konarski 07.08.2011 16:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2011 Tak jak obiecałem, kilka zdjęć z naszej budowy Julki: http://dom.konarski.eu/galeria/07082011/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sidoraki 08.08.2011 18:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2011 Witam,U nas wszystko przygotowane na przyjecie ciesli:-) w tamtym tygodniu zalany zostal wieniec i teraz czekamy na ciesle... byc moze w przyszlym tygodniu cos sie znowu zacznie dziac!Pozdrawiamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zygi72 11.08.2011 12:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2011 Kurczę. Ja już mam dość tej pogody. Nie dość że zacząłem się budować na glinie to jeszcze lato i cały czas leje. ileż można. paplam się w tym błocku po kostki. tragedia. nie pamiętam takiego lata, a parę wiosen już mam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zygi72 11.08.2011 12:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2011 nie mniej mam nadzieję że w tym tygodniu zakończę pierwszy etap- stan surowy. dach na razie pod papą.Julka 4. chyba jako pierwszy się w to bawię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
konarski 11.08.2011 20:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2011 nie mniej mam nadzieję że w tym tygodniu zakończę pierwszy etap- stan surowy. dach na razie pod papą.Julka 4. chyba jako pierwszy się w to bawię. Czekamy w takim razie na fotorelację Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sidoraki 12.08.2011 16:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2011 nie mniej mam nadzieję że w tym tygodniu zakończę pierwszy etap- stan surowy. dach na razie pod papą.Julka 4. chyba jako pierwszy się w to bawię. My rowniez bedziemy kryc papa i robic pelne deskowanie:-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
konarski 16.08.2011 15:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2011 (edytowane) Witam. Możecie podać ile mniej więcej zapłaciliście za drewno na dach Julki w wersji 1? Chodzi o drewno na krokwie i odeskowanie. Edytowane 16 Sierpnia 2011 przez konarski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zygi72 17.08.2011 04:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2011 wszystko zależy od tartaku i ceny jaką będzie miał dany tartak. Ja płaciłem 750 za m3. Wystarczy pomnożyć przez m3 jakie są w projekcie - no trzeba najpierw przeliczyć wszystkie elementy więźby na m3. W moim wypadku (julka 4) wychodziło ok 12m3 więźby do tego naddatki dla ok 1 m3. Czyli ok 13m3X750=9750. do tego vat - jeśli nie da się inaczej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zygi72 17.08.2011 04:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2011 podsumowując. więźba, deski, impregnacja, popa w sumie ok 15tyś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sidoraki 17.08.2011 10:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2011 Hej, u nas to wyszlo coś okolo 9 tys za więzbę.za deski nie pamietam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
konarski 18.08.2011 07:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2011 Dziękuje wszystkim za odpowiedź na moje pytanie, teraz mniej więcej mam już rozeznanie w kosztach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bert49 18.08.2011 19:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2011 Wietel Jaki masz kolor boni dołożony do texas 1?jeśli możesz to podaj też jaki masz kolor marmolitu na cokole. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Leszekhal 20.08.2011 19:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2011 Mam pytanie jakom macie bramę garażową ja kupiłem segmentową i jest problem z drugim nadprożem ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
siwymiki 21.08.2011 09:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2011 Mam pytanie jakom macie bramę garażową ja kupiłem segmentową i jest problem z drugim nadprożem ? hej, wszystko zależy jaki masz strop. ja mam lany i tez mialem problem z doborem bramy, ponieważ przy stropie lanym belka podciągowa (druga) nie jest schowana w stropie i dlatego wystaje więcej dołem. W moim przypadku kupiłem bramę garażową o wysokości 212,5 cm a nie jak w projekcie 225cm. Można jeszcze kupić bramę z tz. obniżonym nadprożem. Nie rozumiem jak mogłeś kupić za wysoką skoro przed zakupem przyjeżdża gościu na pomiar bramy i to w jego kwestii jest dobór odpowiedniej bramy. pozdrawiam Adrian Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julkos 21.08.2011 20:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2011 WITAM SERDECZNIE - JESTEM BARDZO ZAINTERESOWANA BUDOWĄ JULKI (JULKA 2)W SZCZECINIE A DOKŁADNIE W DOBREJ SZCZECIŃSKIEJ - CZY JEST KTOŚ Z OKOLIC WOJ. ZACHODNIOPOMORSKIEGO LUBUSKIEGO LUB WIELKOPOLSKIEGO KTO MA WYBUDOWANĄ JULKĘ I BYŁBY TAK UPRZEJMY I POKAZAŁ SWOJE DZIEŁO NA ŻYWO? CZY MACIE MOŻE SPRAWDZONE I GODNE POLECENIA EKIPY BUDOWLANE? MÓJ E-MAIL [email protected] POZDRAWIAM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
konarski 22.08.2011 12:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2011 Witam. Pytanie, czy mieliście doczynienia z dachówką cementową firmy IBF? Jakieś opinie? Chcieliśmy Braasa, ale kolor brązowy jaki mają w swojej ofercie wydaje nam się za jasny (określam go jako zbliżony do koloru mlecznej czekolady), natomiast my poszukujemy czegoś bardziej wpadającego barwą w kolor kasztanowy i taki właśnie ma IBF. Poniżej aktualne foto naszej Julki, papowanie praktycznie na ukończeniu http://img694.imageshack.us/img694/1101/julkao.th.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasiula25 24.08.2011 18:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2011 pod koniec tygodnia bedzie zalewany strop Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasiula25 24.08.2011 19:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2011 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasiula25 24.08.2011 19:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2011 mam jeszcze jedno pytanko ile was kosztował strop lanymnie firma powiedziała 6 tys za robote + 2 tony stali -to nie cale 6 tys. + deski 5 metrow kupilam po 550 zł reszte desek mialam swoich i jeszcze do tego doszly gwozdzie i dojdzie beton czy to nie za duzo moze ktos napisac ile go wyszlo dla orientacji ????pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
konarski 25.08.2011 08:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2011 Dolicz do tego około 5tys. na gruszkę z betonem, za robociznę Ci nie powiem bo mam opłaconą ekipę do etapu opapowania dachu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts