SQUIER 28.02.2016 07:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2016 nasza łazienka brakuje nam jeszcze kabiny Brakuje jednej rzeczy przy misce ustępowej i bidecie. ( Kasku na Głowę ??? ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SQUIER 28.02.2016 18:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2016 Prosze,jesli ktos moze, o informacje na jakiej wysokosci od podlogi macie osadzone okno w salonie?i czy rozmiar okna taki jak w projekcie 300/180? Pozdrawiam Ja mam wszystkie okna wysokie na 150 cm oprócz balkonowego . Dlaczego ??? Przyczyna jest prosta : U okna trójszybowego= 1,0W/m2K, ściany = 0,156W/m2K- czyli 6,5 razy mniej ciepła ucieknie przez ścianę. No i tańsze okna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pogodynka24 28.02.2016 18:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2016 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aguś1238 28.02.2016 20:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2016 Brakuje jednej rzeczy przy misce ustępowej i bidecie. ( Kasku na Głowę ??? ) A tobie okularow jak nie widzisz ze scianka kolankowa podniesiona ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SQUIER 29.02.2016 08:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lutego 2016 (edytowane) A tobie okularow jak nie widzisz ze scianka kolankowa podniesiona ) Nie ściemniaj. Ścianka na 130 cm licząc po płytkach. Czyli dokładnie tyle ile u mnie. Nie da się korzystać bez kasku. Dodatkowo w zimie załóż płaszcz przeciwdeszczowy ( zimne krople kapiące z okna dachowego). Edytowane 29 Lutego 2016 przez SQUIER Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pietruszka33 29.02.2016 18:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lutego 2016 pytanie do was moi drodzy jakiej mocy piece zakładaliście do C.O ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasiula25 29.02.2016 20:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lutego 2016 Defro Duo 20 kw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasiula25 29.02.2016 20:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lutego 2016 jezeli chodzi o sterownnik jestesmy srednio zadowoleni juz byl dwa razy wymieniany drzewem pali sie rewelacyjnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aguś1238 29.02.2016 21:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lutego 2016 Nie ściemniaj. Ścianka na 130 cm licząc po płytkach. Czyli dokładnie tyle ile u mnie. Nie da się korzystać bez kasku. Dodatkowo w zimie załóż płaszcz przeciwdeszczowy ( zimne krople kapiące z okna dachowego). Scianka kolankowa 140cm , od sciany stoisz 78cm bo tyle zajmuje u mnie geberit obudowany i wc , mam wzrostu 170 cm wiec do skosu brakuje mi 30cm, zmoknac nir zmokne nie ma obaw. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pietruszka33 01.03.2016 18:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2016 czy moc 20 kw jest wystarczająca?? bo gościu od centralnego wyliczył mi że do domu z taka kubatura to minimum 27kw jest potrzebne?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasiula25 01.03.2016 19:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2016 (edytowane) czy moc 20 kw jest wystarczająca?? bo gościu od centralnego wyliczył mi że do domu z taka kubatura to minimum 27kw jest potrzebne?? tak wystarczająca nam też hydraulik mówił 25 kw zaczęliśmy czytać na forach i wszyscy pisali że 25 kw to za dużo na taki metraż w sklepie też doradzili 20 kw piec jak na razie od 20 paźdzoiernika kupiliśmy 2,5 t i zostało około 0,7 t i spaliliśmy jedną przyczepę drzewa uważam, że to dobry wynik co prawda nie było zimy mroźnej. temp w domu na dole 21 stopni dom ocieplony styropianem 15 cm Nam tłumaczyli, że jak będzie za duży piec to będzie dużo więcej palił ale jaka jest prawda nie wiem Edytowane 1 Marca 2016 przez Kasiula25 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
konarski 10.03.2016 00:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2016 Również mam Defro ale model Komfort II 25KW. Palę samym ekogroszkiem, miesięcznie zimą do -5'C zużywa mi na ogrzewanie i wodę użytkową 0,5t (790zł/t) ale temperatura w domu ustawiona jest na 23'C, a nad garażem w pokoju naszego niemowlaka jest 25'C. Czyli jak widzę po wynikach Kasiula25 moc mojego nie jest przeszacowana bo u mnie aktualnie zużyte zostały 2t przy utrzymaniu wyższych temperatur. Budynek również ocieplony styropianem 15cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
konarski 10.03.2016 09:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2016 jezeli chodzi o sterownnik jestesmy srednio zadowoleni juz byl dwa razy wymieniany drzewem pali sie rewelacyjnie Psuł się czy nie działał jak powinien? U mnie 5 rok bez zarzutów, mam firmy TECH. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
konarski 10.03.2016 09:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2016 Brakuje jednej rzeczy przy misce ustępowej i bidecie. ( Kasku na Głowę ??? ) Cyrk na kołach, ale to nie pierwszy wynalazek jaki w nim widziałem Ale oczywiście nikt z nas nie ma racji... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasiula25 10.03.2016 10:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2016 pierwszy sterownik dali od innego modelu a w drugim wyswietlacz nie dzialal Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aguś1238 10.03.2016 16:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2016 Cyrk na kołach, ale to nie pierwszy wynalazek jaki w nim widziałem Ale oczywiście nikt z nas nie ma racji... niby w czym macie racje bo nie rozumiem... każdy ma co lubi, ja nie lubię skosów wiec mam wysokie ścianki kolankowy proste i oczywiste. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SQUIER 12.03.2016 19:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2016 niby w czym macie racje bo nie rozumiem... każdy ma co lubi, ja nie lubię skosów wiec mam wysokie ścianki kolankowy proste i oczywiste. Aguś. Odpuszczamy Ci ten Wc i Bidet. W końcu to Twoja głowa ucierpi a nie nasza. Natomiast powiedz na kim się wzorowałaś, aby zrobić nad balkonem z przodu kolumny podpierające więźbę facjatki ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zygi72 12.03.2016 23:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2016 Konarski - pełen szacun za chałupkę - mnóstwo fajnych pomysłów i rozwiązań. Natomiast jeżeli chodzi o piec to troszkę nie dowierzam. Naprawdę tak mało Ci spalił? wychodzi 16kg na dobę. Trochę poczytałem o piecu i nigdzie nie znalazłem tak niskiego spalania. ale jeśli to gratulacje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aguś1238 13.03.2016 09:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2016 Aguś. Odpuszczamy Ci ten Wc i Bidet. W końcu to Twoja głowa ucierpi a nie nasza. Natomiast powiedz na kim się wzorowałaś, aby zrobić nad balkonem z przodu kolumny podpierające więźbę facjatki ??? Focia dla tych co mi kaza kask zakładać )) jesli chodzi o balkon to kolumny sa podpora dachu wydłużonego nad balkobem.Mialam do wybory drewniane lub kokumny.. caly nasz dach jest wydluzony ponilewaz podnieslismy sciane kolankowa Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SQUIER 13.03.2016 11:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2016 [ATTACH=CONFIG]349707[/ATTACH] Focia dla tych co mi kaza kask zakładać )) jesli chodzi o balkon to kolumny sa podpora dachu wydłużonego nad balkobem.Mialam do wybory drewniane lub kokumny.. caly nasz dach jest wydluzony ponilewaz podnieslismy sciane kolankowa Pozdrawiam Aguś. Czemu taka skromna focia bez całej okazałości ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts