Grześ31 01.02.2010 22:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2010 Witam Was, Teraz jesteśmy na etapie zalewania stropów ale pogoda nam nie pozwala na wiele Podajcie mi swojego maila wyślę Wam kilka zdjęć no i oczywiście zapraszam na budowę mój mail to [email protected] pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kristopherl 02.02.2010 13:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2010 Witam serdecznie budujących Julkę. Jak większość ja również mam pytanie. Ponieważ posiadam już projekt (również z MG o nazwie Natalia) tym bardziej mam dość poważny dylemat. Zamierzam kupić drugi projekt i będzie to właśnie Julka (Natalie mogę odsprzedać). Bardzo bym prosił aby osoby które mają projekt lub które już wybudowały ten dom napisały jak naprawdę jest z powierzchnia salonu. W projekcie piszę że ma on z jadalnią 42 m. Po obliczeniu powierzchni dzięki danym dostępnym na stronie internetowej razem z projektem Julki (plik szczegółowy) wychodzi max 37 m. Nie wiem czy w tym pliku są podane błędne wymiary salonu i jadalni czy jest to błąd projektanta. Bardzo proszę o podanie powierzchni salonu i jadalni w rzeczywistości. To moja przeróbka parteru.http://gfx.efotek.pl/images/chuearssqiovyb0eow6f.png Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kingatrn 03.02.2010 18:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2010 Cześć! Ja również zaczynam budowe JULKI na wiosnę i mam pytanko JAKI JEST ŁĄCZNY KOSZT BUDOWY DACHU Z BLACHODACHÓWKI LUB Z DACHÓWKI? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kristopherl 03.02.2010 21:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2010 Dzięki Aguś. Ale tu jest właśnie problem (salon, jadalnia i korytarz). W projekcie pisze że 42 m ma salon z jadalnią, natomiast korytarz osobno 9 m. Jeśli wymiar salonu się zgadza (czyli około 4,5 na 5,5) to razem z jadalnia nigdy nie wyjdzie 42m. Mógłbym prosić o jakieś fotki salonu (boję się czy nie będzie za mały). dzieki z góry. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
siwymiki 04.02.2010 16:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2010 Witam Was, Teraz jesteśmy na etapie zalewania stropów ale pogoda nam nie pozwala na wiele Podajcie mi swojego maila wyślę Wam kilka zdjęć no i oczywiście zapraszam na budowę mój mail to [email protected] pozdrawiam hej, ja jestem z sosnowca bede zaczynał budowe w marcu. prosze o przeslanie zdjec z realizacji. czy istnieje mozliwosc obejrzenia placu budowy?? pozdrawiam adrian Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kristopherl 05.02.2010 10:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2010 Masz rację Aguś. Wydawało mi się że salon będzie za mały ale teraz patrząc na projekt Faworyt II stwierdzam iż Natalka w zupełności mi wystarcza. DziękiCo do wykuszu w jadalni to nie bardzo widzę te 9 m. Mi wychodzi 1,3 m więc jest bardzo duża rozbieżność (no chyba że jakość powiększaliście wykusz). Cała jadalnia (co widać na rysunku) wychodzi 13 m (oczywiście nie licząc hallu który ma około 9 m). Wg szkicu dostępnego na stronie internetowej wraz z projektem Julki długość jadalni to 3,6 m a szerokość 3,4 m co daje 12,24 m + 1,3 m wykusz = 13,54 m. Oto moja zmiana parteru wraz z wyliczeniem powierzchni: http://gfx.efotek.pl/images/p5y92hpj1qz32dhe4ll.png a także poddasze;http://gfx.efotek.pl/images/idt70blxvfuj95op9y.png Otrzymałem odpowiedź od projektanta. Okazuje się że cześć hallu jest traktowane jako (jadalnia + salon) - fragment zaznaczony na różowo. Myślę że jest to rozsądne gdyż pomieszczenia te tworzą całość.W poniedziałek zamawiam projekt i mam nadzieję że już trzeciego nie będę musiał (tak jak pisałem wcześniej - 2 lata temu zamówiłem już projekt Natalia). http://gfx.efotek.pl/images/qxptdpu4nmop99mp83m.png Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
siwymiki 10.02.2010 22:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2010 witam, jeszcze raz wielkie dzieki za mozliwosc obejrzenia Julki w trakcie budowy. Dzisiaj byłem na wycenie okien u Jezierskiego i widzialem na miejscu drzwi balkonowe przesówne takie jakie sa w Julce 200cm szerokosci i wychodzi ze po rozsunięciu w swietle przejscia jest 96cm i powiem Wam ze raczej w zupełnosci to wystarczy. Po obejrzeniu Waszej Julki i konsultacjach doszlismy do wniosku z żoną ze pomysł z przeniesieniem WC w miejsce przejscia do garazu i powiekszenie wiatołapu jest najlepszym mozliwym. A co do wyceny okiem mam pytanie czy masz wycene na papierze z wyszczególnieniem kazddego okna?? Cała wycena u Jezierskiego bez okien w garazu bo tam beda drzwi i luksfery wyszła 28000,00zł z vat i montażem, a co mnie najbardziej rozłożyło na łopatki to ze drzwi balkonowe wyszły drozej niz przesówne tz 5200 zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dzustaa 11.02.2010 18:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2010 My jesteśmy na etapie wyboru projektu, Julka jest w moim przekonaniu rewelacyjna. My chcielibyśmy jednak dach dwuspadowy. Mam więc nadzieję, że pracownia wkrótce stworzy ten projekt z takim dachem, tak jak stworzony został Fokus na bazie Faworyta. Budującym Julkę życzę widocznych postępów i dobrych fachowców Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kristopherl 11.02.2010 20:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2010 No i Julka dziś zamówiona. Czy ktoś z posiadających dom już przynajmniej w stanie surowym zgodziłby się na oględziny z mojej strony. Okolice Rzeszowa. [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ghostrider 12.02.2010 16:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2010 Witam wszystkich. Grupa miłośników projektu JULKA rośnie coraz bardziej.A więc i ja do niej przystępuje. Projekt zakupiony, zezwolenia w trakcie. Etap poszukiwań odpowiedniej firmy do realizacji. Miejsce realizacji, okolice Bielska-Białej. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TYBERIUSZ 14.02.2010 09:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2010 Witam wszystkich.Grupa miłośników projektu JULKA rośnie coraz bardziej.A więc i ja do niej przystępuje. Projekt zakupiony, zezwolenia w trakcie.Poszukiwania odpowiedniej firmy zakończone. Pozostało czekanie na koniec zimy. Miejsce realizacji, Szczecin.Pozdrawiam.javascript:emoticon('') Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
siwymiki 14.02.2010 16:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2010 hej, jestem świeżo po wycenie robocizny muraży i dachowców, wiec dla zainteresowanym podaje koszty robocizny netto:Koszty muraży łącznie 35900,00 zł:- ławy fundamentowe 4700 zł-fundamenty 2800 zł- chudybeton 400 zł- mury parter 7900 zł- strop żelbetowy - lany 8200 zł- schody 900 zł- kręple + wieniec 5200 zł- szczyty + ścianki działowe 3700 zł. oraz wycena dachu:robocizna wychodzi 120zł netto za 1m2 powierzchni dachu, wiec wychodzi: 30920,00 złcena obejmuje wykonanie: konstrukcji, położenie wiatroizolacji, łat, kontrłat, dachówki, obróbki blacharskiej, wszelkich dodatków do dachówki (np. taśma kaletnicowa,śniegołapy itp.), montaż rynien i podbitki dwukrotnie malowanej. w następnym tygodniu bede miał wycene calego dachu wraz z materiałem wiec wtedy sie podziele informacja. PROSZE WSZYSTKICH BUDUJĄCYCH JULKE O DZIELENIE SIE KOSZTAMI ROBÓT I MATERIAŁÓW. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dzustaa 14.02.2010 22:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2010 Czy buduje ktoś Julkę w woj. podlaskim? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grześ31 16.02.2010 12:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2010 Witam wszystkich moje koszty:65 tyś złotych stan surowy otwarty robociznaokoło 22 tyś złotych okna 25 tyś złotych dach razem z oknami, rynnami i wyłaz ( dachówka ruppceramika surius)23 zł/m2 tynkipozdrawiam Grześ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TYBERIUSZ 18.02.2010 16:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2010 Witam wszystkich. Grupa miłośników projektu JULKA rośnie coraz bardziej.A więc i ja do niej przystępuje. Projekt zakupiony, zezwolenia w trakcie. Etap poszukiwań odpowiedniej firmy zakończony.Wycena robocizny zakończona, czekam na koniec zimy. Miejsce realizacji, Szczecin-Załom. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ghostrider 19.02.2010 18:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2010 Witaj Tyberiusz! Podziel się informacjami. Jak wycenili robociznę za projekt Julka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TYBERIUSZ 20.02.2010 13:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2010 Witaj ghostrider czy jesteś może z okolic Szczecina_Mam zaufanego i poleconego budowlańca, który wycenił mi stan surowy otwarty na 53000 zł sama robocizna. Natomiast hydraulik za wod.kan ; co 51000 zł. ale już z materiałami(, piec Vailant kondensacyjny, i kominek z płaszczem wodnym).okna i tynki dopiero będę miała wycenę za dwa tygodnie.pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Asia i Maciek 28.02.2010 21:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2010 Ceny, które podajecie są dla mnie jakąś abstrakcją... U nas murarz za robocizne bierze ok. 3500tyś za poziom. Koszt dachu za robocizne to 80zł/m2... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ghostrider 02.03.2010 16:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2010 Witam. Jestem po wycenie kosztów robocizny za stan surowy otwarty. Sprawdzona, porządna firma wyceniła to na 75 tys. złotych. Umowa zawiera termin wykonania 60 dni roboczych. Widzę że wyceny są różne, ale należy zwracać uwagę na jakość i dokładność robót. Zbyt niskie ceny za realizacje tego projektu powinny zastanawiać czy będzie to wykonane dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kristopherl 03.03.2010 12:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2010 Coś mi ten dach strasznie drogo wychodzi. Kolega właśnie robił dach i zapłacił 5.500 zł za cały dach o powierzchni ponad 300m2. Firma pracowała 4,5 dnia i w kosztach zamontowali 8 okien dachowych. O kosztach robocizny za stan surowy to się nawet nie chcę wymawiam - 75 tyś zł - dla mnie to po prostu chore ponieważ można spokojnie zmieścić się w połowie tej ceny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts