sidoraki 31.12.2011 14:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2011 Stan surowy zamkniety z oknami ale bez drzwi wejsciowych i garazowej bramy cos okolo 190tys... moze troche ponad to.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarko17 01.01.2012 13:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2012 Witam! Czy buduje się jakaś Julka z dachem czterospadowym w woj. śląskim lub małopolskim? Pozdrawiamy Asia I Jarek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marzena16061987 01.01.2012 18:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2012 Jeżeli stan surowy kosztował 134 tys. to ile z tego to koszty robocizny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tubapl 01.01.2012 19:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2012 Mi wyszło 160 000 SSO a z tego 40 000 robocizna ( murowanie i dach - a reszte sam robilem ) ( brutto ) Pozdrawiam!Mirek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikana 01.01.2012 22:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2012 Witajcie Forumowicze!!Wszystkiego najlepszego w Nowym 2012 roku!!!!Czy ktoś z Was mieszka już w "julce" lub jest już na etapie wstawiania mebli?? Bardzo proszę o zamieszczanie galerii!! My jesteśmy na etapie więźby dachowej, chętnie pooglądam jak urządzacie swoje domy!!Serdecznie pozdrawiam i jeszcze raz wszystkiego dobrego na Nowy Rok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
konarski 01.01.2012 22:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2012 Jeżeli stan surowy kosztował 134 tys. to ile z tego to koszty robocizny? Robocizna do etapu papy na dachu ~40tys. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sidoraki 02.01.2012 10:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2012 Jeżeli stan surowy kosztował 134 tys. to ile z tego to koszty robocizny? U nas koszty robocizny razem z dachem to 50 tys.. 30 tys murarka i 20tys dach( pelne deskowanie, papa i dachowka ceramiczna) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kicek26 02.01.2012 12:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2012 Mnie wyszło 172tyś (Ytong,dachówka ceramiczna) stan SSZ w tym 51tyś robocizna(23tyś dach , 27tyś murarka) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
swidwin 02.01.2012 13:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2012 Witam wszystkich w nowym roku czy ktos z was juz mieszka w swojej julce mozecie pokazac pare zdiec domu w srodku jak mieszkacie poniewasz doł jest dosc nieustawny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marzena16061987 02.01.2012 19:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2012 Mam pytanie czy udało by się zrobić garderobę z pokoju nad garażem tyle żeby wejście do niego było z jednej z sypialni?Co myślicie na ten temat? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
konarski 03.01.2012 08:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2012 Witam wszystkich w nowym roku czy ktos z was juz mieszka w swojej julce mozecie pokazac pare zdiec domu w srodku jak mieszkacie poniewasz doł jest dosc nieustawny Z tego co się orientuję jeszcze nikt z forum nie wprowadził się do wykończonej Julki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dominik.K 03.01.2012 21:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2012 Witam,Czy ktoś buduje Julkę w woj. małopolskim. Przymierzamy się do papierkowej roboty i chcielibyśmy zobaczyć to cudo na żywo:) pozdrowienia dla wszystkich julkowiczów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adibu 04.01.2012 19:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2012 Witam Czy robicie odpływy w garażu ,jeśli tak to proszę o szczegóły.Widziałam że coś takiego ma Siwymiki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Przemek Sylwia 04.01.2012 20:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2012 Witajcie,razem z żoną jesteśmy na etapie papierowym Julki i chciałbym się dowiedzieć czy ktoś buduje lub wybudował ją z betonu komórkowego. Chodzi mi o ilość jaka jest potrzebna na budowe. Myślę o producencie H+H pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pierniczki 04.01.2012 20:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2012 Witam wszystkich! Właśnie jesteśmy na etapie przygotowywania się do robienia całej elektryki w domu i w związku z tym chcielibyśmy zapytać jak wygląda orientacyjnie koszt całego tego okablowania i generalnie zrobienia całej elektryki w Julce? Chodzi nam o cenę materiałów, no i jeśli pamiętacie to robocizny również..chociaż z tym różnie bywa w różnym regionie Polski. Z góry wielkie dzięki:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zygi72 04.01.2012 20:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2012 Przemek&Sylwia. każdy materiał ma podane ile szt. na m2 - zerknijcie w projekt ile metrów ścian nośnych a ile działowych i macie odpowiedź ile potrzeba. Wiadomo jakiś zapas na cięcia, odpady ale tak orientacyjnie powinno być ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
konarski 04.01.2012 21:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2012 Witam wszystkich! Właśnie jesteśmy na etapie przygotowywania się do robienia całej elektryki w domu i w związku z tym chcielibyśmy zapytać jak wygląda orientacyjnie koszt całego tego okablowania i generalnie zrobienia całej elektryki w Julce? Chodzi nam o cenę materiałów, no i jeśli pamiętacie to robocizny również..chociaż z tym różnie bywa w różnym regionie Polski. Z góry wielkie dzięki:) Zobacz tutaj bo już było podobne pytanie: http://forum.muratordom.pl/showthread.php?130617-czy-kto%C5%9B-buduje-projekt-Julka-z-mg-projekt&p=5050808&viewfull=1#post5050808 Za te materiały zapłaciłem 2250zł, robocizna 2000zł (ceny brutto). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
konarski 04.01.2012 21:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2012 Witam Czy robicie odpływy w garażu ,jeśli tak to proszę o szczegóły.Widziałam że coś takiego ma Siwymiki. My jeszcze nie robiliśmy ale mamy w planach, odwodnienie liniowe podłączone do zbiornika z deszczówką. Do kanalizacji nie polecam bo trzeba będzie uzupełniać syfon wodą mniej więcej co 2 tygodnie żeby nie przedostawały się nieprzyjemne zapachy z instalacji do garażu. Kratkę planujemy również w kotłowni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asiaprzem 05.01.2012 08:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2012 WitamCzytam o Waszych wycenach SSZ i mam pytanie: co jest wliczone w ten koszt?Czy oprócz okien i drzwi jakieś instalacje? Ja mam wycenę na SSO na ok 180 ty zł. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
konarski 05.01.2012 10:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2012 Witam Czytam o Waszych wycenach SSZ i mam pytanie: co jest wliczone w ten koszt? Czy oprócz okien i drzwi jakieś instalacje? Ja mam wycenę na SSO na ok 180 ty zł. Pozdrawiam. Moim zdaniem SSO można zrobić za 120tys. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts