Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Witam Wszystkich.

W czerwcu dołączę do grona budowniczych Julki. Pozwolenie już jest. Ekipa - prawie też już jest - trwają negocjacje. Kredyt - lepiej nie pisać. W projekcie nie obeszło się oczywiście bez zmian. Najważniejsze to: rezygnacja z mniejszego okna w kuchni, powiększenie spiżarni, WC z części pomieszczenia gospodarczego, powiększenie sieni z przejściem do garażu, w WC na parterze stanie pralka i tam będą się chować przede mną mopy, miotły i inne takie ;).

http://images50.fotosik.pl/879/faea9f2825c2fadf.jpg

Liczę na jakieś komentarze, mogą być nawet krytyczne.

Może jest Ktoś z Dolnego Śląska lub okolic Opola, kto mógłby się pochwalić swoim domkiem.

Edytowane przez daimio

• Odpowiedzi 2,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Podobne zmiany wprowadziliśmy,tylko w miejscu Twojej toalety będziemy mieli dużą garderobę.Możesz jeszcze powiększyć pralnię(w oryginale WC)Przesuwając ściankę w stronę garażu o jakieś 30 cm,jest tam takie lekkie wcięcie i dołożyć kilkadziesiąt (my kolejne 35 cm)przesuwając ściankę pod schodami.Zlikwidowaliśmy także wykusz w salonie robi się bardziej ustawny.Pozdrawiam

witam wszystkich,

mam pytanie, ile was kosztowalo zrobienie chudziaka , prosze o przyblizona cene za splantowanie, nawiezienie podkladu pod posadzke , wykonanie chudziaka i jego zbrojenie .dzieki

Za gruszkę i wylanie chudziaka zapłaciłem 2700, reszta prac o których wspomniałeś wykonana była przez ekipę co buduje dom, więc nie jestem w stanie wyodrębnić kwoty tylko za te usługi.

witam wszystkich,

mam pytanie, ile was kosztowalo zrobienie chudziaka , prosze o przyblizona cene za splantowanie, nawiezienie podkladu pod posadzke , wykonanie chudziaka i jego zbrojenie .dzieki

hej, chudziaka się nie zbroi ! zazbroić to można płytę fundamentową, ale wybierając płytę nie robi się fundamentów.

pozdrawiam adrian

Witam. Zastanawiam się nad Julką i mam prośbę, gdzie w świętokrzyskim powstaje ten domek

Np. u mnie, czyli w Końskich :) (ale Julka w wersji I)

> tubapl

Z zewnątrz ziemia rodzima, do środka przyjechał piach podsypkowy (ubity zagęszczarką).

Edytowane przez konarski

witam. Zastanawiam się nad julką i mam prośbę, gdzie w świętokrzyskim powstaje ten domek

Kasia i Paweł

witam zaczełam budowę julki w chmielniku ale dopiero w sobotę zaleją nam ławy a w przyszłym tyg. Murarz bedzie zaczynał murować z bloczka ale w razie czego służę pomocą moj mail [email protected]

Czy mógłby ktoś z budujących Julkowców podzielić się informacją ile wyszedł ich stan 0, licząc materiał i robocizne?. Chciałbym zweryfikować czy miało sens robienie tego wszytkiego samemu, straty wolnych dni, kilka warstw skóry na dloniach i tysiąca brzydkich słów:)

Mnie to co widać poniżej kosztowało 26 tyś pln ze wszystkim( projekt, uzgodnienia, materiały, etc)

Najświeższe foto- dzisiaj wylany chudziak- prawie na całą powierzchnie starczyło;)

20110604118.jpg

Witam,cisza na forum,na pewno wszyscy zajeci budowä.Krötko piszäc musimy budowac dom z dache dwuspadowym,takie sä wymogi gminne!Projekt JULKA||| zakupiony.Do konca czerwca mamy dostac odpowiedz,pozwolenia na budowe.Mam nadzieje,ze Pan TYBERIUSZ jeszcze tu na forum zaglädnie,buduje Pan na SZCZECIN-ZALOM,to jest w moich okolicach.Czekam z niecierpliwosciä na dalsze zdjecia Pana MIRKA.Super ze jest takie forum,mozna DUZO sie dowiedziec,jak budowac!!Mam prosbe,gdzie znalesc dobrä i sprawdzonä ekipe budowlanä.Dziekuje i pozdrawiam.

Czy mógłby ktoś z budujących Julkowców podzielić się informacją ile wyszedł ich stan 0, licząc materiał i robocizne?. Chciałbym zweryfikować czy miało sens robienie tego wszytkiego samemu, straty wolnych dni, kilka warstw skóry na dloniach i tysiąca brzydkich słów:)

Mnie to co widać poniżej kosztowało 26 tyś pln ze wszystkim( projekt, uzgodnienia, materiały, etc)

Najświeższe foto- dzisiaj wylany chudziak- prawie na całą powierzchnie starczyło;)

Hej.. nas stan zero wyszedl podobnie.. za robocizne zaplacilismy 5800 zl razem z ociepleniem fundamentow..

Witam Wszystkich

Zamierzam budować Julkę.

Czy ktoś morze mi podać jaki jest koszt całkowity całego domu?

Jestem z Mazowieckiego z okolic Ciechanowa i Mławy.

Czy można zobaczyć gotowy domek.

Proszę o kontakt :

[email protected]

663722910

Z góry bardzo dziekuje

Pozdrawiam:

Darek M.

Jestem na etapie murowania i zastanawiam się nad wymiarami otworów okiennych - chciałbym nieco zmniejszyć to duże okno w salonie, zrezygnować z zaokrąglen w oknach balkonowych etc.Czy mogłby ktoś z kolegów który juz jest po tym etapie napisać co miało sens zmienić aby troche zaoszczędzić lub w przyszłości cieszyć się danym oknem lepiej?

Druga sprawa to nadproża pod rolety. jak rozwiązaliście ten problem? prefabrykowane czy samodzielnie wykonywane?

Pozdrawiam!

Mirek

jeśli chodzi o okna na górze z łukami to chcąc zaoszczędzić trzeba zejść z ich szerokości na standardową 180cm. będzie dużo taniej i na łukach i bez nich. co do okna na dole (300) nie brałem pod uwagę zmiany jego wymiarów i chyba nie spotkałem na forum takiego tematu aby ktoś zmieniał.