Pietruszka33 22.01.2014 12:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2014 My razem z żona zrobiliśmy zmiany takie jak:-wyrównanie tyłu garażu razem z domem przez to powiększyła się kotłownia ,garaż i strych ,jednocześnie tylnia cześć dachu jest w jednej płaszczyźnie bez załamania-wc na parterze przenieśliśmy w miejsce spiżarki aby armatura wodna była w jednym pionie domu nad sobą.-przez usuniecie wc spod schodów wygenerowało sie przejście do garażu.-również zlikwidowaliśmy Małe okno w Kuchni-schody ogólnie pozostały bez zmian ale docelowo będą murowanie niestety te 2 schodki zostały . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aguś1238 22.01.2014 23:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2014 Witam. Zdecydowaliśmy się z mężem na projekt Julka 4. Planowane zmiany: - Wydłużenie garażu o 1 m - likwidacja wykuszu - wiatrołap połączony z pom. gosp. tak aby wejście do garażu było z wiatrołapu - likwidacja małego okna w kuchni Pytanie do budujących i planujących budowę Julki, czy ktoś uprościł schody? tzn. czy ktoś zrobił schody chociaż tak aby zlikwidowac te dwa schodki do pom. nad garażem i zrobic spocznik na równi z tym pomieszczeniem? Co udało się wam w tej kwestii osiągnąc? Dziękuję za podpowiedzi. Tak ja mam schody jednobiegowe , mam strych i pokoje na jednym poziomie, ze strychu zabrany metr I w ten spodob powstalo miejsce na dwie szafy wnekowe na strychu, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KaśkaP1719511656 23.01.2014 14:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2014 Tak ja mam schody jednobiegowe , mam strych i pokoje na jednym poziomie, ze strychu zabrany metr I w ten spodob powstalo miejsce na dwie szafy wnekowe na strychu, Czyli trzeba było tez strop nad garażem podnosic? Widziałam na forum rysunki jak Pani ma to zrobione. Ile wyszło schodów w jednym biegu? Jaka dlugośc i wysokośc stopnia wyszła jesli mogłabym spytac? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Randall 23.01.2014 19:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2014 jak macie zrobione te duże okna balkonowe na piętrze ? zmniejszaliście ? usuwaliście łuki ? Pytam, ponieważ przy aktualnym wymiarze otworu, jaki mam zrobiony 2,2x2,3 , jest problem ze zrobieniem otwieralno-uchylnego (za duże skrzydla). Pozostaje chyba tylko opcja suwana. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aguś1238 23.01.2014 21:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2014 Czyli trzeba było tez strop nad garażem podnosic? Widziałam na forum rysunki jak Pani ma to zrobione. Ile wyszło schodów w jednym biegu? Jaka dlugośc i wysokośc stopnia wyszła jesli mogłabym spytac? schodow bedzie ok 16 , jeden bedzie na gorze usuwany (on nie byl lany z reszta ) mialbyc po skosie ale go wcale nie bedzie, wysokosc schodow bedzie standardowa, na dole beda rownane , wiec beda mniejsze, Beda gotowe koncem sierpnia, wtedy dam fotki jak to wyszlo:) Moze ktos ma jeszcze inne rowiazanie.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aguś1238 23.01.2014 21:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2014 (edytowane) jak macie zrobione te duże okna balkonowe na piętrze ? zmniejszaliście ? usuwaliście łuki ? Pytam, ponieważ przy aktualnym wymiarze otworu, jaki mam zrobiony 2,2x2,3 , jest problem ze zrobieniem otwieralno-uchylnego (za duże skrzydla). Pozostaje chyba tylko opcja suwana. U mnie sa troche wieksze okna niz w projekcie.Mozna zawsze zrobic stalki. Np okno podzielic i zrobic dwie stalki i posrodku drzwi (ja tak mam). Mozna tez luki robic na stale lub jedno skrzydlo tylko uchylne, jak kto woli Moze przedstawiciel od okien cos doradzi.. Edytowane 23 Stycznia 2014 przez Aguś1238 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
makuk 24.01.2014 09:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2014 jak macie zrobione te duże okna balkonowe na piętrze ? zmniejszaliście ? usuwaliście łuki ? Pytam, ponieważ przy aktualnym wymiarze otworu, jaki mam zrobiony 2,2x2,3 , jest problem ze zrobieniem otwieralno-uchylnego (za duże skrzydla). Pozostaje chyba tylko opcja suwana. Cześć, Miałem na budowie 4 przedstawicieli sprzedających okna. Dwóch z nich twierdziło że max szerokość dla okna z łukiem na które dają gwarancje to 180cm, jeden który proponował profil Brugmanna też proponował zmniejszenie do 180cm, lub 200cm ze stałym słupkiem w środku. Przedstawiciel z Oknoplastu (z polecenia kolegi) twierdził, że u nich nie ma problemu zrobić okno 200x230 z łukiem bez stałego słupka, twierdził, że dają w okno zbrojenie pełne ościeżnicy minimum 1,75 mm + pięciokrotnie stal gięta w skrzydle czego nie ma konkurencja i to zapewnia pełną stabilność (wiadomo, że każdy swoje chwali). W oknie Koncept (kwadratowe ościeżnice) jak i platiunim evolution (zaokrąglona). Czas pokaże, jeszcze nie nie mam założonych okien, tylko zamówione, w każdym razie dwóch kolegów ma od niego platinium evolution (jeden 2-szybowe - pół roku, drugi 3-szybowe - 2 lata) i są bardzo zadowoleni. Oknoplast platinium evolution 2 (3 szyby) wyszły mnie taniej niż te Brugmana o 2 660. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aguś1238 24.01.2014 13:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2014 Cześć, Miałem na budowie 4 przedstawicieli sprzedających okna. Dwóch z nich twierdziło że max szerokość dla okna z łukiem na które dają gwarancje to 180cm, jeden który proponował profil Brugmanna też proponował zmniejszenie do 180cm, lub 200cm ze stałym słupkiem w środku. Przedstawiciel z Oknoplastu (z polecenia kolegi) twierdził, że u nich nie ma problemu zrobić okno 200x230 z łukiem bez stałego słupka, twierdził, że dają w okno zbrojenie pełne ościeżnicy minimum 1,75 mm + pięciokrotnie stal gięta w skrzydle czego nie ma konkurencja i to zapewnia pełną stabilność (wiadomo, że każdy swoje chwali). W oknie Koncept (kwadratowe ościeżnice) jak i platiunim evolution (zaokrąglona). Czas pokaże, jeszcze nie nie mam założonych okien, tylko zamówione, w każdym razie dwóch kolegów ma od niego platinium evolution (jeden 2-szybowe - pół roku, drugi 3-szybowe - 2 lata) i są bardzo zadowoleni. Oknoplast platinium evolution 2 (3 szyby) wyszły mnie taniej niż te Brugmana o 2 660. ja mam oknoplas , jestem zadowolona, ale ktore okna najlepsze nie wiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aguś1238 24.01.2014 13:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2014 czy macie jakies fajne inspiracje lazienek lub salonu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KaśkaP1719511656 24.01.2014 13:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2014 schodow bedzie ok 16 , jeden bedzie na gorze usuwany (on nie byl lany z reszta ) mialbyc po skosie ale go wcale nie bedzie, wysokosc schodow bedzie standardowa, na dole beda rownane , wiec beda mniejsze, Beda gotowe koncem sierpnia, wtedy dam fotki jak to wyszlo:) Moze ktos ma jeszcze inne rowiazanie.. Podoba mi się twoje rozwiązanie, zostanie wykorzystane również u nas. A co do inspiracji to ja lubię tę stronę: http://www.homebook.pl/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barber 24.01.2014 14:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2014 jak macie zrobione te duże okna balkonowe na piętrze ? zmniejszaliście ? usuwaliście łuki ? Pytam, ponieważ przy aktualnym wymiarze otworu, jaki mam zrobiony 2,2x2,3 , jest problem ze zrobieniem otwieralno-uchylnego (za duże skrzydla). Pozostaje chyba tylko opcja suwana. My zmniejszyliśmy okna do 2 m. Wydaje mi się, że jest to wystarczająco duże okno na takie pokoje.Cos w tym jest, bo nam przedstawiciele od okien tez radzili zmniejszyć i ze do 2 to jest tak optymalnie. My zlikwidowaliśmy łuki ale dlatego, ze chcielismy wiec nawet nie pytaliśmy o łuki i nie wiem jak to przy lukach wygląda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pietruszka33 24.01.2014 14:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2014 Czy ktoś z was zastosował zamiast 1 bramy garażowej 2 mniejsze?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aguś1238 24.01.2014 14:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2014 Podoba mi się twoje rozwiązanie, zostanie wykorzystane również u nas. A co do inspiracji to ja lubię tę stronę: http://www.homebook.pl/ dzieki za stronke , bardzo fajna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
makuk 24.01.2014 16:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2014 plecam też: http://www.houzz.com/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aguś1238 24.01.2014 21:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2014 Dzieki za link , fajnie inspiracje. Czy macie jakies pomysly na prysznic w Julce , dla mnie on jest malo ustawmy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
konarski 28.01.2014 11:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2014 (edytowane) Czy macie jakies pomysly na prysznic w Julce , dla mnie on jest malo ustawmy? Łazienka na dole z prysznicem, na górze z wanną. U nas weszła bez problemu kabina 90x120 http://www.sanplast.pl/uploads/pics/KNDJ2_FREE-90x120_sb_W0.jpg Edytowane 28 Stycznia 2014 przez konarski literówka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafalek8511 30.01.2014 20:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2014 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aguś1238 31.01.2014 14:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2014 (edytowane) Łazienka na dole z prysznicem, na górze z wanną. U nas weszła bez problemu kabina 90x120 http://www.sanplast.pl/uploads/pics/KNDJ2_FREE-90x120_sb_W0.jpg to fajnie , my będziemy mieli kabinę 90x100 w łazience na gorze i wanna narożną , Edytowane 31 Stycznia 2014 przez Aguś1238 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jankes 70 31.01.2014 17:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2014 I nadszedł ten dzień Od 15.06.2013 r. mieszkamy w domu. Jeszcze jest sporo do zrobienia ale i tak jest super Oto parę zdjęć.[ATTACH=CONFIG]196411[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]196412[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]196413[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]196414[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]196415[/ATTACH] witam prosze pokaz fotkę jak rozwiązałeś sprawe grubego podciągu przy oknie w salonie, jak ten sufit podwieszany idzie wkoło? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarPio 07.02.2014 20:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2014 Czołem, właśnie jestem na etapie wyboru okien i też mam ofertę z MS. Jeśli możesz podać jaki model okien zamontowałeś i jaki był koszt, to będę bardzo wdzięczny. Ja buduję Julkę pod Wrocławiem. Witam. Czy byłaby możliwość obejrzenia domu? Ewentualnie czy ktoś inny pozwoliłby w pobliżu Wrocławia lub Jeleniej Góry pozwoliłby sie odwiedzić? Bardzo proszę o kontakt [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts