Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Witam wszystkich.Dzisiaj wróciłem od architekta który będzie prowadził mój projekt i trochę sprowadził mnie na ziemie,a wiec po pierwsze pow.użytkowa Julki jest trochę "oszukana" tzn Julka z podwójnym garażem nie ma 130 a w rzeczywistości ponad 220 m i wyliczając (praktycznie z wykończeniem trzeba wg.niego liczyć 3000 za metr)julke trzeba liczyć ok 660.000 zł w średniej klasie wykończenia. Trochę mnie to zdołowało bo julka bardzo mi się podoba.Pomyślałem ze może osoby które maja już budowę za sobą pomogą mi trochę bo nie sztuka jest wziaść kredyt na budowę i w połowie okaże się ze kasa się skończyła a do wprowadzenia jeszcze daleko.:jawdrop:.

Witam!

Dawno nie odwiedzałem forum.

Mieszkamy od połowy czerwca. Myślę, że ok 500 000 to kwota do przyjęcia razem z wykończeniem oraz podstawowym wyposażeniem /tv, pralka, wyposażenie kuchni, meble, szafy w zabudowie itp./

Witam. Mam do was pytanie ,ile płaciliście za projekt JULKI III bo projekt Julki mi się podoba ale zmieniłbym parę szczegółów i architekt wycenił mi projekt na kwotę 4800zł po tych zmianach ,i nie wiem czy trochę mnie nie chce skubnąć to biuro do którego poszedłem.Będę wdzięczny za wszelka podpowiedz od was,DZIĘKUJE:-)

Witam. Mam do was pytanie ,ile płaciliście za projekt JULKI III bo projekt Julki mi się podoba ale zmieniłbym parę szczegółów i architekt wycenił mi projekt na kwotę 4800zł po tych zmianach ,i nie wiem czy trochę mnie nie chce skubnąć to biuro do którego poszedłem.Będę wdzięczny za wszelka podpowiedz od was,DZIĘKUJE:-)

My za projekt płaciliśmy 2400 (teraz kosztuje 2600) zmian dokonywał kierownik budowy.Jeżeli planujesz duże zmiany to może warto rozważyć zmianę projektu, 4800 to kosmiczna cena wg mnie.

Edytowane przez ANNA:)

Nas wszystko geodeta, projekt ze wszystkimi zmianami, mapy, tymczasowe ogrodzenie i wszystkie pozwolenia kosztowało ok 8.500,00 więc nie wiem jak to wygląda u Was ale raczej drogo. Wszystko załatwiało nam biuro w zeszłym roku - koszt projektu wynosił 2600 (bez zmian).

Nas wszystko geodeta, projekt ze wszystkimi zmianami, mapy, tymczasowe ogrodzenie i wszystkie pozwolenia kosztowało ok 8.500,00 więc nie wiem jak to wygląda u Was ale raczej drogo. Wszystko załatwiało nam biuro w zeszłym roku - koszt projektu wynosił 2600 (bez zmian).

Ceny sa rozne ale 8 tys to Norma w duzy miastach

Projekt, zmiany w projekcie, adaptacja do działki, projekt wjazdu, załatwieniem wszystkich formalności w urzędach, geodeta itd. w 2011 roku ~6tys

[ATTACH=CONFIG]200018[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]200019[/ATTACH]My mamy sciankę o szer. około 95 cm, kabina półokrągła 90x90 na płytkach. Nie mamy zdjęc, bo to dopiero koncepcja. A nasza łazienka miała wyglądac tak, ale będzie wygladać inaczej (hahaha)

Witam , bardzo mi sie podoba twoja koncepcja wanny na tle kamienia, mam pytanie czy ten kamien musi byc czyms impregnowany? czy macie jakies jeszcze fotki lazienki ? pozdrawiam

Witam. Zdecydowaliśmy się z mężem na projekt Julka 4. Planowane zmiany:

- Wydłużenie garażu o 1 m

- likwidacja wykuszu

- wiatrołap połączony z pom. gosp. tak aby wejście do garażu było z wiatrołapu

- likwidacja małego okna w kuchni

Pytanie do budujących i planujących budowę Julki, czy ktoś uprościł schody? tzn. czy ktoś zrobił schody chociaż tak aby zlikwidowac te dwa schodki do pom. nad garażem i zrobic spocznik na równi z tym pomieszczeniem? Co udało się wam w tej kwestii osiągnąc? Dziękuję za podpowiedzi.