie projekt domu. Na razie jesteśmy na etapie szukania odpowiedniej działki.Jeśli ktoś z woj. śląskiego buduje ten dom i byłaby możliwość zobaczenia go na żywo byłabym wdzięczna. Mamy pomysły na kilka zmian, ale wolałabym go najpierw zobaczyć w realu.

Mój e-mail: [email protected]

My mieszkamy w opolskim - Kedzierzyn i w poniedziałek wylewają nam strop. Jeśli odległość Wam przypasuje i chcecie zobaczyć jak wygląda cały parter to zapraszamy. Jakby co to proszę pisać na wiadomość prywatną. Pozdrawiam

Nowinki na budowie, ale jeszcze w proszku więc wizualnie to jeszcze nie to jeśli chodzi o efekt końcowy...kuchnia, lazienka na gorze, pralnio-suszarnia i sypialnia

[ATTACH=CONFIG]223786[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]223787[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]223788[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]223789[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]223790[/ATTACH]

Kuchnia prześliczna, jak możesz to wstaw jak wygląda z dalszej perspektywy. Mi się spodobała kuchnia z budowy Joasi, też z "ala wysepką'.

_MG_6789_[800x600].jpg

[ATTACH=CONFIG]224072[/ATTACH]

O kurcze! Nigdy nie podobały mi się całe białe kuchnie ale Wasza jest prześliczna, jestem ciekawa efektu końcowego. Z czego macie je zrobione?

Dziękuję...to jest biały lakier połysk. Blat prawdopodobnie będzie w kolorze szarym (bardziej ciemny niż jasny). No i teraz zastanawiam się czy okap dać biały czy czarny:)

Dziękuję...to jest biały lakier połysk. Blat prawdopodobnie będzie w kolorze szarym (bardziej ciemny niż jasny). No i teraz zastanawiam się czy okap dać biały czy czarny:)

Jak mogę się wtrącić to okap raczej biały lub inox. Czarny za bardzo by się wyróżniał. Czarne ewentualnie dodatki. Kuchnia super. Pozdrawiam:bye:

Edytowane przez ANNA:)