Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Ja robiłem 2 wariantów ale do Julki IV

1) Orion Plus, w pełnym kolorze 17890zł brutto

2) Thermic, w pełnym kolorze 23590zł brutto

Oczywiście okna bez łuków w balkonach

hej kicek tylko żeby ceny dawały jasność to powinnes jeszcze napisać jakie zabezpieczenia (wk 1 czy wk2), ile szyb i jakie

• Odpowiedzi 2,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Aguś masz racje "każdemu według potrzeb"Nasza druga łazienka ma powstać nad garażem,natomiast pom gosp.na dole zostało połączone z wiatrołapem co pozwoliło powiększyć spiżarkę i wydzielić dużą garderobę(,Nie lubię wieszaków i kurtek na wierzchu ),Pralnia będzie w kotłowni.Jeżeli chodzi o przejście z garażu do domu pod schodami,czy nie obawiacie się zapachu spalin,stygnącego silnika itp.które bezpośrednio będą wchodzić do domu?

my tez polaczylismy spizarke z przedpokojem zeby szafa sie zmiescila :)

Mam pytanie, czy możemy u kogoś zobaczyć Julkę - w okolicy Krakowa lub Dębicy (ewentualnie okolice Tarnowa, Rzeszowa)? Zamierzamy niedługo budować Julka III, dlatego bardzo nam zależy na zobaczeniu wnętrza Julki żeby podpatrzyć konkretne rozwiązania, które później będziemy mogli wprowadzić do naszego projektu. Z góry dzięki za odpowiedź! Moj mail to: [email protected]

01.04.2011. data raczej niewiele mająca wspólnego z prawdą ale tego dnia rozpocząłem budowę --- i to nie żart!!!

Dwa dni "kopacz" kopał pod piwnicę. strasznie długo ale mam to już za sobą. Julka IV ma być podpiwniczona pod całością nawet pod garażem więc i wykop duży.

Ja Julkę "standardową" także podpiwniczyłem pod całością domu (włącznie z garażem). Są dwa zejścia do piwnicy : jedno z garażu, drugie zamiast ubikacji (tej przy salonie). Doszła więc duża kotłownia (35 m2), i trzy pomieszczenia 44, 10 i około 16 m2)

Hej,

Widze ze wszyscy nie maja czasu tu zagladac.. zajeci budowami swoich domow:-)

U nas fundamenty sa juz wybudowane i bedziemy lada chwila zalewac chudy beton.. czekamy tylko na ubijaczke bo budowlancy maja ja od kogos pozyczyc..

Pytanko:

czy ktos z was moze robil przydomowa oczyszczalnie sciekow? jesli tak to niech napisze jaki koszt i jak to wyglada w praktyce...

dzieki i pozdrawiam

U mnie budowa drepcze w miejscu. pogoda deszczowa a dojazd do mojej działki gliniasty - wszystko "siada", nic nie może dojechać. szalunki porobione, chudy pod ławy jest, zbrojenie położone i .... miał być lany beton na ławy ale pogoda miesza i nikt się nie chce odważyć przyjechać z betonem. trzeba z 3 dni bez deszczu aby były szanse. lipa po prostu lipa.

Wiosna pełną gębą więc można zaczynać budowę...Pierwszy fotos : wytyczenie domku :-D.

Z pierwszych bieżących zmian : zamiast bloczków betonowych na ściany fundamentowe wykonam ściany betonowe lane. ( Udało mi sie tanio mnóstwo drzewa kupić więc wyjdzie mnie taniej zrobić jeszcze jeden szalunek )

Projekt Julka III odbicie lustrzane, koło Gliwic. Śląskie.

Pozdrawiam i powodzenia na budowach;)

20110409206.jpg

Witam. My długo szukalismy okien i w końcu zdecydowaliśmy sie na VETREX, pakiet 3 szybowy. Okna takie same jak w projekcie, tylko te łukowe węższe - docelowo 180 cm, a nie jak w projekcie 220. Cena wraz ze "złotymi" aluminiowymi klamkami i stoperami do drzwi (zatrzymują sie na obojętnie jakim poziomie otwarcia na sztywno) to 17000 z montażem. Okna ładnie i solidnie wyglądają, profil VEKA, okucia ROTO, gwarancja 5 lat na wszystko. Dobre opinie w necie, okna fabryczne, nie składane w jakimś przydomowym garażu. A co będzie w rzeczywistości to sie okaże.

A co do ścieków, też jestem zainteresowana jaką formę wybrać, domowa oczyszczalnia czy szambo? No i jeszcze może coś o tynkach? Podobno gipsowe bardzo miękkie i lepiej dołożyć i zrobić porządne z domieszką jakiegoś kwarcu czy coś takiego. Pochwalcie się cenami i rodzajem tynków, które zamierzacie kłaść.

Hej

Ponizej kilka zdjec z postepow prac... fundamenty sa - teraz czekamy na ciag dalszy..

Zdjecia sredniej jakosci - tylko takie w tej chwili posiadamy

Pozdro

Tak sie dzis z mezem zastanawialismy odnosnie tej POŚ i czytalismy rozne opinie na forach i juz sami nie wiemy.. ale na te pore chyba zostaniemy przy kanalizacji. Z wypowiedzi innych wychodzi na to ze to tak naprawde podobnie wychodzi jesli chodzi o koszty uzytkowania..

no ale jeszce trzebe poczytac zeby sie doksztalcic:) w tej dziedzinie

100_0503-1.jpg

100_0500-1.jpg

100_0497.jpg