Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Dzięki Aguś. Widziałem Twoje i jest to jakieś rozwiązanie. Twoje słupki jak dla mnie trochę za masywne. Z czego ro robiłaś? Rozumiem że część podziemna to ława betonowa a powyżej też beton czy pustak?
tak mój jest masywny bo mniejsze zle wygladaly ze względu ze nasz dom jest na spadku i trzeba było wjazd do garazu popodnosi , .Mamy spadek podobny do twojego.Jest duża ława i słupki z pustaka zalane w środku betonem ale możesz zrobić każdy rozmiar zależy od wielkosci pustaka wtedy juz lawa mniejsza a slupki bez zalewania.Jezeli dodasz przęsła pełne to dobrze wygłasza ruch uliczny i nikt nie zagląda na posesję. Pozdrawiam

• Odpowiedzi 2,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

SQUIER. Ale błysnąłeś. Jak masz ze sobą jakieś problemy to do lekarza. W d.... mam twoje wywody. Za stary jestem żebyś sobie robił podśmiechujki robił. Nie odpowiadaj i tyle.

Nie obrażaj się tak od razu. Gdybyś przejrzał dokładnie przekrój domu, załączony do projektu to byś zauważył, że jest tam styropian z dwóch stron stropu nad garażem. :):)

PS: Ja nie mam wątpliwości i nie wyprzedzam, jak widzę podwójną ciągłą.

Edytowane przez SQUIER

• 2 weeks później...
  • 3 weeks później...
  • 2 weeks później...
  • 3 weeks później...

Podałaś/eś za mało szczegółów, jaki projekt julka 1, 2, czy 3. Nie pamiętam, czy m2 nie są podane gdzieś w projekcie. A różnice między kwarcowymi, a jakimi? Kwarcowy to po prostu tynk tradycyjny cementowo-wapienny. Z drugiej strony są gipsowe zwykłe i tak zwane diamentowe. Niestety jest to temat rzeka i ludzie są raczej podzieleni bo każde z rozwiązań ma swoje wady i zalety.

Ps ja mam Julke 3 więc m2 tynków nie podam bo będą i tak inne :)

Bierzemy się za tynki. Planujemy zrobić tynki tradycyjne a później gładziowanie. Pamięta ktoś ile m2? ;)

W Julce I miałem chyba 650m2 tynków, to też zależy ile glazury kładziesz na ściany bo tam nie daje się już tynków. Ja miałem tynki kwarcowe i skończyło się tak, że kładłem na to od nowa gładź gipsową bo nie podobały mi się, zbyt szorstkie i mało precyzyjne. Często słyszy się, że gipsowe są ładne, gładkie ale delikatne. Jestem przekonany, że każdy tynk, który dostanie krzesłem lub innym przedmiotem się uszkodzi. U mnie po 2 latach mieszkania nie mam jeszcze nigdzie żadnych uszkodzeń.

Witajcie Julkowicze :),

również zdecydowaliśmy się na projekt Julki i 19 marca tego roku ruszyliśmy z budową naszego domku :) Jeśli chodzi o zmiany to na parterze przenieśliśmy łazienkę do pomieszczenia gospodarczego, w pierwotnej wersji łazienki zrobiliśmy pomieszczenie gospodarcze z możliwością przejścia do garażu oraz w kotłowni zamiast okna zrobiliśmy drzwi wejściowe. Teraz czekamy na okna oraz instalacje. A w małym skrócie nasza budowa wyglądała dokładnie tak:

1.jpg

12.jpg

13.jpg

14.jpg

15.jpg

Edytowane przez piotrek.w89

Witam Ja mam w swojej julce tynki gipsowe diamentowe jestem bardzo zadowolona tanio wyszło i efekt jest rewelacyjny sciany sa idealne i twarde. polecam

Też zrobiłem Knaufa Diamant . Efekt zadowalający -powierzchnia wymagała jednak delikatnego przetarcia siatką 120-150.

Zamiast gładzi gipsowych, w kieszeni pozostało 10 tysi..