Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Witam wszystkich, my z żoną kupiliśmy projekt Julka 2 , architekt po wszystkich przeróbkach złożył już papiery o pozwolenie ma być niby koniec maja,czerwiec

i pewnie jak wszyscy chcieli byśmy zobaczyć ją na żywo może być Julka oczywiście my podobnie jak lukwol jesteśmy w woj.podkarpackim , pozdrawiam wszystkich.

Także budujemy Julkę 2, ale niestety w woj. pomorskim. Obecnie mamy stan surowy, na dniach będziemy wstawiać okna i drzwi garażowe. Oto kilka zdjęć

Po kolei: salon, salon z częścią jadalni, zamiast spiżarki garderoba przy wejściu, schody i zamiast pokoju przy wejściu będzie łazienka, kuchnia

DSC_0046.jpg

DSC_0047.jpg

DSC_0048.jpg

DSC_0049.jpg

DSC_0050.jpg

• Odpowiedzi 2,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Mam pytanie do osób które już mieszkają, jakie macie ogrzewanie i jakie koszty ponosicie?

Piec DEFRO z podajnikiem, przy takiej zimie jak w tym roku (czyli łagodnej) i paleniu samym ekogroszkiem, woda użytkowa + ogrzanie budynku nie wychodziło więcej jak ~400zł/miesięcznie, przy ostrzejszej zimie wychodziło maksymalnie ~500zł/miesięcznie, temperatura w domu 21-22'C.

Od początku kwietnia nie pale już ekogroszkiem bo mam sporo odpadów z budowy, stare palety, ławy fundamentowe, deski. Dokładam wieczorem i rano (czas palenia jednego załadunku 8-10h) więc wodę i ogrzewanie mamy teraz za darmo.

Edytowane przez konarski

Czesć :)

Jesteśmy z mężem zainteresowani tym projektem, dobrze byłoby jednak zobaczyć domek na żywo... Czy jest tu jakiś posiadacz Julki z województwa małopolskiego, który pomógłby nam podjąć decyzję i pozwolił zerknąć na to cudo?

Chciałabym zapytać jak u Was z dachem?? Ile wyszło i czym kryliście? ( przy dwuspadzie)

Ze względów ekonomicznych wybraliśmy dach dwuspadowy, ale...... jak się okazało wcale nie był taki tani, bo ma aż 300 m i wyniesie nas na gotowo 80 000 zł. Mamy Julkę 3. Dachówka ceramiczna kosztowała nas 22 000 (Koreamic - Renesansowa L15, czarna Angoba szlachetna). Fakt mamy trochę przedłużony i zamiast balkonu nad jadalnią mamy daszek, ale bez przesady, porównywaliśmy różne ceny i niestety, tylko trochę odbiegały od siebie. Mieliśmy nadzieję że najwyżej w 65 000 się zmieścimy ale się nie udało a dla nas dach jest najważniejszy.

Serduszko załączę zdjęcia przodu domu w weekend , bo ostatnio jakoś nie było kiedy ich ściągnąć, tylko teraz już będą z gotowym dachem :)

• 2 weeks później...
Witam. Czy ktoś budował Julkę z piwnicą? Jak rozwiązaliście kwestię schodów wejściowych i tarasu - wiadomo budynek wyższy, bo okienka piwniczne.

Ja również zamierzam budować Julkę z częściowym podpiwniczeniem pod połową budynku. Piwnica budowana będzie z konieczności, gdyż działka jest nieco pochyła. Niestety nie wiem jeszcze jak to będzie wyglądało, gdyż jestem na etapie oczekiwania na decyzję o warunkach zabudowy i nie mam jeszcze zrobionego projektu piwnicy. Mam nadzieję, że w najbliższym czasie będę przeprowadzał adaptację i projektowanie piwnicy więc podzielę się tą informacją.

prosicie żeby dodawać zdjęcia, wiec dodaje nowinki, aczkolwiek ciężko dopatrzeć się walorów estetycznych ponieważ w ogóle nie jest tam posprzątane ani umyte, więc wszystko to zaraz po montażu.Na zdjęciach wiadomo blat w kuchni, ścianka TV w salnie, cegła w przejściu z garażu w strone kuchni oraz szafki w łazience na górze.

20140603_191011a.jpgDSC_0380a.jpgDSC_0381a.jpgDSC_0395a.jpg

łazienka jest wystarczająca ale ciężko mi ją zmieścić w kadrze, ale może coś wypatrzysz.. .Wchodzisz do łazienki i po prawej stronie są lustra przedzielone mozaika i tam będzie umywalka z szafką, lustra są przedłużone na suficie (na zdjęciu nr 3 te białe puste miejsca to właśnie tu zostały wklejone lustra). Na ścianie po lewej jest prysznic i wc. Na wprost drzwi do łazienki jest okno w poziomie.

DSC_0383a.jpgDSC_0385a.jpgDSC_7904a.jpgDSC_7906a.jpg