Barber 16.12.2013 09:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2013 Bardzo podoba mi sie prysznic, czy on był wykonany kosztem pokoju? Ile wynosi długość ściany prysznica od drzwi? Szafa tez super , dziękuje pozdrawiam Aguś, przepraszam, że dopiero teraz. Zmierzyłam długość ściany i od futryny drzwi do łazienki ta ścianka dobudowana jest na 20 cm. Czyli wnęka prysznicowa bardziej "weszła" w pokój. Z racji tego, że my ścianę frontową poszerzaliśmy o 60 cm żeby zwiększyć kuchnię, to ścianki działowe dzielące łazienkę i dwa pokoje też była przesunięta ( też po to żeby między dwoma pokojami zrobić garderobę przynależącą do jednego pokoju) i stąd pewnie mogliśmy sobie pozwolić na to żeby zrobić większą wnękę w pokoju bo i tak jest ciut większy niż normalnie. Nie wiem, czy moje wytłumaczenie nie jest zagmatwane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martuniaoo 16.12.2013 21:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2013 (edytowane) Oto kilka fotek z naszej budowy Julki III: Łazienka górna Łazienka dolna: SALON (kominek) Edytowane 16 Grudnia 2013 przez martuniaoo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martuniaoo 16.12.2013 21:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2013 Schody Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martuniaoo 16.12.2013 21:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2013 na zewnątrz: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jankes 70 18.12.2013 16:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2013 WITAM ILE MA WNĘKA NAD WANNA WYSOKOŚCI 30 CM-CZY MNIEJ? Przepraszam, że dopiero teraz odpisuję. Dopiero wczoraj dotarłam na budowę. Wnęka ma dokładnie 28 cm (ta biała nad wanną). DZIEKI ZA ODPOWIEDZ, CZY TA WNĘKA WG PANI JEST OK, CZY MOGŁABY BYĆ NA 25 CM? WSTAWIAM WIZUALIZACJE NASZEJ ŁAZIENKI NA DOLE POWIĘKSZONA W MIEJSCU SPIŻARNI NA PROJEKCIE Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barber 18.12.2013 17:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2013 Przepraszam, że dopiero teraz odpisuję. Dopiero wczoraj dotarłam na budowę. Wnęka ma dokładnie 28 cm (ta biała nad wanną). DZIEKI ZA ODPOWIEDZ, CZY TA WNĘKA WG PANI JEST OK, CZY MOGŁABY BYĆ NA 25 CM? WSTAWIAM WIZUALIZACJE NASZEJ ŁAZIENKI NA DOLE[ATTACH=CONFIG]230791[/ATTACH] POWIĘKSZONA W MIEJSCU SPIŻARNI NA PROJEKCIE uważam, ze jest ok bo jeśli na jakies kosmetyki to spokojnie się mieszcza, ale gdybym miała ja robic jeszcze raz zaczelabym ja robic z pułapu wanny od razu, czyli rant wanny i od razu wneka na tej samej wysokość. Tak zresztą sobie to wyobraziłam ale potem doszło do rozbieznosci w wykonaniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
serduszkoo 18.12.2013 20:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2013 Prosze o wiecej zdjec julki z zewnatrz:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aguś1238 28.12.2013 23:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2013 witam , Dawno mnie na forum nie bylo. Krotki update co u mnie. Wybralam kostke Bruk bet creativ, kamien ciosany przy wejsciu i na tarasie. Na wisone planowany termin wykonania razem z oczyszczalnia. Potem w wakacje cala reszta: plytki podlogi i schody. Wprowadzka na jesieni zalaczam fotke Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robszw 29.12.2013 22:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2013 Serdeczne życzenia Noworoczne dla wszystkich forumowiczów i pytanie do tych co już mieszkają. Czy wentylacja grawitacyjna daje radę zwłaszcza na piętrze czy dokładaliście kratki i wyciągaliście jakoś powietrze ponad dach? Czy jest ktoś kto zrezygnował z murowania komina w kuchni na rzecz kominków wentylacyjnych?Pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zygi72 30.12.2013 17:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2013 Witam. Nikt nie porusza tematu więc ja się podpytam jak przyjęliście informację o tym, że tylko do końca roku można zbierać rachunki na ulgę budowlaną? Wg mnie takie jaja możliwe tylko w naszym kraju - czyste oszustwo. Dla mnie ostatnie dni to czysta galopada z zakupami. Wszystkiego kupić się nie dało ale tyle co mogłem to kupiłem. Jeszcze jutro jakaś drobnica i finisz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aguś1238 30.12.2013 22:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2013 Witam. Nikt nie porusza tematu więc ja się podpytam jak przyjęliście informację o tym, że tylko do końca roku można zbierać rachunki na ulgę budowlaną? Wg mnie takie jaja możliwe tylko w naszym kraju - czyste oszustwo. Dla mnie ostatnie dni to czysta galopada z zakupami. Wszystkiego kupić się nie dało ale tyle co mogłem to kupiłem. Jeszcze jutro jakaś drobnica i finisz. Napewno ci sie oplaci . Ja nie wyobrazam sobie zakupow na szybko. Dotej pory moje faktury byly na 7%, lub uslugi bez faktury, bo w pl sie nie rozliczam . Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
slaweczek 02.01.2014 18:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2014 Witam wszystkich.Dzisiaj wróciłem od architekta który będzie prowadził mój projekt i trochę sprowadził mnie na ziemie,a wiec po pierwsze pow.użytkowa Julki jest trochę "oszukana" tzn Julka z podwójnym garażem nie ma 130 a w rzeczywistości ponad 220 m i wyliczając (praktycznie z wykończeniem trzeba wg.niego liczyć 3000 za metr)julke trzeba liczyć ok 660.000 zł w średniej klasie wykończenia. Trochę mnie to zdołowało bo julka bardzo mi się podoba.Pomyślałem ze może osoby które maja już budowę za sobą pomogą mi trochę bo nie sztuka jest wziaść kredyt na budowę i w połowie okaże się ze kasa się skończyła a do wprowadzenia jeszcze daleko.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jankes 70 04.01.2014 13:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2014 Według mnie 660000 zl to trochę przesada. My budowaliśmy naszą julkę z dobrych materiałów( z tej wyższej pólki) i wyszło nam dużo mniej. Uważam, że kwota 450000 jest jak najbardziej realna do wprowadzenia się. MY RÓWNIEZ BUDUJEMY Z MATERIAŁÓW Z GÓRNEJ PÓŁKI, JUZ WYDALIŚMY 360 TYŚ, Ale jeszcze ok..max. 100 tys pójdzie(całosc z płotem, szambem, ekipą budowlaną, podłogi drewniane, płytki hiszpańskie)jeżeli ktos potrafi coś zrobic sam to w 400 powinien się zamknąć koszt budowy czy moze ktoś nam pokazac jeszcze jak rozwiązał połączenie kafli z deskami na dole? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
konarski 04.01.2014 18:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2014 Tak jak Sidorak napisał, mając już działkę i te 450-500tys można spokojnie wybudować Julkę z wykończeniem umożliwiającym wprowadzenie się do niej i wcale nie kupując najtańszych materiałów. Co do metrażu to 130m2 podane w projekcie jest bez garażu i pokoju nad nim, które oficjalnie jest "strychem" i nie wlicza się w powierzchnię, ale jak widać na forum wszyscy wykorzystują to na dodatkowy pokój/pokoje, garderoby itd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dinaitomek 04.01.2014 20:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2014 Witam,czy ktoś z Was buduje Julkę w Wielkopolsce,bardzo zależy nam na zobaczeniu Julki w realu, jesteśmy z okolic Konina.Proszę o info na priv: [email protected]Pozdrawiamy wszystkich julkowiczów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zygi72 05.01.2014 07:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2014 Witam w nowym roku. Mam dwa pytania. Podpowiedzcie jak wygląda włącznik światła do łazienki na górze? Jest on umiejscowiony na cienkiej ściance pomiędzy dwoma ościeżnicami. Zastanawia mnie jak to będzie wyglądać, bo jeśli są listwy to trzeba w nich wycinać otwór na włącznik. Rozważam przełożenie go do środka do łazienki. Co myślicie? Drugie pytanie odnośnie drzwi wewnętrznych. Gdzie robiliście, jakie firmy, wyceny? robiłem wyceny drewnianych w naturalnym fornirze ale wycena wychodzi 1300-1600 za szt z montażem. Wyglądają super ale troszkę drogo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barber 05.01.2014 10:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2014 Witam w nowym roku. Mam dwa pytania. Podpowiedzcie jak wygląda włącznik światła do łazienki na górze? Jest on umiejscowiony na cienkiej ściance pomiędzy dwoma ościeżnicami. Zastanawia mnie jak to będzie wyglądać, bo jeśli są listwy to trzeba w nich wycinać otwór na włącznik. Rozważam przełożenie go do środka do łazienki. Co myślicie? Drugie pytanie odnośnie drzwi wewnętrznych. Gdzie robiliście, jakie firmy, wyceny? robiłem wyceny drewnianych w naturalnym fornirze ale wycena wychodzi 1300-1600 za szt z montażem. Wyglądają super ale troszkę drogo. my wybraliśmy drzwi Drzwi Wewnętrzne DRE Vetro (są różne warianty przeszklenia), we wt poznamy ostateczną cenę po pomiarze i wyborze ościeżnic, ale przy wstępnej wycenie koszt jest dużo mniejszy niż podałeś. Wyceniamy drzwi białe matowe z grafitowym przeszkleniem. Jak będę znać cenę ostateczną to dam znać. My również włączniki światła mamy na cienkiej ściance między łazienką a pokojem, no i teraz zasiałeś ziarnko niepokoju czy zmieści się kontakt i ościeżnice. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adibu 05.01.2014 11:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2014 U nas ościeżnica robiona na zamówienie jedna duża na do obu drzwi z wyciętymi otworami na włączniki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martuniaoo 05.01.2014 21:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2014 zdjęcia z zewnątrz Julki III: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martuniaoo 05.01.2014 21:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2014 Jeśli chodzi o drzwi wewnetrzne to my mamy drewniane malowane na biało - cena z montażem 1550 z firmy domilasi włączniki zmieściły się na ściance między ościeżnicami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts