jockn 06.11.2010 18:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2010 Z w miare dokładnych wyliczeń wyszło mi ok 13500 zł (belki, pustaki, stal, parenaście kantówek 10x10 na stemple, kilkanascie stempli), robocizny nie licze ale to było jakieś 3-5 dni roboty włącznie z zalaniem. aaaa no i do odjęcia 450 zł bo zostało mi troche pustaków i opchnąłem je wujkowi, który na wiosnę będzię potrzebował .....więc zostaje 13050 + robocizna. Pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Leszekhal 06.11.2010 20:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2010 A beton? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
siwymiki 07.11.2010 08:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2010 hej, niestey krycie dachu przesunelo się o tydzień więc z niecierpliwością czekamy do wtorku, ale w tym czasie buduje kominy, jeden juz wkończony drugi w trakcie pracy - już na ukończeniu. http://images43.fotosik.pl/362/941a59b29031c655.jpg http://images39.fotosik.pl/358/882d1aad0e062f3c.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dzustaa 08.11.2010 01:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2010 P.S. Link do jednej z ostatnich fotek http://picasaweb.google.com/117565272944994692560/Image?authkey=Gv1sRgCM37s-LIuL3IhQE#5535989285627817970 jockn, o ile podnieśliście ściankę kolankową? Nie wiem dlaczego, być może po zrobieniu elewacji zewn. to się zmieni, ale na razie odnoszę wrażenie, że dach, zwłaszcza nad garażem ma za krótkie krokwie i burzy proporcje domu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jockn 08.11.2010 06:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2010 Beton już w tym jest wliczony, o ile dobrze pamietam weszło 14 m3 betonu. A ile pustaków jest na garażu w orginale? Szczerze powiem, że za bardzo nie dało sie z tym nic zrobić bo zmieniły sie przepisy u nas odnosnie dachu w momencie jak juz plan był kupiony ale papiery nie złożone i trzeba było na szybko coś wymyślić, inne warianty nie podchodziły za względu na przepisy, a że Julka nam sie podobała, głównie ze względu na ułożenie w środku to nie szukaliśmy innego projektu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dzustaa 08.11.2010 11:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2010 A ile pustaków jest na garażu w orginale? U Aguś1238 jest chyba 5 i ona podnosiła, a u Ciebie, chyba 7. W oryginale nie wiem ile jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jockn 08.11.2010 13:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2010 Byłem oglądłem........ u mnie patrząc z wewnątrz jest 6 pustaków nad garażem, dach mamy wypuszczony ok 100cm od murłaty do końca krokwi http://img545.imageshack.us/img545/420/08112010572.th.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piekarki 11.11.2010 21:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2010 Witam ponownie. Drodzy forumowicze, czy ktoś z Was buduje Julkę z dwuspadowym dachem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
siwymiki 11.11.2010 23:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2010 witam,obiecane zdjęcia z krycia dachu: http://images38.fotosik.pl/370/c9e31252e01851f7med.jpg http://images37.fotosik.pl/351/d33e74a667ad54f1.jpg http://images35.fotosik.pl/211/7082120f85241508.jpg http://images39.fotosik.pl/371/4bb73ec53b9b261bmed.jpg reszta zdjęć w weekend. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tubapl 12.11.2010 19:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2010 Witam ponownie. Drodzy forumowicze, czy ktoś z Was buduje Julkę z dwuspadowym dachem? Raczej nikt nie zaczał jeszcze tej realizacji z prpstej przyczyny - projekt jest dostepny dopiero od około miesiąca do zakupu. Ja jestem w trakcie zakupu tego projektu- zamierzam wystartowac od wiosny 2011. Budowac bede na slasku, kolo Gliwic. Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dzustaa 12.11.2010 21:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2010 (edytowane) Julkowicze, jaka jest szerokość tej ściany w salonie, na której jest kominek i telewizor? Przeglądałam bowiem ostatnio również fora Rozety i Hektora i tam trudno jest zmieścić kominek i telewizor. Jak wygląda to w Julce? Edytowane 13 Listopada 2010 przez Dzustaa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piekarki 12.11.2010 21:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2010 Raczej nikt nie zaczał jeszcze tej realizacji z prpstej przyczyny - projekt jest dostepny dopiero od około miesiąca do zakupu. Ja jestem w trakcie zakupu tego projektu- zamierzam wystartowac od wiosny 2011. Budowac bede na slasku, kolo Gliwic. Pozdrawiam! Racja:) Sama tego nie wymyśliłam, ale to z ekscytacji chyba:) My tez planujemy start wiosną przyszłego roku, jeśli oczywiście papierki pozwolą. Jesteśmy z Łodzi i tu też budwać będziemy. Na jakie koszty się nastawiacie? Trochę mnie przeraża ta inwestycja, głównie z racji tego, że się nie orientuje w tych wszystkich zawiłościach projektowo budowlanych. Ale mam nadzieję, że z pomocą m.in forum co nieco będzie łatwiejsze do rozwikłania. Planujecie jakieś zmiany w projekcie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jockn 13.11.2010 07:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2010 sprawdzę i dam znać za chwile....... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jockn 13.11.2010 08:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2010 wymiar zaznaczyłem na zdjęciu poniżej http://img197.imageshack.us/img197/6277/rd1l.th.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asiaprzem 13.11.2010 08:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2010 Witam Jak wyglądają pokoje na górze te z oknem balkonowym? Okno z projektu wynika jest bardzo szerokie i nam architekt doradził zrobienie drzwi balkonowych jednoskrzydłowych a po bokach 2 małe okna.Trochę zmieni to wygląd zewnętrzny, ale w pokoju ze spadkami miejsce do meblowania jest potrzebne. A jak wygląda taki pokój bez zmian?U nas przypadnie on naszej córce (ten od frontu) i ciekawa jestem jak ją tam ulokujemy. Drugie pytanie, to czy w pokoju koło łazienki bez balkonu, okna, które są w projekcie są wystarczające?. Dają dużo światła? I jak jest z ustawnością tego pokoju? Jak ktoś z Was już zbudował górę, proszę o podpowiedzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dzustaa 13.11.2010 09:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2010 wymiar zaznaczyłem na zdjęciu poniżej jockn, dziękuję serdecznie za szybką odpowiedź. Upewnię się tylko pytaniem, czy jest to 430 cm ściany do wykusza + 90 cm wykusz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jockn 13.11.2010 09:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2010 Witam Jak wyglądają pokoje na górze te z oknem balkonowym? Okno z projektu wynika jest bardzo szerokie i nam architekt doradził zrobienie drzwi balkonowych jednoskrzydłowych a po bokach 2 małe okna. Trochę zmieni to wygląd zewnętrzny, ale w pokoju ze spadkami miejsce do meblowania jest potrzebne. A jak wygląda taki pokój bez zmian? Ja osobiście nic bym nie zmieniałem i nic bym nie zmienił, wydaje mi się, że za bardzo ściśnięte by to było bo jaskółka nie jest aż tak duża a drzwi i 2 okna to trochę za dużo jak na moje oko. Drugie pytanie, to czy w pokoju koło łazienki bez balkonu, okna, które są w projekcie są wystarczające?. Dają dużo światła? I jak jest z ustawnością tego pokoju? W przyszłym tyg prawdopodobnie będę miał zamontowane okna dachowie więc będę się mógł coś więcej wypowiedzieć ale wydaje mi się że powinno być całkiem ok. Z ustawianiem chyba też problemów nie powinna być, jest cała ściana do dyspozycji prawie. A co do światła wogóle to wg mnie kwestie indywidualne, jaka działka, jakie zabydowania wokoło ilość ewentualnych drzew itd. U nas światła nie brakuje, widoki tez nie najgorsze więc zdecydowaliśmy się na większe okna dachowe a pozostałe okna nie były modyfikowane ani ilość czego boże broń zmniejszana. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jockn 13.11.2010 09:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2010 jockn, dziękuję serdecznie za szybką odpowiedź. Upewnię się tylko pytaniem, czy jest to 430 cm ściany do wykusza + 90 cm wykusz? Dokładnie tak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asiaprzem 13.11.2010 12:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2010 Dziękuję za odpowiedź, i jak można prosić to fajnie by było gdyby dodał Pan fotki pokoi na górze. A co do okna balkonowego, to drzwi balkonowe będą węższe i dlatego zostanie miejsce na dwa okna. Pomysł wydaje mi się o tyle dobry, że ten pokój będziemy mieli od wschodu, a bedzie to pokój córki, która chodzi do szkoły i potrzebujemy ustawić biurko w dobrze doświetlonym miejscu. Dlatego o tym myślimy. Ale poproszę jeszcze o zdjęcia jak Pan bedzie miał, bo plany a rzeczywistość to duża różnica i ciężko mi pewne sprawy sobie wyobrazić. Zastanawiają mnie też te skosy w łazience: czy tak jak jest w planach zmieści się wanna pod tymi skosami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jockn 13.11.2010 13:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2010 Wszystko wszystkim ale jaki Pan Po 16 wrzuce jak porobie jakies fotki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts