Barber 21.02.2014 10:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2014 [ktoś pytal o podciągi. My żeby "zgubic" podciąg zrobiliśmy wzdłuż niego sufit podwieszany w którym będzie oświetlenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikana 21.02.2014 14:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2014 Do Barber!Dziękuję serdecznie za odpowiedź i zdjęcia!! wygląda to pięknie. jeszcze raz dziękuję. Pozdrawiam!!! i życzę szybkiej możliwości zamieszkania w wymarzonym domu!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
literka 21.02.2014 19:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2014 czy byłaby możliwość obejrzenia gotowego domu u kogoś z okolic Bielska-Białej (śląskie) lub Małopolskie?? z góry dziękuję za odp. pozdrawiam budujących!! Witam, również jesteśmy zainteresowani budową, Julki 4. Gdyby ktoś budował domek w Małopolsce i pozwolił obejrzeć to bylibyśmy niezmiernie wdzięczni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pietruszka33 23.02.2014 20:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2014 Podpowiedzcie mi jaka dachówka kryliście julke i jaki to był mniej wiecej koszt?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
konarski 24.02.2014 11:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2014 śliczny kominek, bardzo ciekawie dobrałeś podłogę. Można zapytać czy to deska czy panele i jaki model? Jest to panel Balterio ale nie pamiętam na obecną chwilę modelu, w weekend mogę sprawdzić bo jeszcze mi paczka w garażu została. Podpowiedzcie mi jaka dachówka kryliście julke i jaki to był mniej wiecej koszt?? Euronit, cementowa profil S, kolor grafit: Pokrycie dachu (dachówka, rynny itd, bez podprzybitki) 21tys, robocizna 9tys. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pietruszka33 26.02.2014 20:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2014 dziękuje ślicznie za info wstępnie patrzyliśmy z zona i ceny np Koramica model E32 to cena brutto ok 50 zł za m2 roben 41zł za m2 tak że ceny i producenci mocno rozbieżni cenowo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Randall 05.03.2014 07:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2014 Pytanie do osób, które mają plytę w kuchni tak jak w oryginalnym projekcie, na ścianie z małym oknem. Jak macie rozwiązany wyciąg ? Przez ścianę na zewnątrz, do kominka na dachu, czy spiro do komina ? A może inaczej ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
konarski 05.03.2014 09:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2014 Pytanie do osób, które mają plytę w kuchni tak jak w oryginalnym projekcie, na ścianie z małym oknem. Jak macie rozwiązany wyciąg ? Przez ścianę na zewnątrz, do kominka na dachu, czy spiro do komina ? A może inaczej ? Rura spiro (schowana w suficie podwieszanym, delikatnie spłaszczona) do komina. W przypadku przebicia się tylko przez ścianę na zewnątrz budynku będzie dmuchało przez okap do kuchni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robszw 09.03.2014 15:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2014 Tak samo jak Konarski:-) A zastanawialiście się jak ta rura spiro będzie wyglądała po 10 latach od środka, mam na myśli wszystkie tłuszcze osadzone na blaszkach ? Też się nad tym zastanawiam i chyba przebije ścianę i pod styropianem zjadę kanałem płaskim na wys ok 0,6 m od chodnika i tam dam kratkę. Wszystko o płaskich ściankach no i w dodatku można co jakiś czas detergent prysnąć do środka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
konarski 11.03.2014 18:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2014 (edytowane) A zastanawialiście się jak ta rura spiro będzie wyglądała po 10 latach od środka, mam na myśli wszystkie tłuszcze osadzone na blaszkach ? Też się nad tym zastanawiam i chyba przebije ścianę i pod styropianem zjadę kanałem płaskim na wys ok 0,6 m od chodnika i tam dam kratkę. Wszystko o płaskich ściankach no i w dodatku można co jakiś czas detergent prysnąć do środka. Powietrze wpadające do rury przechodzi najpierw przez filtr aluminiowy w okapie, którego zadaniem jest właśnie wyłapywanie tłustych zanieczyszczeń i ochrona instalacji wentylacyjnej przed nadmiernym zabrudzeniem. Nie wiem jak w innych ale w moim okapie dodatkowo są klapki zabezpieczające przed cofaniem powietrza więc raczej nie martwię się, że coś się wróci na mieszkanie. http://img03.tablica.pl/images_tablicapl/100744305_3_644x461_okap-amica-filtr-aluminiowy-do-okapu-sprzet-agd.jpg Edytowane 11 Marca 2014 przez konarski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aguś1238 12.03.2014 13:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2014 Witam, jestem na etapie kuchni, mam pytanie jaki kolory blaty do kuchni planujecie robic? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barber 13.03.2014 07:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2014 http://www.dom.konarski.eu/galeria/kominek.jpg mam pytanie odnośnie kominka. Czy macie w domu na dole jakiś inny element pomalowany na czarno w nawiązaniu do kominka? Zastanawiam się nad kolorystyka naszego i miał być grafit tak jak jedna ściana ale ten Wasz czarny kolor ujmuje mega więc zastanawiam się czy z czymś to powiązaliście.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barber 13.03.2014 07:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2014 Witam, jestem na etapie kuchni, mam pytanie jaki kolory blaty do kuchni planujecie robic? My do białej kuchni robimy blat ciemny szary. Myślę, że kolor blatu zależny jest od frontów kuchni no i całej reszty:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
konarski 13.03.2014 10:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2014 mam pytanie odnośnie kominka. Czy macie w domu na dole jakiś inny element pomalowany na czarno w nawiązaniu do kominka? Zastanawiam się nad kolorystyka naszego i miał być grafit tak jak jedna ściana ale ten Wasz czarny kolor ujmuje mega więc zastanawiam się czy z czymś to powiązaliście.. Mieliśmy ciemną ale nie tak jak kominek tą wysoką ścianę przy schodach (trochę widać w tle zdjęcia), teraz będę ją przemalowywał właśnie na ten sam kolor co kominek aby nie zrobił się kolorystyczny miszmasz. Do tego w tym samym kolorze będą sufity opuszczane w jadalni i kuchni, ściany dajemy w kolorze jasnego ecru. Mamy również parapety z czarnego granitu(taki jak na kominku) i czarne kanapy w salonie więc trzymamy już się tej kolorystyki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robszw 15.03.2014 21:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2014 Powietrze wpadające do rury przechodzi najpierw przez filtr aluminiowy w okapie, którego zadaniem jest właśnie wyłapywanie tłustych zanieczyszczeń i ochrona instalacji wentylacyjnej przed nadmiernym zabrudzeniem. Nie wiem jak w innych ale w moim okapie dodatkowo są klapki zabezpieczające przed cofaniem powietrza więc raczej nie martwię się, że coś się wróci na mieszkanie. http://img03.tablica.pl/images_tablicapl/100744305_3_644x461_okap-amica-filtr-aluminiowy-do-okapu-sprzet-agd.jpg Mam taki okap bez zewnętrznego wylotu wraz z filtrem obecnie w mieszkaniu, wyrzuca powietrze po oczyszczeniu do kuchni tuż przy jasnej ścianie, zgadnijcie co ile trzeba ją odświeżyć z tłustego nalotu . Chyba jednak najszybszą drogą na zewnątrz ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
konarski 21.03.2014 12:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2014 Projekt Julki na stronie aktualnie kosztuje 2800PLN, 3 lata temu płaciłem chyba 1900... szaleją z cenami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aguś1238 24.03.2014 13:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2014 Witam , czy ktoś moze ma w planie budowę ogrodzenia z gabionow ? Podobna są o wiele tańsze niż mur z kamienia czy ogr. Z elementów betonowych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aguś1238 25.03.2014 22:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2014 Mam pytanie czy macie moze w excelu liste rzeczy wykonczeniowych domu. np plytki, drzwi , kaloryfery, itp. Przygotowuje taki maly kosztorys , nie wiem czy nie zapomnialam jakis pozycji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barber 27.03.2014 09:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2014 już robi się domowo, podłogi na górze już są. Listwy będą białe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotras82 27.03.2014 10:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2014 Barber, tak z ciekawości - czy dobrze widzę, że panele (czy cokolwiek tam masz) są ułożone w ciągłości, bez żadnych przerw czy dylatacji pomiędzy pomieszczeniami? Jeżeli tak to coś mi świta w głowie, że nie koniecznie jest to dobry pomysł, choć zupełnie nie pamiętam dlaczego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts