ANNA1719510401 21.03.2016 19:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2016 pytanie do was moi drodzy jakiej mocy piece zakładaliście do C.O ?? Mamy piec SAS MULTI 24 kV, temp.23 stopnie w nocy 21. Od października do tej pory poszło jakieś 2800 kg ekogroszku. Cały dom ogrzewany tj. garaż, pomieszczenia nad nim. Ze sterownika jesteśmy zadowoleni - bezprzewodowy TECH ST-292. Co do łazienki, ściankę podnieśliśmy ok. 30 cm, więc mamy sam kibelek, do bidetu ciężko było by się dostać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aguś1238 21.03.2016 20:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2016 Aniu bardzo ładna i przytulna łazienka pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aguś1238 21.03.2016 20:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2016 Nie jestem pewien czy styropian od środka jest dobrym rozwiązaniem - chyba lepsze byłaby tu wełna, choć pewnie droższa. Sam muszę to zrobić, bo pokój nad garażem jest odczuwalnie najchłodniejszy. Docieplał będę tylko sufit, ściana 24 z ytong jest wystarczająca - w garażu mam zawsze pow 10 stopni. masz rację nie jest to dobre ale ja mam na stropie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zygi72 21.03.2016 20:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2016 Aguś ja mam na stropie tylko 5cm. Miał tam byc pokój rekreacyjny (bilard,piłkarzyki) ale wyszło inaczej. teraz pokój jest użytkowy i okazał się chłodniejszy od pozostałych - trzeba docieplić. W projekcie jest 10 styro od garazu ale jakoś nie przekonuje mnie styropian z 2 stron stropu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aguś1238 22.03.2016 13:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2016 Aguś ja mam na stropie tylko 5cm. Miał tam byc pokój rekreacyjny (bilard,piłkarzyki) ale wyszło inaczej. teraz pokój jest użytkowy i okazał się chłodniejszy od pozostałych - trzeba docieplić. W projekcie jest 10 styro od garazu ale jakoś nie przekonuje mnie styropian z 2 stron stropu. ja mam od garażu 10cm , jak włączę dwa kaloryfery to jest bardzo cieplo , nie ma roznicy .Moze to kwestia wielkości kaloryferow? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zygi72 22.03.2016 16:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2016 Nie no bez przesady. Jak chodzi ogrzewanie to nie ma żadnego problemu tylko czuć że podłoga chłodniejsza natomiast gdy ogrzewanie nie chodzi to wszędzie ciepło a w tym pokoju szybko się wychładza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
konarski 23.03.2016 01:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2016 U mnie w garażu wisi grzejnik ale nie jest nawet podłączony, mniej niż 15'C nigdy nie widziałem, ciepło jest od sąsiadującej kotłowni oraz komina który jest w ścianie garażowej. Trochę ciepła na niewielkiej części daje również podłoga bo idą tam rurki od grzejników i podłogówki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SQUIER 28.03.2016 10:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2016 Aguś ja mam na stropie tylko 5cm. Miał tam byc pokój rekreacyjny (bilard,piłkarzyki) ale wyszło inaczej. teraz pokój jest użytkowy i okazał się chłodniejszy od pozostałych - trzeba docieplić. W projekcie jest 10 styro od garazu ale jakoś nie przekonuje mnie styropian z 2 stron stropu. A możesz rozwinąć bardziej kwestię Twoich obaw ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zygi72 30.03.2016 07:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2016 Jakoś mam wrażenie, że zamknięcie stropu z 2 stron w "nie oddychającym" styropianie nie jest właściwe. Nie mam jednak pewności więc zadałem pytanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
konarski 02.04.2016 09:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2016 Jakoś mam wrażenie, że zamknięcie stropu z 2 stron w "nie oddychającym" styropianie nie jest właściwe. 97% wilgoci z budynku wydalana jest na zewnątrz poprzez wentylację, tylko 3% poprzez "oddychanie" ściany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barber 05.04.2016 13:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2016 cześć. Dawno mnie nie było - zaglądam ale nie wiele tu ruchu. Mam prośbę o zdjęcia ogrodzenia od frontu. Mam trochę komplikacji, bo droga (której zresztą tak naprawdę jeszcze nie ma) jest ze spadkiem więc trzeba będzie robić schodkami. podobają mi się ogrodzenia drewniane ale może coś Waszego wpadnie w oko. Z góry dziękuję. U nas jest takie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zygi72 07.04.2016 11:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2016 (edytowane) Dziękuję - takie mam po bokach, od frontu szukam innej inspiracji. Edytowane 7 Kwietnia 2016 przez zygi72 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
konarski 07.04.2016 20:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2016 Nasze ogrodzenie: https://drive.google.com/file/d/0B7wUMe0Y-fDuOWNjR0dtcUJfMnM/viewDzisiaj zrobiłbym inne ale takie udało nam się zrobić praktycznie samodzielnie po kosztach samych materiałów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zygi72 08.04.2016 12:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2016 Dzięki. Na dole to cegła klinkierowa? Słupki kupowałeś gotowe ? Ja mam problem, bo działka na sparku. Na szerokości 25m jest pewnie ze 2m spadku. A wiadomo front to i brama i furtka i śmietnik. Te elementy muszą być w poziomie. Robią się duże uskoki i wysoka podmurówka lub krótkie przęsła, a co za tym idzie dużo słupków. To też podnosi i cenę i jednocześnie estetykę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
konarski 08.04.2016 14:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2016 Dzięki. Na dole to cegła klinkierowa? Słupki kupowałeś gotowe ? Ja mam problem, bo działka na sparku. Tak, na dole to cegła Robena, po długości pojedyncza, od góry w poprzek połówka. Słupki robione tylko czapeczki dokupione, profil 100/3mm, przęsła 40x20mm część pozioma i szczebelki 20x20mm, długość ~2,8m. Też mam spadek ale nie aż tak wielki, co drugie przęsło wyszedł mi uskok na jedną cegłę. Na odcinku furtki i bramy udało się bez uskoku. Na razie nie robiłem jeszcze kostki brukowej więc wszystko niestety upierniczone od podbudowy. https://drive.google.com/file/d/0B7wUMe0Y-fDuNWJPaVVxa3Vpbms/view?usp=sharing Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aguś1238 09.04.2016 15:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2016 Dzięki. Na dole to cegła klinkierowa? Słupki kupowałeś gotowe ? Ja mam problem, bo działka na sparku. Na szerokości 25m jest pewnie ze 2m spadku. A wiadomo front to i brama i furtka i śmietnik. Te elementy muszą być w poziomie. Robią się duże uskoki i wysoka podmurówka lub krótkie przęsła, a co za tym idzie dużo słupków. To też podnosi i cenę i jednocześnie estetykę. u mnie też duży spadek , fotkę ogrodzenia dałam wcześniej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aguś1238 09.04.2016 15:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2016 Dzięki. Na dole to cegła klinkierowa? Słupki kupowałeś gotowe ? Ja mam problem, bo działka na sparku. Na szerokości 25m jest pewnie ze 2m spadku. A wiadomo front to i brama i furtka i śmietnik. Te elementy muszą być w poziomie. Robią się duże uskoki i wysoka podmurówka lub krótkie przęsła, a co za tym idzie dużo słupków. To też podnosi i cenę i jednocześnie estetykę. Może z pustaków , otynkowac itp potem przęsła tylko wstawić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zygi72 09.04.2016 18:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2016 Dzięki Aguś. Widziałem Twoje i jest to jakieś rozwiązanie. Twoje słupki jak dla mnie trochę za masywne. Z czego ro robiłaś? Rozumiem że część podziemna to ława betonowa a powyżej też beton czy pustak? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SQUIER 09.04.2016 19:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2016 Jakoś mam wrażenie, że zamknięcie stropu z 2 stron w "nie oddychającym" styropianie nie jest właściwe. Nie mam jednak pewności więc zadałem pytanie. Tak przyznaję się. Zadusiłem swój strop. Lecę podpierać bo zleci !!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zygi72 10.04.2016 05:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2016 SQUIER. Ale błysnąłeś. Jak masz ze sobą jakieś problemy to do lekarza. W d.... mam twoje wywody. Za stary jestem żebyś sobie robił podśmiechujki robił. Nie odpowiadaj i tyle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts