konarski 16.11.2011 15:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2011 zdisiaj dostałam wycene okien dachowych fakro z nawiewnikiem zwykłe 1100 a łazienkowe 1200 ceny z kołnierzami ??? czy to jest duzo ??? Jaki model tego Fakro i jaki rozmiar nawiewnika? Ja w sobotę zamawiałem Fakro U3 78x140cm z mniejszym nawiewnikiem (10cm) + plastikowe do łazienki (również z nawiewnikiem), cena wszystkich o ile dobrze pamiętam trochę ponad 900zł/szt. brutto (bez kołnierza). Nie mam wyceny przy sobie więc piszę z pamięci. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
siwymiki 17.11.2011 08:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2011 zdisiaj dostałam wycene okien dachowych fakro z nawiewnikiem zwykłe 1100 a łazienkowe 1200 ceny z kołnierzami ??? czy to jest duzo ??? Ja polecam okna Velux aktualnie użytkuje okna fakro ale w Julce założyłem Velux'a. Velux moim zdaniem jest o klase lepszym oknem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
konarski 17.11.2011 09:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2011 (edytowane) ... albo nic już nie powiem Mądrzy porównają parametry i wybiorą jakie im pasuje. Edytowane 17 Listopada 2011 przez konarski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kombinatorka 17.11.2011 11:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2011 to spoko cena ale jaki model? jakie klamki itd, podpisaliśmy umowe na 16 okien ( bez dachowych) na sumę 12100zł, profil rubin plus, listwa przyszybowa ART, klamka okienna złota , kolor okien winchester Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kicek26 17.11.2011 18:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2011 Ja polecam okna Velux aktualnie użytkuje okna fakro ale w Julce założyłem Velux'a. Velux moim zdaniem jest o klase lepszym oknem. Również mam zamówione okna Velux i jestem tego samego zdania że okna lepsze ... Tak o to chodzi, mi babeczka wyceniła okna na 11 300zł (bez dachowych) obustronny kolor, dwuszybowe Bardzo tanio, mi te same okna wycenili na okolo 16tyś :| a jakie masz okucia ?? WK1 czy WK2? w tej cenie to pewnie jest bez okuc jeden standardowy grzybek?? Mi się okna wahają od 16 tys za 2 szyby do 22 tys za 3 szyby tak więc na pewno będą 2 bo różnica 6 koła lub nawet więcej mija się z celem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adibu 17.11.2011 19:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2011 Też mamy veluxy gpl i są super wykonane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aguś1238 17.11.2011 21:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2011 WITAM, nawiazujac do tematu strychu (mniej uzytkowego ) postanowilismy go ocieplic tak jak caly dach wata mineralna, tak nam tez radzono, poniewaz duzo ciepla ucieka dachem. Mam pytanie do tych co nie ocieplaja czym sie sugerujecie ze go nie ocieplacie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
konarski 17.11.2011 21:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2011 Fakro, Velux, Roto - dyskusja, które okna z tej trójcy są lepsze ma taki sam sens jak rozmowa o wyższości świąt Wielkiejnocy nad Bożym Narodzeniem. Modele z danego przedziału cenowego prezentują praktycznie ten sam poziom. WITAM, nawiazujac do tematu strychu (mniej uzytkowego ) postanowilismy go ocieplic tak jak caly dach wata mineralna, tak nam tez radzono, poniewaz duzo ciepla ucieka dachem. Mam pytanie do tych co nie ocieplaja czym sie sugerujecie ze go nie ocieplacie ? Też ocieplamy cały dach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kombinatorka 18.11.2011 08:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2011 U nas wyszła taka niska cena dla tego, że dostaliśmy wiele rabatów np za promocję zimową 8%, za wpłatę gotówką 3%, za to, że ogólna wycena była wyższa niż 15 tys. Bez tych zniżek wycena wyszła na 16500zł za te okna. Jeśli ktoś planuje w następnym roku wstawiać okna to polecam tą promocję, mozna zamówić teraz a wmontować dopiero na wiosnę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kosiaki 18.11.2011 18:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2011 Witam.Długo na forum się nie odzywałem ale miał na to wpływ absolutny brak czasu.Mam takie pytanie do wszystkich Julkowiczów.Jak rozwiazaliscie sprawe komina w kotłownii mając na uwadze palenie eko-groszkiem.Ponieważ komin się kończy na ścianie z garazem.I druga sprawa przesuwając go o kilkadziesiąt cm jak rozwiązaliscie sprawe z podłaczeniem kominka.Z gory dziekuję za wszelkie odpowiedzi.Pozdrawiam wszystkich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hubisiasia 19.11.2011 15:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2011 Witamy serdecznie Wszystkich Julkowiczów,Razem z mężem planujemy budowę domu według projektu Julka. Mamy ogromną prośbę czy osoby, które budują ten dom na terenie województwa mazowickiego mogłyby poświęcić nam trochę czasu i pokazać swój dom. Prosimy o kontakt na nr tel. 608 523 520 lub email: [email protected]Pozdrawiamy serdecznie i życzymy wytrwałosci w budowaniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
siwymiki 19.11.2011 22:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2011 W piątek nareszcie dotarły do Nas drzwi zewnętrzne:widok z zewnątrz: http://images37.fotosik.pl/1181/b1ec3279cc002b52med.jpg widok od środka: http://images39.fotosik.pl/1185/20578106fc773bb3.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tubapl 20.11.2011 15:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2011 Witam.Długo na forum się nie odzywałem ale miał na to wpływ absolutny brak czasu.Mam takie pytanie do wszystkich Julkowiczów.Jak rozwiazaliscie sprawe komina w kotłownii mając na uwadze palenie eko-groszkiem.Ponieważ komin się kończy na ścianie z garazem.I druga sprawa przesuwając go o kilkadziesiąt cm jak rozwiązaliscie sprawe z podłaczeniem kominka.Z gory dziekuję za wszelkie odpowiedzi.Pozdrawiam wszystkich Ja akurat jestem na etapie murowania komina i rowniez planuje kociol na paliwo stale. W projekcie jest niestety mala wada jesli chodzi o kanal palny najblizej kotlowni a mianowicie płatew jest za blisko tego kanału. U mnie byl kominarz odbierac stan surowy i zalecil mi obłożenie płatwi blachą i obmurowanie cegla pelna. To wystarczy. Niestety ale bede musial zamienic kanaly - ten od pieca z kominkowym. Pozniej rure doprowadze z kotlowni do tego kanału. Teraz wiem ze murowalbym troche inaczej od samego dolu ten komin przemieniajac kanaly palne w wentylacyjnymi - aczkolwiek i tak rura trzeba bedzie piec polaczyc. Pozdrawiam! Mirek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tubapl 20.11.2011 15:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2011 (edytowane) Czy mógłby ktoś udostępnić mi rysunki z projektu ogrzewania kominkowego - ponieważ moje wersje z mgprojekt są niepełne o te rysunk?i. Czy wykonywał ktoś taki mechaniczny system rozprowadzenia gorącego powietrza z kominka ? Pozdrawiam!Mirek Edytowane 20 Listopada 2011 przez tubapl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasiula25 20.11.2011 20:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2011 Witam my mamy zrobiony komin tak pierwszy kanał jest kominkowy palny, drugi i trzeci sa wentylacyjnymi czwart jest od pieca -palny i piąty kanał jest ciągnięty od poddasza wentylacyjny 2 kanał- wentylacja do salonu i kratka do tego kanału jest tez w pokoju nad garazem 3 kanał-wentylacja garaz 5 kanał-wentylacja pokój z balkonem od południa oczywisciae tak samo mamy odizolowana wiezbe cegla pełna i dodatkowo blacha jezeli chodzi o komin jest w tym samym miejscu co w projekcie tylko popielnik jest w kotłowni a otwór na piec jest w narozniku w kotłowni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasiula25 21.11.2011 08:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2011 Witam czy ktoś ma okna dachowe w kolorze od wew. np orzech ??? ile takie okna są droższe i czy w ogóle jest taka możliwość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasiula25 21.11.2011 11:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2011 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasiula25 21.11.2011 12:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2011 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasiula25 21.11.2011 12:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2011 ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasiula25 21.11.2011 12:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2011 .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts