zygi72 25.11.2011 17:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2011 MS te same okna w Ms Tytanowe też jednostronny kolor - 24300. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
siwymiki 25.11.2011 20:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2011 a czy wiecie czy dofinansowanie do solarow sie jeszcze nalezy ? Ja już przerobiłem temat solarów w julce i bylem zdecydowany na 100% i zrezygnowałem. Po wszystkich wyliczeniach zakupu i montażu zestawu średniej półki (solary, zasobnik 300l, automatyka i instalacja) po dopłacie z FOŚ i dodatkowo dopłacie miasta 2tys zł, musiałbym zapłacić 5000 tys zł. Przy zalożeniu że biorę kredyt (bez tego nie dostaniesz dofinansowania) i spłacam go po miesiącu. A przy założeniu że chcesz wziąść kredyt na 3-5 lat to dofinansowanie wychodzi Cię na 0zł, czyli musisz zaplacić za calość ok 12tys zl. Chciałem spłacić kredyt od razu i calość kosztowałaby mnie 5 tys zł ale do tego czeba doliczyć roczne przeglądy 100-150zł plus zużycie energii elektrycznej przez osprzęt solara. Wychodzi na to że za 10 lat by mi się to zwróciło, przy zalożeniu że nic się nie popsuje w międzyczasie. Po analizie tego tematu porozmawiałem ze znajomym instalatorem ktory robil mi ogrzewanie i miał robić solary i sam powiedział mi tak: "Solary są super jak nie masz co zrobić z kasą, albo jak jesteś super ekologiczną osobą. Jeśli jesteś normalną osobą to lepiej zainwestuj w inną rzecz np. w lepszy piec do grzania." (Uśmiechając się)"Jeśli klient się uprze to nie mogę mu odradzać" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
siwymiki 25.11.2011 20:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2011 Wrzucam zdjęcia mojej kuchni którą będę miał w Julce. Z małymi zmianami: tam gdzie jest kuchenka bedzie zlewozmywak pod oknem a kuchenka pojdzie kolo zabudowanej lodowki. Jeszcze bedzie dodatkowa szafka kolo zlewozmywaka szerokości 30cm. Taka kuchnia wejdzie do julki przy zabydowie wejścia z korytarza jak to zrobiłem u Nas. http://images50.fotosik.pl/1241/6501fd6559f313a3med.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jockn 26.11.2011 07:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2011 moja narzeczona zmieniła zdanie...... po raz kolejny, ach te kobiety i póki co będziemy mieć coś takiego http://img833.imageshack.us/img833/9172/rodzinkapl600x0rozmiarn.th.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asiaprzem 26.11.2011 12:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2011 WitamMogę coś dodać o solarach, bi miałam robioną wstępną wycenę - dla 4 os. rodziny - 4 panele na dachu + plus wszystkie pierdoły i robocizna ok 26 tys zł. Z tego ponoć można uzyskać ok 40 % dofinansowania, ale... ponieważ się płaci podatek od tego kredytu i koszty obsługi to faktycznie uzyskuje się ok 20% zwrotu. Generalnie jak sobie wyliczyliśmy zwrot tej inwestycji, to wyszło na kilka, a nawet dziesiąt lat. Także zrezygnowaliśmy z tego pomysłu, Lepiej sobie zrobić fajną np: kuchnię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kombinatorka 26.11.2011 20:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2011 Ja pewnie będę dążyc do podobnej kuchni co Aguś, kuchnia Siwymiki i Jockn kojarzy mi się z przytulna kuchnia do gotowania. Na nieszczęście mojego męża ja nie lubię gotować. Więc moja kuchnia może być chłodniejsza:) Jestem bardzo ciekawa jak za rok każdy z nas urządzi domek, co rodzina to inny pomysł i inny gust Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
konarski 28.11.2011 11:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2011 Poszukuje ładnych grzejników do łazienki, macie jakieś propozycje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jockn 28.11.2011 12:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2011 ja sobie zakupiłem firmy enix - hiacynt hx i focus hx oba białe http://enix.pl/?strona=towary&id_kat=2&id_prod=27http://enix.pl/?strona=towary&id_kat=2&id_prod=13 ale wiesz jak to jest z "ładnymi" - każdemu podoba się co innego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
konarski 28.11.2011 13:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2011 ja sobie zakupiłem firmy enix - hiacynt hx i focus hx oba białe http://enix.pl/?strona=towary&id_kat=2&id_prod=27 http://enix.pl/?strona=towary&id_kat=2&id_prod=13 ale wiesz jak to jest z "ładnymi" - każdemu podoba się co innego Fajne! Poprzeglądam wieczorem z żoną Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monika-o2 01.12.2011 10:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2011 witamMoja siostra zamontowała sobie na domu baterie słoneczne i po roku urzytkowania stwierdza że były to wydane pieniądze w błoto, ponieważ tak naprawdę przydają się w okresie wiosennym i jesiennym, w lato jest tylko problem z odprowadzaniem nadmiaru ciepłej wody. W ramach tego lepiej jest zamontować kominek z płaszczem wodnym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kombinatorka 01.12.2011 11:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2011 Hej a macie pomysł na podłogę w salonie? Tzn jakie płytki, jaka kolorystyka? http://allegro.pl/rovere-plytki-by-my-way-paradyz-tanio-transport-i1944865961.html mi takie przypadły do gustu, lub takie http://allegro.pl/woodentic-98-5x21-5-paradyz-plytki-transport-grati-i1946595039.html PS od dzis kryja nam dach, POGODO TRZYMAJ SIE Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zygi72 01.12.2011 17:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2011 Ma ktoś może namiary na dobre kona w rozsądnej cenie? bo wycena na 30tyś to dla mnie deczko za dużo, a takie mam wyceny z oknoplastu i ms. co prawda wyceniałem 3 szyby ale mimo wszystko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jockn 01.12.2011 19:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2011 Hej a macie pomysł na podłogę w salonie? Tzn jakie płytki, jaka kolorystyka? szczerze..... dla mnie osobiście, płytki w salonie to nie zbyt dobry pomysł............, deska, parkiet, panele, dywan to rozumiem ale płytki wg mnie do salonu nie pasują aby czuć się tam komfortowo i dobrze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kombinatorka 01.12.2011 20:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2011 szczerze..... dla mnie osobiście, płytki w salonie to nie zbyt dobry pomysł............, deska, parkiet, panele, dywan to rozumiem ale płytki wg mnie do salonu nie pasują aby czuć się tam komfortowo i dobrze też nad tym ubolewałam , bo chciałam miec drewno w salonie, ale robimy ogrzewanie podłogowe na dole, a na górze ścienne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kombinatorka 01.12.2011 20:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2011 Ma ktoś może namiary na dobre kona w rozsądnej cenie? bo wycena na 30tyś to dla mnie deczko za dużo, a takie mam wyceny z oknoplastu i ms. co prawda wyceniałem 3 szyby ale mimo wszystko. co??????????????????????? my z oknoplastu 2 tyg temu podpisalismy umowe na 13 tys Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
konarski 01.12.2011 20:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2011 my z oknoplastu 2 tyg temu podpisalismy umowe na 13 tys Ale chyba nie 3 szybowe? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zygi72 01.12.2011 21:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2011 no u mnie tak wychodzi. od 26.500 do 29.000. różne wersje. zostawiłem łuki więc troszkę podnoszą cenę. jednostronny kolor. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zygi72 01.12.2011 21:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2011 A no i u mnie piwnica więc 5 dodatkowych okien 60x90 oraz dodatkowo 2 w garażu takie jak w kotłowni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zygi72 01.12.2011 21:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2011 a widzę literówkę - oczywiście chodzi o OKNA. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
konarski 01.12.2011 22:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2011 a widzę literówkę - oczywiście chodzi o OKNA. Posty można edytować Trochę wysoka ta cena, tak jak pisałem to w którymś ze wcześniejszych postów my zapłaciliśmy 21tys za okna 3 szybowe, kolor 2 stronny (http://www.oknostyl.pl/12,produkt.html), z dodatkowych okien to tylko jedno więcej 90x90 (2 w garażu, 1 w kotłowni). Zrezygnowaliśmy z drzwi w salonie, które były tylko uchylne, łuki zostały (szerokość 200cm). Do kotłowni dokupiliśmy w tej samej firmie kompletne, zewnętrzne drzwi metalowe w okleinie takiej jak okna za 800zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts