adibu 16.08.2009 11:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2009 Witam wszystkich . Widziałam jak Niuśka rozwiązała sprawę ze schodami na poddaszę , ja chciałabym zrobić wejście do pom.nad garażem ze spocznika tyle że bez żadnych stopni. Czy ktoś ma jakiś pomysł? Napiszcie proszę co o tym myślicie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnie-cha 16.08.2009 15:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2009 Witam.adibu : przerabiamy schody tak samo w projekcie Edyta z tej samej pracowni, kosztem jednej górnej łazienki.Musisz porozmawiać z wykonawcą , popatrzy, pomyśli i coś wymyśli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
konarski 17.08.2009 19:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2009 Widze, ze Julka ma coraz wiecej fanow U nas juz niedlugo koniec biurokracji, architket obiecywal, ze kolo wrzesnia powinny byc wszystkie pozwolenia na budowe, jesli tak bedzie, w przyszlym sezonie BUDUJEMY! ) PS. Nikt z Was nie myslal, aby zamienic na parterze pomieszczenie gospodarcze (6.39m/kw) z mikro lazienka(2m/kw)? My zglosilismy taka zmiane do architekta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adibu 18.08.2009 09:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2009 Też o tym myślałam ale skoro niema pokoju gościnnego na dole to wystarczy wc tak jak w projekcie.W tym pom. będzie przedsionek-garderoba ponieważ nie chce eksponować butów, plecaków itp.A co myślisz o tych schodkach do pom. nad garażem? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niuśka 24.08.2009 12:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2009 http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/8f9498357d36982a.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kluchab 01.09.2009 12:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2009 Witam Oglądałm zdjęcia z realizacji Julki i chciałabym sie dowiedzieć czy ściana kolanowa jest wykonanna tak jak w projekcie czy została podwyższona Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niuśka 03.09.2009 08:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2009 tak jak w projekcie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Leszekhal 04.09.2009 21:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2009 Witam wszystkich forumowiczów, Nareszcie dalismy wszystko do architekta , całą papierologie . Nie wprowadzilismy duzo zmian. Najwazniejsze to tył salonu , nie jest zwęzony przy oknie tylko jest prawidlowym prostokątem (wydaje mi sie ze bedzie bardziej ustawny) , oraz pojedyncze drzwi balkonowe w salonie wychodzace na taraz zamienilismy na okno. I najwazniejsze , to okna z przodu domu do pokoju/ pom. gospodarczego i okno spizarki zostało powiekszone do szer.80 cm , poniewaz chcemy zrobic w pom. gosp, pokoj. Poza tym lazienka pod schodami powiekszona o 32 cm. To chyba tylko tyle ze zmiany.Myslalam tez nad jednym extra oknie na strychu ale to wyjdzie w praniu czy faktycznie bedzie potrzebne. Zdjecia za budowy super . pozdro My dopiero zaczynamy walkę z papierami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
konarski 05.09.2009 20:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2009 Po dzisiejszym spotkaniu z architektem ustalilismy takie zmiany jak: zamiana pomieszczenia gospodarczego na parterze na lazienke (tym samym zlikwidowalismy drzwi do garazu, ktore sie tam znajdowaly), wejscie jest pod schodami w miejscu starej (mini) lazienki. Likiwdacja mniejszego okna w "pokoju dziennym". W pomieszczeniu gospodarczym za garazem, zamiast okna beda drzwi do wyjscia na zewnatrz. Poszerzenie przewodow kominowych, z racji tego, ze planujemy piec na paliwo stale (te co sa w projekcie, uwzgledniaja instalacje gazowa). Pietro pozostaje bez zmian Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lolekx 14.09.2009 05:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2009 witam, jako ze jestem nowy z przyjemnoscia wszystkich pwoietam, mianowicie bedziemy z zonka budowaj JULKĘ , czekamy na odbior decyzji zezwalajacej (jest juz gotowa czeka na podpis starosty:)), mianowicie mam kilka pytan co do budowy: jakie bloczki fundamentowe wykorzystywaliscie w budowie?? oznaczone stara norma b-=15 czy b-20??? za 3/4 tyg. jak pogoda pozwoli chcialbym fundament zrobic.... jesli chodzi o jego koszt mysle ze z robocizna zamkne sie w 13/15 tys. pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Leszekhal 14.09.2009 06:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2009 Witam serdecznie ja też z zoną oczekujemy na załatwienie papierów i chcielibyśmy zacząć jeszcze w tym roku fundament.Pozdrawiam wszystkich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Leszekhal 13.10.2009 20:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2009 Składam papiery o pozwolenie w tym tygodniu i zobaczmy ile to potrwa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
konarski 26.10.2009 00:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2009 A my dobrnęliśmy do ostatniego etapu jeśli chodzi o dokumenty. Na początku października zostały złożone papiery do Starostwa i z niecierpliwością oczekujemy na pozwolenie na budowę (podobno w listopadzie powinna być decyzja).Cała ta biurokracja trwała prawie rok (zaczynaliśmy w styczniu z wnioskiem o plan zagospodarowania przestrzennego dla naszej działki). Ps.Widzę, że projekt Julki zdrożał do 2100PLN (było 1950), dodali również możliwość zakupu: Wersja elektroniczna projektu PDF - 100,00 PLNWersja elektroniczna projektu DWG - 120,00 PLN Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niuśka 27.10.2009 10:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2009 oj cichutko coś na tym forum Mąz nie daje mi spokoju i pyta dlaczego się nie udzielam?? i dla swietego spokoju i za jego prośbą postaram się jutro wstawić finalne zdjęcia Julki. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aguś1238 27.10.2009 13:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2009 Witaj niuśka, fajnie , że sie odezwalas, już myslałam , ze sobie odpusciłaś nasze forum, a w sumie to ty jako pierwasza masz najwiecej wrażeń z budowy. Napisz czy w tym roku tylko stan surowy w planach czy tez bedziecie wykanczac domek.Przeslij fotki , masz moze jakies wewnatrz domu , bardzo ciekawa jestem jak jest wewnatrz.Czy dom jest funkcjonalny i w miare przestrzenny.Jak ci sie podobaja wymiary pokoji , łazienki czy kuchni , czy jadalnia ma wystarczajaco miejsca na stół , czy wiatrołap spełnia funkcje czy trzeba go zmienic zeby byl funkcjonalny.Pisz wszystko co sie da .Ja wlasnie siedze w domku z moim 3.5 miesiecznym brzuszkiem, odpoczywam.Wziełam sobie pare dni wolego. pozdrawiam serdecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niuśka 28.10.2009 10:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2009 Witam Na początku dodam, że zdjęcia nie są najlepszej jakości. Na tym etapie kończymy budowę.Zdjęć z wewnątrz domu nie posiadam próbowałam zrobić, ale wyszły strasznie ciemne. Na górze jeszcze nie zrobiliśmy ścian działowych także nie mogę się wypowiedzieć co do rozmiaru pomieszczeń, ale kuchnia, jadalnia i salon sa dla nas wystarczajace. Co do drzwi balkonowych na górze to zastanawiam się nad minimalnym ich zmniejszeniem bo dla mnei sa za szerokie. Co do poddasza to można zrobić z niego dodatkowy pokój do pracy lub cokolwiek innego. http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/10b43ef41e013818.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aguś1238 28.10.2009 15:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2009 dzieki wielkie za fotki,Niusia widze ze pozbylas sie 5 okien w poddaszu, czy masz zazmiar wykorzystac pomieszczenie nad garazem jako pokoj?Bardzo dziekuje za super fotki ,az mi sie zamarzyl nasz domek , nasza budowa.Garaz jest przewielki,mąż bedzie mial tam swoje wszystkie sprzety.Ostatnio po tym jak ogrodzilismy czesc naszej działki , dostaliśmy i posadziliśmy pare drzewek owocowych niech rosna sobie.Niusia czy wiesz moze ile wyniósł cie stan surowy otwarty?pozdrawiam serdecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Leszekhal 28.10.2009 16:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2009 We wrześniu kupiliśmy działkę i już mamy pozwolenie na budowę jeśli pogoda dopisze to chcemy jeszcze w tym roku zrobić fundament . Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niuśka 29.10.2009 06:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2009 Okna na poddaszu będą wstawione na wiosnę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adibu 29.10.2009 09:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2009 Witam wszystkich wielbicieli Julki-cieszę się że jest nas coraz więcej.Nasz projekt leży u architekta i strasznie się to wszystko ciągnie. Napiszcie proszę ile za stan surowy zamknięty-bez materiałów bo kompletnie niewiem czego się spodziewać. ps.Niuśka czasami warto a nawet trzeba posłuchać się męża . Bardzo Dziękuje za fotki noi oczywiście proszę o więcej i więcej.Jeśli możesz to napisz jako to dachówka bo bardzo ładny kolor? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts