marzena16061987 29.01.2012 11:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2012 W poniedziałek jadę trasą Gdańsk- Warszawa czy jest kto buduje Julkę na tej prasie lub w okolicy,bardzo mi zależy żeby zobaczyć na żywo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sidoraki 30.01.2012 14:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2012 A my powoli rozglądamy się za meblami do kuchni, dostaliśmy wstępny projekt z salonu w którym byliśmy w zeszły weekend. Na razie jesteśmy na etapie rozmieszczania poszczególnych sprzętów i szafek, wstępnie wygląda to tak: http://img641.imageshack.us/img641/7278/18177011.jpg http://img803.imageshack.us/img803/8775/84553427.jpg http://img406.imageshack.us/img406/2787/66822041.jpg Jedyne co budzi moje wątpliwości to bateria nad zlewem, zastanawiam się, czy nie będzie kolidowała przy otwieraniu okna. Na wizualce nie uwzględniono też małej ścianki między kuchnią a jadalnią, oraz przejścia między lodówką a filarem, ale to akurat szczegóły nie wpływające na rozmieszczenie mebli. W szafce nad piekarnikiem chcemy ukryć zwykłą mikrofalówkę (nie do zabudowy). Witam, Projekt kuchni bardzo fajny. Mam tylko pytanie odnosie okapu - z racji ze komin wentylacyjny jest po drugiej stronie czy to oznacza ze tam bedziecie miec zamontowany tylko pochlaniacz? czy moze jakies inne rozwiazanie macie zamiar zastosowac zeby zamontowac prawdziwy okap podlaczony do komina? dzieki za odpowiedz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
konarski 30.01.2012 21:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2012 (edytowane) Witam, Projekt kuchni bardzo fajny. Mam tylko pytanie odnosie okapu - z racji ze komin wentylacyjny jest po drugiej stronie czy to oznacza ze tam bedziecie miec zamontowany tylko pochlaniacz? czy moze jakies inne rozwiazanie macie zamiar zastosowac zeby zamontowac prawdziwy okap podlaczony do komina? dzieki za odpowiedz Planujemy wykonanie obniżonego sufitu jak na wizualizacji ze strony MG Projekt i ukrycie w nim rury, która będzie szła aż do komina po drugiej stronie kuchni: http://img560.imageshack.us/img560/7900/kuchniaz.jpg Edytowane 30 Stycznia 2012 przez konarski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
konarski 31.01.2012 21:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2012 Witam wieczorową porą. Czy rozglądaliście się może już za kominkiem do salonu? Zrobiłem dzisiaj research na Allegro, wysłałem zapytanie do 16 użytkowników w poszukiwaniu kominka z:- szyba unoszona do góry- gięta nie łączona- wymiary w okolicach 67x51x37cm (szerokość/wysokość/głębokość) Spośród otrzymanych ofert najlepiej cenowo wypadły 2 modele: Arysto oraz Hajduka, najlepsze oferty to:Arysto 10 L H/SJ 510mm - 6200 brutto z transportemHajduk Volcano 2Lh - 7100 brutto (prawdopodobnie cena z transportem i podłączeniem do przewodu kominowego, ale muszę to jeszcze potwierdzić). Poniżej linki do wspomnianych wkładów:http://www.arysto.com.pl/pl/p4http://www.hajduk.com.pl/zalaczniki/39.jpg Mam również wstępną ofertę na 5900zł za wkład Arysto od pewnej firmy z Kielc, ale dopiero w weekend będę miał oficjalne potwierdzeni oferty.Bardziej zainteresowany jestem chyba ofertą wkładu Hajduka, widziałem u znajomych Arysto (jeszcze nie zabudowany), i wydaje mi się, że Hajduk był lepiej wykonany (takie tez opinie znalazłem na forach internetowych). Gdyby ktoś z Was był zainteresowany którymś z wkładów mogę udostępnić kontakt do firmy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
konarski 01.02.2012 16:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2012 Aktualizacja wyceny, po oddaniu do sklepu tego co nie zostało wykorzystane i podliczeniu tego co było dobierane w międzyczasie (a robiłem to dopiero teraz), za materiały, czyli: piec Defro 25KW, kaloryfery, bojler 140l 2-płaszczowy, rurki, kolanka, pompy, rozdzielnie, skrzynki itd. wyszło 23300, robocizna hydraulika, który pracował cały czas sam to 2900zł. W cenie nie ma styropianu i folii pod podłogówkę. Dopłata 2200zł wynikła z tego, że nie był wliczony długi grzejnik do salonu (800zł), który dotarł do nas dopiero w zeszłym tygodniu. Rurek do podłogówki tez poszła cała rolka więcej, a to z tego co pamiętam wydatek rzędu 700zł, reszta poszła na jakieś duperele typu filtry wody itp. Finalnie więc wyszło 26200zł. Wcześniej miałem umówionego hydraulika, który za robociznę chciał 10tys, więc dobra cena, która zapłaciliśmy wynika pewnie z wyboru bardzo taniego wykonawcy - taniego, nie znaczy gorszego bo robił już hydraulikę u teściów 15 lat temu i do dzisiaj nic złego się z nią nie dzieje, cały czas pracuje w branży więc o brak doświadczenia nie można go posądzić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sidoraki 01.02.2012 22:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2012 Dzieki wielkie za odpowiedz:-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martuniaoo 02.02.2012 14:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2012 witam!my również zdecydowalismy sie na julke wersja III.projekt w drodze! Bedziemy budowac w okoliCY Warszawy.na razie dostalismy dwie oferty od murarzy - 46 tys bez deskowania dachu i druga 60 tys z deskowaniem. szukamy dalej!mam pytanie ile kosztowały Was schody drewniane ażurowe lub betonowe obłozone drewnianymi stopniami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
konarski 02.02.2012 14:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2012 (edytowane) ...ile kosztowały Was schody drewniane ażurowe lub betonowe obłozone drewnianymi stopniami? Witam na Julkowym forum W przyszłym tygodniu jestem umówiony na spotkanie z 2 stolarzami od schodów, u nas będą betonowe z drewnianymi stopniami (przód i góra), więc jak będę wiedział coś na temat ceny dam znać. Jeden z nich ma stronę http://www.schodyzdrewna.com.pl A chcemy coś w tym stylu: http://img526.imageshack.us/img526/8894/schodya.jpg Edytowane 2 Lutego 2012 przez konarski Dodanie zdjęcia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jockn 02.02.2012 17:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2012 nas ażurowe bukowe 7500 zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
swidwin 02.02.2012 21:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2012 witam a ile wam poszło metrow steropianu na posadzki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
konarski 02.02.2012 21:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2012 witam a ile wam poszło metrow steropianu na posadzki Styropianu nie liczyłem bo kładłem i kupowałem na raty, ale wylewek wyszło około 230m2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monika-o2 03.02.2012 18:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2012 WitamCzy ścianę z piekarnikiem wykonaliście zgodnie z projektem? Pytam bo mi powiedziano, że tak się nie da.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Stulp 03.02.2012 20:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2012 Witam.Jestem prawie zdecydowany na projekt Julka III.Czy jest może ktoś w woj Łódzkim kto buduje ten domek i byłby uprzejmy pozwolić zerknąć jak on wygląda w realu??Oczywiście SSO lub SSZ.Z góry dziękuję i pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
konarski 05.02.2012 10:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2012 Czy ścianę z piekarnikiem wykonaliście zgodnie z projektem? Pytam bo mi powiedziano, że tak się nie da. Pozdrawiam Chodzi o szerokość ściany? Jeśli tak to ściana ta została poszerzona chyba o 10 czy 20cm właśnie z myślą o wstawieniu 3 słupków z meblami. Zgodnie z projektem byłaby za wąska. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Stulp 09.02.2012 15:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2012 witam.Pobawiam prośbę.Będzie ktoś chętny pokazać swoją "Julkę".Może w Łódzkiem , albo w ościennych?Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marzena16061987 13.02.2012 18:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2012 Mam pytanie ile kosztowały fundamenty- osobno robocizna i materiał? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
konarski 13.02.2012 21:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2012 Mam pytanie ile kosztowały fundamenty- osobno robocizna i materiał? Robocizny nie powiem bo nie miałem osobnej wyceny na same fundamenty, natomiast "grucha" kosztowała nas o ile dobrze pamiętam (a było to rok temu) coś koło 5-6 tysięcy (Julka I). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sidoraki 14.02.2012 22:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2012 Czesc,Jakie tynki robiliscie? kwarcowe czy zwykle?dzieki za odpowiedzi:-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
konarski 15.02.2012 08:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2012 Czesc, Jakie tynki robiliscie? kwarcowe czy zwykle? W moim przypadku były to: http://www.icmarket.pl/kreisel-gladz-wapienna-p-16877.html - tynkarze zrobili nam próbkę z tynku kwarcowego i wapiennego Kreisela, w moim odczuciu były gładsze więc się na nie zdecydowaliśmy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asiaprzem 15.02.2012 18:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2012 Nas fundament kosztował 30 tys. - robocizna, materiały, wykopy ziemne czyli wszystko od samego początku. Ponieważ mam z firmą umowę na całość budowy, łącznie z materiałami - będziemy na koniec rozmawiać o rabacie. Szczególnie na materiały. Firma jest ok, i z ich szefem można się dogadać, także ta kwota, na koniec będzie trochę mniejsza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts