MSA 21.02.2015 08:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2015 Czy robiliście płaszcz wodny w kominku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
konarski 23.02.2015 11:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2015 Czy robiliście płaszcz wodny w kominku? Nie robiłem płaszcza wodnego. Jeśli budujesz kominek z założeniem, że będziesz nim dogrzewał w znacznym stopniu budynek, to warto zastosować płaszcz wodny aby zapewnić dystrybucję ciepła do innych pomieszczeń, jeśli natomiast planujesz tylko palić okazjonalnie wieczorami to moim zdaniem mija się to z celem bo wiadomo, że kominek z płaszczem + instalacja = dodatkowe koszta i kocioł grzewczy w salonie... Jedyne co bym polecał z mojej strony (nie zrobiłem i po 2 sezonach kominkowych żałuję), to przy niewielkim nakładzie finansowym wykonanie grawitacyjnego rozprowadzenia ciepłego powietrza z obudowy kominka, czyli 3 kanały z obudowy do obu pokojów z balkonami i do pomieszczenia nad garażem. Od kominka, który w Julce jest umiejscowiony mniej więcej centralnie, będą to krótkie odcinki z których bez problemu powietrze grawitacyjnie przemieścić się do tych pomieszczeń. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zygi72 23.02.2015 19:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2015 Moje zdanie jest takie że w julce ze względu na schody w środku puszczenie powietrza do pokoju nad wejściem jest dość problematyczne.Co do płaszcza - każdy musi podjąć decyzję i zastanowić się jak często będzie korzystał i czy warto. W niektórych przypadkach jest to jakieś wyjscie z sytuacji jeśli np plan zagospodarowania nie dopuszcza zwykłego pieca - na kominek nie ma zakazu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
makuk 24.02.2015 14:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2015 W ogóle kominek jeśli jesteś nastawiony, że będziesz często palił. Jeśli zamierzasz palić na wigilię i w nowy rok to zrezygnuj z kominka, szkoda kasy i miejsca na duży nieużywany mebel. Ja mam kominek z płaszczem Romotop 6.6.2 TV i polecam. Łatwo utrzymać czystą szybę. Obecnie palę kilka razy w tygodniu podczas robót wykończeniowych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
konarski 24.02.2015 22:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2015 Jeśli zamierzasz palić na wigilię i w nowy rok to zrezygnuj z kominka, szkoda kasy i miejsca na duży nieużywany mebel. Tu się zgodzę, dzisiaj bym wolał postawić jakaś kompaktową kozę, mam narożnego Hajduka Volcano i razem z półką na drewno jest to naprawdę duży mebel w salonie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dom julka 27.02.2015 18:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2015 Mam pytanie ile was wyszła dachówka ceramiczna wszystko na gotowo z gąsiorami itp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hans281 27.02.2015 21:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2015 Mam pytanie ile was wyszła dachówka ceramiczna wszystko na gotowo z gąsiorami itp Zakupiłem dachówkę ceramiczną w dniu 30.01.2015. Dachówka, gąsiory, dachówki boczne itp, czyli całą ceramikę na dach - 16 800 PLN brutto. Dachówka Roben Piemont miedziana angoba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pietruszka33 01.03.2015 09:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2015 CREATON HARMONICA FINESS BRAZ GLAZUROWANA zapłaciłem w 2014r za cały komplet z wykończeniami gąsiory szczytowe krawędziowe + klamry kotwy 26000 brutto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikana 02.03.2015 18:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2015 bardzo proszę o zamieszenie zdjęcia ze strychu przy dwuspadowym dachu, już wykończonego . z góry bardzo dziękuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mamamysia 06.03.2015 07:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2015 Witam, mam do odstąpienia projekt domu Julka z garażem 2 stanowiskowym i 4 spadowym dachem. Gwarantuję, że projekt jest czyściutki, wszystko z nim w porządku, po prostu zmieniły się plany na życie. Naprawdę warto, można zaoszczędzić kilka stówek. Kontakt do mnie e-mail: [email protected]. Jestem z podkarpacia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
konarski 16.03.2015 16:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2015 Pytanie do osób, które już wstawiały drzwi wewnętrzne w swoich Julkach, na jakiego producenta się zdecydowaliście i dlaczego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MSA 16.03.2015 17:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2015 WitamCzy ktoś z Was zakupił dachówkę betonową na dach? Jaki koszt dachówki wraz z akcesoriami i jaki koszt robocizny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MSA 16.03.2015 17:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2015 Ile kosztowały Was fundamenty (stan zero)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
konarski 16.03.2015 23:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2015 Witam Czy ktoś z Was zakupił dachówkę betonową na dach? Jaki koszt dachówki wraz z akcesoriami i jaki koszt robocizny? http://www.ebmpolska.pl/produkty/produkty/dachowka-cementowa/standard-profil-s.html dla Julki I, materiały 17tys, robocizna 9tys. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KaśkaP1719511656 17.03.2015 16:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2015 Ile kosztowały Was fundamenty (stan zero)? Nas stan zero kosztował ok 26500, bez robocizny. Od wytyczenia do wylania płyty. Dzisiaj właśnie laliśmy beton, więc ceny świerze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aguś1238 19.03.2015 11:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2015 Pytanie do osób, które już wstawiały drzwi wewnętrzne w swoich Julkach, na jakiego producenta się zdecydowaliście i dlaczego? u mnie na pietrze sa drzwi polskone a na dole z firmy porta, Duzy wplyw na wybor mial wyglad drzwi i dopasowanie koloru drzwi do podlogi drewnianej . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marvin24 24.03.2015 10:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2015 A to moja julka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MSA 06.04.2015 06:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2015 Czy ktoś z Was ocieplał poddasze pianką poliuretanową?Jaka ocena?Jaki koszt za 1 m kw.? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
makuk 07.04.2015 07:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2015 Czy ktoś z Was ocieplał poddasze pianką poliuretanową? Jaka ocena? Jaki koszt za 1 m kw.? Ja ocieplałem pianką Demilec Sealection 500. W Rzeszowie za 20cm ocieplenia płaciłem 60zł. Teraz biorą 65zł, bo koledze ocieplali. Odnośnie oceny to okaże się nadchodzącej zimy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zygi72 08.04.2015 05:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2015 Drzwi lokalnego stolarza zajmującego się produkcją tylko drzwi. Wykonuje każdy wzór jaki klient chce. Oni montują i poprawiają jesli jest coś nie tak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts