InTeRnO 26.12.2010 11:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Grudnia 2010 Witam Wszystkich.Może ktoś wrzucić zdjęcia poddasza? Jak to u Was wyszlo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwi88 27.12.2010 18:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2010 Witam, zastanawia się nad projektem Julka. Czy ktoś z Państwa buduje julke w Województwie Opolskim? Chciałabym zobaczyć ten dom na żywo, oczywiście tylko od zewnatrz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KASIULA24 28.12.2010 09:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2010 Witam ! czy ktoś buduje w woj. świętokrzyskim ja zaczynam na wiosnę będziemy budować z porothermu 30 +12 styropian Mam małe pytanko ile wam poszło stali na dom ze stropem zalewanym ??JEŻELI NIE KUPILIŚCIE MATERIAŁU TO PROPONUJĘ SIĘ POŚPIESZYĆ BO OD NOWEGO ROKU WZRASTA VAT A NO I STAL W CIĄGU TYGODNIA PODROŻAŁA 0 300 ZŁ NA TONIE JUŻ 2700POZDRAWIAM JA KUPOWAŁAM POROTHERM 30 P+W (3,52 ZŁ) 2000 SZT. POROTHERM 25 (4,25 ZŁ) 600 SZT. THERMOPOR 11,5 (2,65 ZŁ) 650 SZT.RAZEM ZAPŁACIŁAM 11312,5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jockn 28.12.2010 10:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2010 Witam Wszystkich. Może ktoś wrzucić zdjęcia poddasza? Jak to u Was wyszlo? Przeszukaj troszkę wstecz ten temat, było kilkanaście zdjęć....... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Leszekhal 28.12.2010 22:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2010 tak, okna w środku białe nie mam przy sobie faktur ale u nas na ok 255-265 m2 dachu(nie pamietam dokładnie ile tego było), dachówka ceramiczna tondach stodo 12 z całym osprzętem ale bez rynien wyszła jakieś 22-23 tys Witam i mam pytanie odnośnie drzwi garażowych jaka firma i jaka cena dziękuje i pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dzustaa 01.01.2011 15:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2011 jockn, wrócę jeszcze do tej ścianki telewizyjnej, czy ona na pewno ma 4,3 m, bo przeglądam teraz ten plik pdf na stronie projektu i jeśli dobrze widzę, to tam jest 368 cm plus wypustka na tylnej ścianie 90 cm łącznie więc szerokość 458 http://www.mgprojekt.com.pl/files/ps_julka.pdf Wszystkiego najlepszego w Nowym Roku, realizacji marzeń i planów i dużo zdrówka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
konarski 02.01.2011 15:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2011 Witam ! czy ktoś buduje w woj. świętokrzyskim ja zaczynam na wiosnę będziemy budować z porothermu... Tak, ja ruszam z budową jak tylko pogoda pozwoli (Końskie). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tubapl 06.01.2011 09:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2011 Witam Wszystkich! Zakupiliśmy projekt Julka III z dachem dwuspadowym, garaz podwójny wersja lustrzane odbicie. Właśnie czekamy na pozwolenie na budowe - powinno być koło marca gotowe i wtedy zaczynamy realizacje. Będziemy budowac w okolicach Gliwice więc jeśli ktoś chciałby dzielic sie doświadczeniem podczas budowy to zapraszamy. Mam rówinez propozycje dla zaczynających budowę od wiosny, można by spróbować połączyć siły w zakupach tych samych materiałów i w ten sposób uzyskać większe rabaty w związku z większa ilościa zakupywanych materiałów. Zmiany które zamierzamy wprowadzić to :rezygnacja z wypustek w salonie - zbędna rzecz, ogranicza tylko powierzchnie wewnątrz salonu,rezygnacja z balkonu nad duzym oknem w salonie - bo u nas wychodzi na północ i nie będziemy z niego korzystać. Zamierzamy wykorzystać te przestrzen na powiekszenie pokoju u góry, a jak to wyjdzie podczas budowy zobaczymy,chcemy również przenieśc łazienke na dole do pomieszczenia gospodarczego a w tym miejscu zrobic schowek i przejscie do garazu,scianki kolankowej nie podnosimy raczej zeby nie zepsuc bryły, pozatym w wersji z dachem dwuspadowym miejsca u gory jest wystarczająco dużo,okna dopasujemy do standadu zeby ograniczyc koszty,strop ackermanna - betonowy- tanszy Na dach planujemy dachowke ceramiczna. Pozdrawiamy ! M&M Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jockn 06.01.2011 11:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2011 jockn, wrócę jeszcze do tej ścianki telewizyjnej, czy ona na pewno ma 4,3 m, bo przeglądam teraz ten plik pdf na stronie projektu i jeśli dobrze widzę, to tam jest 368 cm plus wypustka na tylnej ścianie 90 cm łącznie więc szerokość 458 http://www.mgprojekt.com.pl/files/ps_julka.pdf Wszystkiego najlepszego w Nowym Roku, realizacji marzeń i planów i dużo zdrówka Aaaaa to sprawdzę bo szczerze nie wiem, wtedy nie mierzyłem osobiście tylko dzwoniłem do brata, który był na budowie, Zmierzę dzisiaj osobiście i dam znać co wyszło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jockn 06.01.2011 11:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2011 Witam i mam pytanie odnośnie drzwi garażowych jaka firma i jaka cena dziękuje i pozdrawiam Zakupiliśmy w firmie BOGMAR z Mszany Dolnej, bramy firmy Mirola, za 2 bramy z napędem somfy i wszystko wszystko wraz z montażem wyszło 7300 zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
r-john 06.01.2011 11:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2011 Witam ! czy ktoś buduje w woj. mazowieckim? Ja mam już wylane fundamenty a całą resztę będziemy zaczynać na wiosnę, będziemy budować z porothermu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kicek26 07.01.2011 14:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2011 No to nowy rok mamy i nowe wyzwania ... Julka IV zaadoptowana teraz czekać zostaje na PNB czyli w między czasie szukanie dostawców, wykonawców szczególnie dachu bo fundament i ściany to już moją brożka będzie ;| Zmian nie wiele, likwidacja jakiegoś tam okna zmiana WC w inne miejsce ale to dzięki odwiedzeniu budowy Siwymikiego bo tak to bym się z tym WC przejechał ... Co do materiałów to na 100% BK a jakiej firmy się okaże co tańsze w okolicy ... pożyjemy zobaczymy ;-0 teraz jestem na etapie dachu z czego,jaki kolor,jaka dachówka,wykończenie i takie tam no i najważniejsze to dobrą ekipę znaleźć . Może ma ktoś namiary na ekipę w okolicy Oświęcimia ? pozdrawiam Robert Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Frankopulos 07.01.2011 15:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2011 Witam, Mam pytanko do wszystkich Julkowiczów, którzy już wybudowali swoje domy na terenie polski południowej i nie zmieniali wysokości ścianki kolankowej : Czy można Was odwiedzić i zobaczyć na własne oczy w realu jak to wszystko wygląda. Mamy już pozwolenie na budowę Julki ale chcieliśmy ją zobaczyć na "żywca". Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monika-o2 10.01.2011 14:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2011 Witam ! czy ktoś buduje w woj. mazowieckim? Ja mam już wylane fundamenty a całą resztę będziemy zaczynać na wiosnę, będziemy budować z porothermu... Witam Ja buduje w Tłuszczu koło Warszawy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
r-john 10.01.2011 17:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2011 Pytanie do Pani monika-o2, czy jest możliwość zobaczenia Pani domku na żywo, cały czas nie wiemy czy podnosić dom o jeden pustak czy nie, więc zobaczenie budynku na żywo bardzo by ułatwiło podjąć decyzę. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
siwymiki 14.01.2011 22:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2011 Witam po przerwie,nareszcie mogę zaprezentować nasz Dach w całej okazałości.niedługo wrzuce zdjęcia z wewnątrz po zrobieniu elektryki i wentylacji.oto zdjęcia dachu:http://images47.fotosik.pl/532/298f4f3f3a655c04med.jpg http://images38.fotosik.pl/525/c052cc97dc791a94med.jpg http://images43.fotosik.pl/531/a8326ae8ea77e171med.jpg http://images49.fotosik.pl/531/214f8b0008678d09med.jpg http://images43.fotosik.pl/531/19bafe6e8c8d130bmed.jpg pozdrawiam wszystkich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sidoraki 15.01.2011 12:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2011 HejJak ja juz wam zazdrosze ze te Julki macie juz postawione chociaz! My z niecierpliwoscia czekamy na wiosne(oby przyszla wczesnie) i ruszamy. Miejmy nadzieje ze niedlugo bedziemy mogli tez chwalic sie swoim domkiem:)Pozdrawiamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kicek26 15.01.2011 16:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2011 siwymiki z tego co pamiętam mówileś coś o went. mechanicznej z reku ? Jeśli tak to o ile się nie mylę wtedy nie ma potrzeby budowania komina wentylacyjnego ... no chyba że nie mam racji ... a ten komin u Ciebie teraz zauważyłem no chyba że planujesz mieć kuchenkę gazową w kuchni to wszystko jasne. Też planuje reku i planowałem zlikwidować cały ten komin ale teraz mam klina .. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MARIUSZ RADOM 15.01.2011 17:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2011 Witajcie,nasza Julka powstaje pod Łodzią,ściankę kolankową podnieśliśmy o jeden poroterm to jest ok. 25 cm dach jest w całości podniesiony o tenże pustak jedyna rzecz to ,to aby zamaskować podniesienie ścianki należy nieco wydłużyć dach co da nam większy podcień wokół domu.To tak naprawdę nie szpeci domu a daje nam wygodniejsze wnętrze.Okno nad wykuszem nie ulega pomniejszeniu.Pozdrawiam Czy bylaby mozliwosc zobaczenia JULKI w realu [email protected] .Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MARIUSZ RADOM 15.01.2011 17:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2011 Czy bylaby mozliwosc zobaczenia JULKI w realu [email protected] .Pozdrawiam Przepraszam pisalem do 7MARTA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts