daimio 22.05.2011 11:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2011 (edytowane) Witam Wszystkich. W czerwcu dołączę do grona budowniczych Julki. Pozwolenie już jest. Ekipa - prawie też już jest - trwają negocjacje. Kredyt - lepiej nie pisać. W projekcie nie obeszło się oczywiście bez zmian. Najważniejsze to: rezygnacja z mniejszego okna w kuchni, powiększenie spiżarni, WC z części pomieszczenia gospodarczego, powiększenie sieni z przejściem do garażu, w WC na parterze stanie pralka i tam będą się chować przede mną mopy, miotły i inne takie . http://images50.fotosik.pl/879/faea9f2825c2fadf.jpg Liczę na jakieś komentarze, mogą być nawet krytyczne. Może jest Ktoś z Dolnego Śląska lub okolic Opola, kto mógłby się pochwalić swoim domkiem. Edytowane 22 Maja 2011 przez daimio Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
7marta 23.05.2011 09:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2011 Podobne zmiany wprowadziliśmy,tylko w miejscu Twojej toalety będziemy mieli dużą garderobę.Możesz jeszcze powiększyć pralnię(w oryginale WC)Przesuwając ściankę w stronę garażu o jakieś 30 cm,jest tam takie lekkie wcięcie i dołożyć kilkadziesiąt (my kolejne 35 cm)przesuwając ściankę pod schodami.Zlikwidowaliśmy także wykusz w salonie robi się bardziej ustawny.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aguś1238 26.05.2011 10:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2011 witam wszystkich, mam pytanie, ile was kosztowalo zrobienie chudziaka , prosze o przyblizona cene za splantowanie, nawiezienie podkladu pod posadzke , wykonanie chudziaka i jego zbrojenie .dzieki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
konarski 27.05.2011 07:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2011 witam wszystkich, mam pytanie, ile was kosztowalo zrobienie chudziaka , prosze o przyblizona cene za splantowanie, nawiezienie podkladu pod posadzke , wykonanie chudziaka i jego zbrojenie .dzieki Za gruszkę i wylanie chudziaka zapłaciłem 2700, reszta prac o których wspomniałeś wykonana była przez ekipę co buduje dom, więc nie jestem w stanie wyodrębnić kwoty tylko za te usługi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tubapl 28.05.2011 18:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2011 Prace trwają... Własnie wyrasta poziom 0. Teraz malowanie dysperbitem wyprowadzenie rur do góry, pospawanie bednarki, zasypanie, wylanie chudziaka i można murować Powodzenia na budowach! Mirek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
konarski 28.05.2011 21:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2011 u mnie wyjdzie okolo 14tysiecy , pare firm mi podala taka duza cene ze wzgl. na uksztaltowanie terenu , potrzebnych jest 8-10 duzych wywrotek z piaskiem U nas do zasypania/obsypania tego poszło około 20 wywrotek. http://dom.konarski.eu/galeria/16042011.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
siwymiki 29.05.2011 18:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2011 witam wszystkich, mam pytanie, ile was kosztowalo zrobienie chudziaka , prosze o przyblizona cene za splantowanie, nawiezienie podkladu pod posadzke , wykonanie chudziaka i jego zbrojenie .dzieki hej, chudziaka się nie zbroi ! zazbroić to można płytę fundamentową, ale wybierając płytę nie robi się fundamentów. pozdrawiam adrian Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomasz 76 02.06.2011 10:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2011 Witam. Zastanawiam się nad Julką i mam prośbę, gdzie w świętokrzyskim powstaje ten domek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomasz 76 02.06.2011 11:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2011 Witam. Mam prośbę do tubapl o zdjęcia z julki III Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tubapl 02.06.2011 11:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2011 No cóż ze zdjęć póki co to jest najbardziej akutalne na mury przyjdzie poczekac jakies dwa tygodnie... PS. czym obsypywaliście z zewnątrz fundamenty i ściany fundamentowe? Piasek czy ziemia rodzima? Pozdrawiam! Mirek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
konarski 02.06.2011 13:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2011 (edytowane) Witam. Zastanawiam się nad Julką i mam prośbę, gdzie w świętokrzyskim powstaje ten domek Np. u mnie, czyli w Końskich (ale Julka w wersji I) > tubapl Z zewnątrz ziemia rodzima, do środka przyjechał piach podsypkowy (ubity zagęszczarką). Edytowane 2 Czerwca 2011 przez konarski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KASIULA24 02.06.2011 19:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2011 witam. Zastanawiam się nad julką i mam prośbę, gdzie w świętokrzyskim powstaje ten domek Kasia i Paweł witam zaczełam budowę julki w chmielniku ale dopiero w sobotę zaleją nam ławy a w przyszłym tyg. Murarz bedzie zaczynał murować z bloczka ale w razie czego służę pomocą moj mail [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aneta Linder 03.06.2011 08:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2011 Aneta Gryfino.Witam wszystkich budujäcych JULKE. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aneta Linder 03.06.2011 11:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2011 Witam.Czy ktos wybudowal JULKE w SZCZECINIE lub w Zachodniopomorskim?Chcialabym zobaczyc domek na zywo?.Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tubapl 04.06.2011 11:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2011 Czy mógłby ktoś z budujących Julkowców podzielić się informacją ile wyszedł ich stan 0, licząc materiał i robocizne?. Chciałbym zweryfikować czy miało sens robienie tego wszytkiego samemu, straty wolnych dni, kilka warstw skóry na dloniach i tysiąca brzydkich słów:) Mnie to co widać poniżej kosztowało 26 tyś pln ze wszystkim( projekt, uzgodnienia, materiały, etc) Najświeższe foto- dzisiaj wylany chudziak- prawie na całą powierzchnie starczyło;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aneta Linder 04.06.2011 11:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2011 Witam,cisza na forum,na pewno wszyscy zajeci budowä.Krötko piszäc musimy budowac dom z dache dwuspadowym,takie sä wymogi gminne!Projekt JULKA||| zakupiony.Do konca czerwca mamy dostac odpowiedz,pozwolenia na budowe.Mam nadzieje,ze Pan TYBERIUSZ jeszcze tu na forum zaglädnie,buduje Pan na SZCZECIN-ZALOM,to jest w moich okolicach.Czekam z niecierpliwosciä na dalsze zdjecia Pana MIRKA.Super ze jest takie forum,mozna DUZO sie dowiedziec,jak budowac!!Mam prosbe,gdzie znalesc dobrä i sprawdzonä ekipe budowlanä.Dziekuje i pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sidoraki 05.06.2011 10:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2011 Czy mógłby ktoś z budujących Julkowców podzielić się informacją ile wyszedł ich stan 0, licząc materiał i robocizne?. Chciałbym zweryfikować czy miało sens robienie tego wszytkiego samemu, straty wolnych dni, kilka warstw skóry na dloniach i tysiąca brzydkich słów:) Mnie to co widać poniżej kosztowało 26 tyś pln ze wszystkim( projekt, uzgodnienia, materiały, etc) Najświeższe foto- dzisiaj wylany chudziak- prawie na całą powierzchnie starczyło;) Hej.. nas stan zero wyszedl podobnie.. za robocizne zaplacilismy 5800 zl razem z ociepleniem fundamentow.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
darox5 06.06.2011 14:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2011 Witam Wszystkich Zamierzam budować Julkę.Czy ktoś morze mi podać jaki jest koszt całkowity całego domu?Jestem z Mazowieckiego z okolic Ciechanowa i Mławy.Czy można zobaczyć gotowy domek.Proszę o kontakt :[email protected]663722910Z góry bardzo dziekujePozdrawiam:Darek M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tubapl 07.06.2011 20:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2011 Jestem na etapie murowania i zastanawiam się nad wymiarami otworów okiennych - chciałbym nieco zmniejszyć to duże okno w salonie, zrezygnować z zaokrąglen w oknach balkonowych etc.Czy mogłby ktoś z kolegów który juz jest po tym etapie napisać co miało sens zmienić aby troche zaoszczędzić lub w przyszłości cieszyć się danym oknem lepiej? Druga sprawa to nadproża pod rolety. jak rozwiązaliście ten problem? prefabrykowane czy samodzielnie wykonywane? Pozdrawiam!Mirek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zygi72 08.06.2011 04:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2011 jeśli chodzi o okna na górze z łukami to chcąc zaoszczędzić trzeba zejść z ich szerokości na standardową 180cm. będzie dużo taniej i na łukach i bez nich. co do okna na dole (300) nie brałem pod uwagę zmiany jego wymiarów i chyba nie spotkałem na forum takiego tematu aby ktoś zmieniał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts