kombinatorka 05.12.2011 18:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2011 Jak dobrze, że jest te forum. Mam kolejne pytanie ( przepraszam , że tak pytam i pytam, będę o WAS pamietać jak będę cieszyć się domem ) Będę miała nakryty już dach co po tym? Jak mam umawiać majstrów? Pewnie najpierw hydraulik potem elektryk a potem co? Ocieplenie dachu ? Czy najpierw na dole robić ogrzewanie podłogowe?Jaka jest kolejność? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasiula25 05.12.2011 21:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2011 Witam Ja mam w bloku od 4 lat gres polerowany i na nic innego bym nie zamieniła w julce tez go sobie zrobie więcej mnie kosztują pracy płytki zwykłe w łazience niż gres myje go tak psikam płyn do szyb i scieram scierka mam gres kremowy ale fuga czekoladowa jeżeli chodzi o srodki do fug to firma "FM" JEST NAJLEPSZY gres mam chinski kosztował nie całe 30 zł za metr w OBI i pewnie tez taki zaloze w julce jest cztery lata i nic z nim się nie dzieje pozdrawiam zamieszczam moją kuchnię z bloku podobny rozmiar do julki o metr mniejsza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kombinatorka 06.12.2011 13:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2011 Kasiula25- podoba mi się Twoja kuchnia, w moim guście. Jak sprawuje Ci się jasny blat w kuchni? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zygi72 06.12.2011 18:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2011 Pytanie do tych którzy mają już wstawione okna. mam pytanie odnośnie wykuszu. jak rozwiązaliście tam okna. stałe (fix) czy otwierane? środkowe w całości czy dzielone?(jeśli otwierane). jeśli macie to zapodajcie proszę zdjęcia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasiula25 06.12.2011 19:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2011 Kasiula25- podoba mi się Twoja kuchnia, w moim guście. Jak sprawuje Ci się jasny blat w kuchni? Witam dziękuje odnośnie blatu mamy błyszczący i jestem zadowolona chociaż po czterech latach jest porysowany ale bardziej podoba mi się matowy bo taki mieliśmy w zamówieniu ale firma się pomyliła i się zgodziłam jasnego nie zamieniłabym na inny ponieważ nie widać na nim kurzu jest praktyczny pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
konarski 06.12.2011 21:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2011 mam pytanie odnośnie wykuszu. jak rozwiązaliście tam okna. stałe (fix) czy otwierane? środkowe w całości czy dzielone?(jeśli otwierane). . Wszystkie okna otwierane, zależało nam na wpuszczeniu jak największej ilości światła więc nie wstawialiśmy zbędnych dzieleń: http://img97.imageshack.us/img97/5227/img0208ex.th.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tubapl 07.12.2011 09:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2011 Witam! W jaki sposób wykonywaliście instalację elektryczną ? Po podłodze? Pod stryropianem czy nad? Chce sie przygotowac powoli do rozprowadzania okablowania i sie zastanawiam jak to najsensowniej zrobic. Ile nad stropem zostawialiście miejsca dla wykończenia podłogi ? Chce drzwi balkonowe na poddaszy zamówic i nie wiem czy 12 cm z projektu na 5 cm styropian i 6-7 na wykończenie wystarczy ? Pozdrawiam!Mirek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
konarski 07.12.2011 11:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2011 Witam! W jaki sposób wykonywaliście instalację elektryczną ? Po podłodze? Pod stryropianem czy nad? Chce sie przygotowac powoli do rozprowadzania okablowania i sie zastanawiam jak to najsensowniej zrobic. Ile nad stropem zostawialiście miejsca dla wykończenia podłogi ? Chce drzwi balkonowe na poddaszy zamówic i nie wiem czy 12 cm z projektu na 5 cm styropian i 6-7 na wykończenie wystarczy ? U nas elektryka po podłodze, pod styropianem. Podłogi to z tego co pamiętam: parter, 10cm styropian + 7 wykończenie, piętro 5 styropian i 7 wykończenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tubapl 07.12.2011 12:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2011 (edytowane) U nas elektryka po podłodze, pod styropianem. Podłogi to z tego co pamiętam: parter, 10cm styropian + 7 wykończenie, piętro 5 styropian i 7 wykończenie. Czyli żłobiles styropian pod peszle ? Folie hydroizolacyjna na peszle ? Mirek Edytowane 7 Grudnia 2011 przez tubapl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kombinatorka 07.12.2011 13:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2011 Juhu mamy już okna na poddaszu, ale krycie dachu w Julce to dłuuuuuuuuuuuuuuga robota, wciąż coś trzeba przycinać, dopasowywać, zimo witam Cię z otwartymi rękami ale za tydzień Nad garażem planujemy sypialnie, świetnym pomysłem było założenie dodatkowego okna w tym pokoju, jest dużo jaśniej Może ktoś mi odp co po hydrauliku i elektryku? ocieplenie dachy czy podłoga ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
konarski 07.12.2011 19:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2011 Nad garażem planujemy sypialnie, świetnym pomysłem było założenie dodatkowego okna w tym pokoju, jest dużo jaśniej To ile teraz masz, 4? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
konarski 07.12.2011 19:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2011 Czyli żłobiles styropian pod peszle ? Folie hydroizolacyjna na peszle ? Mirek Jesteśmy jeszcze przed podłogami więc wszystko leży póki co na ziemi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ataa 07.12.2011 21:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2011 Witammam pytanie czy ktoś buduje JULKĘ w okolicach Jeleniej Góra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikana 07.12.2011 22:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2011 Witajcie serdecznie Julkowicze.Mam pytanie, czy ktoś może już mieszka w domu Julka? Czy jest on przestronnny, jak sprawdza się kuchnia i salon? No i oczywiście jeśli ma ktoś zdjęcia z aranżacji domu to bardzo proszę o prezentację.Z góry dziękuję, pozdrawiam wszystkich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikana 07.12.2011 22:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2011 Mam jeszcze jedno pytanie, my już mamy stan surowy, chcieliśmy na etapie projektu zlikwidować te wypustki w salonie ale nasz nadzorca budowlany powiedział, że jest to niemożliwe. Z tego co oglądam zdjęcia wielu ludzi nie ma tych wypustek. Myślicie że jest jeszcze jakakolwiek szansa na ich likwidację?? Jeżeli tak to w jaki sposób, chociaż patrząc obiektywnie, choć nie znam się na tym, raczej nie będzie to możliwe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tubapl 08.12.2011 07:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2011 (edytowane) Mam jeszcze jedno pytanie, my już mamy stan surowy, chcieliśmy na etapie projektu zlikwidować te wypustki w salonie ale nasz nadzorca budowlany powiedział, że jest to niemożliwe. Z tego co oglądam zdjęcia wielu ludzi nie ma tych wypustek. Myślicie że jest jeszcze jakakolwiek szansa na ich likwidację?? Jeżeli tak to w jaki sposób, chociaż patrząc obiektywnie, choć nie znam się na tym, raczej nie będzie to możliwe No mając juz stan surowy otwarty/zamkniety to raczej za późno na takie zmiany. Na tej wypustce opiera się podciąg. A ile kabli poszło Wam na instalacje ? 3x 1,5 mm , 3x 2,5 mm i 5x 4 mm. Pozdrawiam! Mirek Edytowane 8 Grudnia 2011 przez tubapl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
konarski 08.12.2011 11:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2011 A ile kabli poszło Wam na instalacje ? 3x 1,5 mm , 3x 2,5 mm i 5x 4 mm. Takie zamówienie składałem w sklepie: YDYp 3x2,5 - 300 mb YDYp 3x1,5 - 200 mb YDY 5x1,5 - 20 mb YTDY 10x0,5 - 30 mb TLYp 2x 1,5 - 30 mb przewód antenowy 30 mb szpilka uziemiająca 1kpl. /3 szt/ MOELLER S 301 B20A 3 szt MOELLER S 303 C 25A 1 szt MOELLER S 301 B16A 8 szt MOELLER różnicówka 40A 30mA 1 szt MOELLER kontrolka faz 1 szt MOELLER ochronniki kl. B+C 1 szt puszka głęboka systemowa fi60 około 70 szt uchwyt przewodu płaski 3x2,5 8 op. Brakło nam około 20 puszek, i kabla antenowego (około 30m) bo puściliśmy na komin 5 sztuk (internet, TV HD, może pod jakieś radio). W zamówieniu chyba jest jakiś błąd przy którymś zabezpieczeniu bo podane było na 1 fazę a powinno być na 3. Kabel pod system alarmowy też kupiłem lokalnie. Powyższe zamówienie realizowałem w sklepie http://www.eldor.net.pl/ - przy takich zamówieniach dają zniżki od cen podanych na stronie, kontakt telefoniczny bardzo dobry. Realizacja 2-3 dni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kombinatorka 08.12.2011 12:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2011 To ile teraz masz, 4? tak 4 z tym , że w tym pokoju mamy przedzieloną stałą ścianą garderobę i tam jest okno. Więc w pokoju 3 okna, w garderobie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adibu 08.12.2011 21:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2011 My też mamy taki układ 3 w pokoju nad garażem i 1 w garderobie nad garażem.Wogóle dwa okna dachowe obok siebie dopiero dają efekt. Mamy dwa też w pokoju obok łazienki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
konarski 10.12.2011 01:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2011 Cześć, jakie plany na zimę? U nas chwilowe zwolnienie tempa, hydraulik po raz kolejny przesunął termin rozpoczęcia prac ale może uda mu się wejść w obiecanym najbliższy czwartek. Materiały na dach już dostarczone, ekipa, która u nas będzie go wykonywała pracuje aktualnie u sąsiada. Kilka ostatnich deszczowych dni spowodowało mały poślizg i pewnie wcześniej jak za tydzień nie zaczną u nas pracy. Na początku przyszłego tygodnia powinniśmy mieć założoną bramę garażową, standardowo, tu również poślizg względem terminu podanego w umowie... Póki co wykonaliśmy kawałek wylewki w kotłowni i zaczęliśmy kłaść gres w miejsc gdzie stanie piec (już sprowadzony, czeka w sklepi na nasz odbiór i instalację). Jak skończymy powyższe prace to chyba weźmiemy się za wylewki i ocieplenie dachu, podsuszymy trochę budynek i ruszymy z wykończeniówką. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts