Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

pytanie do was moi drodzy jakiej mocy piece zakładaliście do C.O ??

Mamy piec SAS MULTI 24 kV, temp.23 stopnie w nocy 21. Od października do tej pory poszło jakieś 2800 kg ekogroszku. Cały dom ogrzewany tj. garaż, pomieszczenia nad nim. Ze sterownika jesteśmy zadowoleni - bezprzewodowy TECH ST-292.

Co do łazienki, ściankę podnieśliśmy ok. 30 cm, więc mamy sam kibelek, do bidetu ciężko było by się dostać ;)

20160321_184210.jpg20160321_184053.jpg20160321_184615.jpg

• Odpowiedzi 2,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Nie jestem pewien czy styropian od środka jest dobrym rozwiązaniem - chyba lepsze byłaby tu wełna, choć pewnie droższa. Sam muszę to zrobić, bo pokój nad garażem jest odczuwalnie najchłodniejszy. Docieplał będę tylko sufit, ściana 24 z ytong jest wystarczająca - w garażu mam zawsze pow 10 stopni.
masz rację nie jest to dobre ale ja mam na stropie

Aguś ja mam na stropie tylko 5cm. Miał tam byc pokój rekreacyjny (bilard,piłkarzyki) ale wyszło inaczej. teraz pokój jest użytkowy i okazał się chłodniejszy od pozostałych - trzeba docieplić. W projekcie jest 10 styro od garazu ale jakoś nie przekonuje mnie styropian z 2 stron stropu.

Aguś ja mam na stropie tylko 5cm. Miał tam byc pokój rekreacyjny (bilard,piłkarzyki) ale wyszło inaczej. teraz pokój jest użytkowy i okazał się chłodniejszy od pozostałych - trzeba docieplić. W projekcie jest 10 styro od garazu ale jakoś nie przekonuje mnie styropian z 2 stron stropu.

ja mam od garażu 10cm , jak włączę dwa kaloryfery to jest bardzo cieplo , nie ma roznicy .Moze to kwestia wielkości kaloryferow?

A możesz rozwinąć bardziej kwestię Twoich obaw ????

cześć. Dawno mnie nie było - zaglądam ale nie wiele tu ruchu. Mam prośbę o zdjęcia ogrodzenia od frontu. Mam trochę komplikacji, bo droga (której zresztą tak naprawdę jeszcze nie ma) jest ze spadkiem więc trzeba będzie robić schodkami. podobają mi się ogrodzenia drewniane ale może coś Waszego wpadnie w oko. Z góry dziękuję.

U nas jest takie

20151225_155135.jpg

Dzięki. Na dole to cegła klinkierowa? Słupki kupowałeś gotowe ? Ja mam problem, bo działka na sparku. Na szerokości 25m jest pewnie ze 2m spadku. A wiadomo front to i brama i furtka i śmietnik. Te elementy muszą być w poziomie. Robią się duże uskoki i wysoka podmurówka lub krótkie przęsła, a co za tym idzie dużo słupków. To też podnosi i cenę i jednocześnie estetykę.

Dzięki. Na dole to cegła klinkierowa? Słupki kupowałeś gotowe ? Ja mam problem, bo działka na sparku.

Tak, na dole to cegła Robena, po długości pojedyncza, od góry w poprzek połówka. Słupki robione tylko czapeczki dokupione, profil 100/3mm, przęsła 40x20mm część pozioma i szczebelki 20x20mm, długość ~2,8m. Też mam spadek ale nie aż tak wielki, co drugie przęsło wyszedł mi uskok na jedną cegłę. Na odcinku furtki i bramy udało się bez uskoku. Na razie nie robiłem jeszcze kostki brukowej więc wszystko niestety upierniczone od podbudowy.

https://drive.google.com/file/d/0B7wUMe0Y-fDuNWJPaVVxa3Vpbms/view?usp=sharing

Dzięki. Na dole to cegła klinkierowa? Słupki kupowałeś gotowe ? Ja mam problem, bo działka na sparku. Na szerokości 25m jest pewnie ze 2m spadku. A wiadomo front to i brama i furtka i śmietnik. Te elementy muszą być w poziomie. Robią się duże uskoki i wysoka podmurówka lub krótkie przęsła, a co za tym idzie dużo słupków. To też podnosi i cenę i jednocześnie estetykę.
u mnie też duży spadek , fotkę ogrodzenia dałam wcześniej

Może z pustaków , otynkowac itp potem przęsła tylko wstawić