karmazynek 27.03.2014 12:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2014 Witam wszystkich, Mam zamiar kupić drzwi zewnętrzne dla julki.Mogę prosić z jakich firm macie Państwo drzwi i opiniewielkie dzięki za odpowiedzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barber 27.03.2014 14:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2014 Barber, tak z ciekawości - czy dobrze widzę, że panele (czy cokolwiek tam masz) są ułożone w ciągłości, bez żadnych przerw czy dylatacji pomiędzy pomieszczeniami? Jeżeli tak to coś mi świta w głowie, że nie koniecznie jest to dobry pomysł, choć zupełnie nie pamiętam dlaczego. Panele sa ułożone w ciągłości. Liczymy na szczęście, że nic się nie stanie. Firma, która nam montowała wytłumaczyła nam, że wadliwość takiej podłogi bardzo rzadko się zdarza ale może się gdzieś wypiętrzyć. Podjeliśmy więc ryzyko i zobaczymy. Sporo podłóg już takich robili i tylko w jednym przypadku coś się działo. Podłoga nie jest klejona więc jest mniejsze pradopodobnieństwo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotras82 27.03.2014 19:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2014 Panele sa ułożone w ciągłości. Liczymy na szczęście, że nic się nie stanie. Firma, która nam montowała wytłumaczyła nam, że wadliwość takiej podłogi bardzo rzadko się zdarza ale może się gdzieś wypiętrzyć. Podjeliśmy więc ryzyko i zobaczymy. Sporo podłóg już takich robili i tylko w jednym przypadku coś się działo. Podłoga nie jest klejona więc jest mniejsze pradopodobnieństwo. Trochę poszperałem i faktycznie może być ok, jednak zależy to nie tylko od wykonania ale również od tego jak i jakie meble będą obciążać podłogę i czy będzie ona przez nie blokowana w jakiś sposób, czy może jednak będzie mogła pracować swobodnie. Mnie osobiście podobają się właśnie podłogi bez progów, ale czy tak zrobię to nie wiem. Mam jeszcze trochę czasu na decyzję. Póki co robią się tynki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barber 27.03.2014 20:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2014 Trochę poszperałem i faktycznie może być ok, jednak zależy to nie tylko od wykonania ale również od tego jak i jakie meble będą obciążać podłogę i czy będzie ona przez nie blokowana w jakiś sposób, czy może jednak będzie mogła pracować swobodnie. Mnie osobiście podobają się właśnie podłogi bez progów, ale czy tak zrobię to nie wiem. Mam jeszcze trochę czasu na decyzję. Póki co robią się tynki. Rzeczywiście efekt niesamowity.Mam nadzieje ze sie tak utrzyma i pewnie dużo zależy od ekipy montujacej. Jak już tynki zrobią to już z górki:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotras82 28.03.2014 08:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2014 Rzeczywiście efekt niesamowity.Mam nadzieje ze sie tak utrzyma i pewnie dużo zależy od ekipy montujacej. Jak już tynki zrobią to już z górki:) Niestety jeszcze nie z górki Przede mną jeszcze instalacja podłogówki, odkurzacza centralnego i wentylacji mechanicznej, wszystko do wykonania "tymi rękami". Ale po wylewkach to już typowa wykończeniówka i już się tego nie mogę doczekać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
konarski 28.03.2014 11:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2014 Barber, tak z ciekawości - czy dobrze widzę, że panele (czy cokolwiek tam masz) są ułożone w ciągłości, bez żadnych przerw czy dylatacji pomiędzy pomieszczeniami? Jeżeli tak to coś mi świta w głowie, że nie koniecznie jest to dobry pomysł, choć zupełnie nie pamiętam dlaczego. Jeśli powierzchnia paneli w linii ciągłej nie jest dłuższa niż 10m to nie ma konieczności rozdzielania ich dylatacją nawet pomiędzy pomieszczeniami (pod warunkiem, że w obu pomieszczeniach panuje podobna temperatura i wilgotność). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Skandi 29.03.2014 20:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2014 Witam wszystkich. Niedawno dolaczylismy do grona budujacych Julke i czytanie forum juz ulatwilo nam podjecie kilku deczji. Obecnie jestesmy na etapie fundamentow i mam pytanko. Jak prowadziliscie rure doprowadzajaca powietrze do kominka. Chodzi mi dokladniej o to czy pod chudziakiem i na ktorej scianie elewacji macie dolot? Zastanawiam sie tez czy robic komin dymowy stalowy czy ceramiczny. Moze osoby, ktore juz sa po takim wyborze beda mialy jakies sugestie. Z gory dzieki za odpowiedz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barber 31.03.2014 16:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2014 no i kolejna nowinka, drzwi wewnętrzne. Niestety na dole musieliśmy wstawić inne ponieważ otwór był za mały a szyby nie chcieli podciąć ale trudno. Bardziej podobają mi się te na górze ale chyba przeżyję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barber 31.03.2014 16:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2014 wklejam zdjęcia podłogi z założonymi listwami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
serduszkoo 31.03.2014 17:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2014 Ile kosztują okna z roletami do Julka III ?Chciałabym wiedzieć na jaką sume mam się przygotować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotras82 01.04.2014 13:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2014 Ile kosztują okna z roletami do Julka III ? Chciałabym wiedzieć na jaką sume mam się przygotować serduszkoo - mało konkretne pytanie niestety. Jakie Okna? PCV czy drewno? Jak PCV to jakie - ile komór w profilu, jakie pakiety szybowe, okna białe czy kolor, kolor jednostronny czy dwu, jakie rolety, jakie napędy do nich i sterowanie. To wszystko może mieć wpływ na wycenę stolarki więc proponuję popatrzeć w oferty, wybrać mniej więcej co byście chcieli i wysłać zapytanie do kilku firm, najlepiej o wycenę kilku wariantów. Jak chcecie to mogę Wam później podesłać namiary na dwie firmy z Naszych okolic, do których ja wysyłałem zapytanie ofertowe oraz skan wykazu stolarki z projektu, z tym że mój skan ma już naniesione moje zmiany więc nie jestem pewien czy Wam się przyda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karo80 08.04.2014 11:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2014 Ilu komorowe i jakiej firmy okna polecacie, chodzi mi aby nie były z górnej półki ale jakościowo dobre! Jestem na etapie dachu i zastanawiam się nad wyborem. Muszę rozesłać oferty, ale pytam doświadczonych bo wiadomo, ze każda firma swoje wychwala pod niebiosa i dopiero w użytkowaniu wszystko wychodzi Z innej beczki: Ile tak około wyniosła was cena dachówki ceramicznej i jaką wybraliście, wiem, że zależy ona od jakości, koloru i ilości ale pytam tak orientacyjnie. Oglądając domki na forum dachy wyglądały prześlicznie, ale znalazłam może dwa posty z informacją o dachówkach, piszcie może i innym to się przyda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukwol 14.04.2014 06:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2014 Witam. Zaczynamy budowę Julki na podkarpaciu. bardzo nam zależy na oglądnięciu tego domku. Proszę o kontakt osoby które, byłyby skłonne pokazać swoje domki lub podpowiedzieć nam w wprowadzeniu kilku zmian w projekcie. Pozdrawiam serdecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
makuk 17.04.2014 06:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2014 ja buduje.sprawdź priv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gold910 03.05.2014 14:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2014 Witam wszystkich, Mam zamiar kupić drzwi zewnętrzne dla julki. Mogę prosić z jakich firm macie Państwo drzwi i opinie wielkie dzięki za odpowiedzi. Ja zamówiłam drzwi firmy Barański,całe drewniane. Za klka dni bedę miała zamontowane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
konarski 06.05.2014 09:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2014 Witam wszystkich, Mam zamiar kupić drzwi zewnętrzne dla julki. Mogę prosić z jakich firm macie Państwo drzwi i opinie wielkie dzięki za odpowiedzi. My robiliśmy drzwi drewniane u lokalnego stolarza wg przekazanego wzoru, bardzo podobne do tych: http://www.stalrem.eu/images/uploads/dz_stol_17-1_2.jpg (nie mam pod ręką zdjęcia moich), było to jakieś ~2 lata temu, cena 5000 z montażem, do dzisiaj wszystko z nimi OK. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karo80 07.05.2014 09:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2014 W końcu mogę pochwalic sie jakimiś efektami Pora na okna. Jakiej firmy polecilibyście? Myślę o oknach w kolorze antracytu na zewnątrz, gdyż będziemy mieć czarną dachówkę a wewnątrz w kolorze mahoniowym. Na pierwszym zdjęciu jest spiżarka zamieniona na WC, na drugim wejście i mały wiatrołap ( na szafę i wieszaki starczy ) na trzecim mały pokoik biurowy + na biurko, kompa i półki z dokumentami. Kolejne to łazienka i pokój córki - brak im tylko okien dachowych jeszcze ) Nie umiem wstawić więcej zdjęć jak mi się uda to dołączę. Pozdrawiam wszystkich budujących i mam nadzieję, że Ci co już skończyli będą dalej pomagać i się nie wykruszą całkowicie, bo Wasze rady są cenne i dzięki Wam moja Julka jest taka o jakiej marzyłam. Dzięki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karo80 09.05.2014 07:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2014 (edytowane) i tu dodatkow jeszcze Julka z zewnątrz z przedłuzonym dachem nad tarasem i zlikwidowanym balkonem w sypialni oraz pokój nad strychem i pokój drugiej córki - widoczna od tyłu wnęka na prysznic (podpatrzona). Pozdrawiam i działamy dalej. Edytowane 9 Maja 2014 przez karo80 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
serduszkoo 11.05.2014 20:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2014 Karo80 wrzuc fotki przodu domu Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mateusz i Sylwia 14.05.2014 09:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2014 Witam wszystkich, my z żoną kupiliśmy projekt Julka 2 , architekt po wszystkich przeróbkach złożył już papiery o pozwolenie ma być niby koniec maja,czerwiec i pewnie jak wszyscy chcieli byśmy zobaczyć ją na żywo może być Julka oczywiście my podobnie jak lukwol jesteśmy w woj.podkarpackim , pozdrawiam wszystkich. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts