Aguś1238 10.04.2016 06:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2016 Dzięki Aguś. Widziałem Twoje i jest to jakieś rozwiązanie. Twoje słupki jak dla mnie trochę za masywne. Z czego ro robiłaś? Rozumiem że część podziemna to ława betonowa a powyżej też beton czy pustak? tak mój jest masywny bo mniejsze zle wygladaly ze względu ze nasz dom jest na spadku i trzeba było wjazd do garazu popodnosi , .Mamy spadek podobny do twojego.Jest duża ława i słupki z pustaka zalane w środku betonem ale możesz zrobić każdy rozmiar zależy od wielkosci pustaka wtedy juz lawa mniejsza a slupki bez zalewania.Jezeli dodasz przęsła pełne to dobrze wygłasza ruch uliczny i nikt nie zagląda na posesję. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ghostrider 10.04.2016 17:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2016 Fotka z ogrodzeniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
konarski 12.04.2016 12:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2016 Pamiętacie ile Wam wyszło m2 podprzybitki w Julce I? Tak z grubsza, rząd wielkości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SQUIER 13.04.2016 20:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2016 (edytowane) SQUIER. Ale błysnąłeś. Jak masz ze sobą jakieś problemy to do lekarza. W d.... mam twoje wywody. Za stary jestem żebyś sobie robił podśmiechujki robił. Nie odpowiadaj i tyle. Nie obrażaj się tak od razu. Gdybyś przejrzał dokładnie przekrój domu, załączony do projektu to byś zauważył, że jest tam styropian z dwóch stron stropu nad garażem. :) PS: Ja nie mam wątpliwości i nie wyprzedzam, jak widzę podwójną ciągłą. Edytowane 13 Kwietnia 2016 przez SQUIER Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
moko84 14.04.2016 12:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2016 Witam, czy ktoś z Was może pochwalić się już utwardzonym podjazdem, kostką itp. itd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafalek8511 26.04.2016 21:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2016 FotkI z ogrodzeniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasiula25 14.05.2016 08:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2016 jeszcze foto salonu o którym zapomniałam i wc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malazuzka 25.05.2016 07:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2016 Czy ktoś pamięta ile w Julce III wyszło elewacji? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
literka 09.06.2016 20:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2016 Bierzemy się za tynki. Planujemy zrobić tynki tradycyjne a później gładziowanie. Pamięta ktoś ile m2? (dodam,że mam skosy lane, tylko nad garażem regips, garaz jedno stanowsiko) Czy ktoś robił tynki kwarcowe? jaka jest roznica? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
halcik1 14.06.2016 06:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2016 Podałaś/eś za mało szczegółów, jaki projekt julka 1, 2, czy 3. Nie pamiętam, czy m2 nie są podane gdzieś w projekcie. A różnice między kwarcowymi, a jakimi? Kwarcowy to po prostu tynk tradycyjny cementowo-wapienny. Z drugiej strony są gipsowe zwykłe i tak zwane diamentowe. Niestety jest to temat rzeka i ludzie są raczej podzieleni bo każde z rozwiązań ma swoje wady i zalety. Ps ja mam Julke 3 więc m2 tynków nie podam bo będą i tak inne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szrajben 16.06.2016 18:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2016 Witam wszystkich! Gdzieś rzuciło mi się w oczy, że Julka 3 jest droga w realizacji. Czy to prawda? Możecie podać ile Was kosztował stan surowy otwarty i zamknięty? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
halcik1 20.06.2016 05:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2016 Ciężko porównywać ze względu na różne materiały i koszty za usługi i np okna, drzwi. U mnie 178 i 213 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
konarski 20.06.2016 08:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2016 Bierzemy się za tynki. Planujemy zrobić tynki tradycyjne a później gładziowanie. Pamięta ktoś ile m2? W Julce I miałem chyba 650m2 tynków, to też zależy ile glazury kładziesz na ściany bo tam nie daje się już tynków. Ja miałem tynki kwarcowe i skończyło się tak, że kładłem na to od nowa gładź gipsową bo nie podobały mi się, zbyt szorstkie i mało precyzyjne. Często słyszy się, że gipsowe są ładne, gładkie ale delikatne. Jestem przekonany, że każdy tynk, który dostanie krzesłem lub innym przedmiotem się uszkodzi. U mnie po 2 latach mieszkania nie mam jeszcze nigdzie żadnych uszkodzeń. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrek.w89 20.06.2016 11:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2016 (edytowane) Witajcie Julkowicze , również zdecydowaliśmy się na projekt Julki i 19 marca tego roku ruszyliśmy z budową naszego domku Jeśli chodzi o zmiany to na parterze przenieśliśmy łazienkę do pomieszczenia gospodarczego, w pierwotnej wersji łazienki zrobiliśmy pomieszczenie gospodarcze z możliwością przejścia do garażu oraz w kotłowni zamiast okna zrobiliśmy drzwi wejściowe. Teraz czekamy na okna oraz instalacje. A w małym skrócie nasza budowa wyglądała dokładnie tak: Edytowane 20 Czerwca 2016 przez piotrek.w89 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrek.w89 20.06.2016 17:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2016 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrek.w89 20.06.2016 17:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2016 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrek.w89 20.06.2016 17:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2016 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrek.w89 20.06.2016 17:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2016 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasiula25 23.06.2016 07:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2016 Witam Ja mam w swojej julce tynki gipsowe diamentowe jestem bardzo zadowolona tanio wyszło i efekt jest rewelacyjny sciany sa idealne i twarde. polecam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SQUIER 25.06.2016 17:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2016 Witam Ja mam w swojej julce tynki gipsowe diamentowe jestem bardzo zadowolona tanio wyszło i efekt jest rewelacyjny sciany sa idealne i twarde. polecam Też zrobiłem Knaufa Diamant . Efekt zadowalający -powierzchnia wymagała jednak delikatnego przetarcia siatką 120-150. Zamiast gładzi gipsowych, w kieszeni pozostało 10 tysi.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts