monika-o2 12.04.2012 13:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2012 Aby zlikwidować schodki do WC należy dodać 1 schodek do klatki chodowej która biegnie na piętro, tym samym powiększyć o szerokość schodka otwór nad schodami. To rozwiązanie spowoduje również likwidacje uskoku na półpiętrze. Podłoga w WC na równo z posadzką w domu. Takie rozwiązanie pozwoli uzyskać WC o wysokości 2,25m. Ja tak zrobiłam i uważam, że jest dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
konarski 12.04.2012 23:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2012 (edytowane) Strasznie nisko ten sufit. Zgodnie z przepisami, minimalna wysokość pomieszczeń mieszkalnych powinna wynosić co najmniej 2,5m oraz 2,2 m dla poddasza użytkowego. Edytowane 12 Kwietnia 2012 przez konarski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
konarski 17.04.2012 14:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2012 U mnie jest ~2,70m na dole i górze i jak na mój gust jest OK. W pokoju nad garażem zrobiłem sobie 3m ponieważ zależało mi na uzyskaniu jak największej kubatury tego pomieszczenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sidoraki 17.04.2012 15:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2012 U mnie jest ~2,70m na dole i górze i jak na mój gust jest OK. W pokoju nad garażem zrobiłem sobie 3m ponieważ zależało mi na uzyskaniu jak największej kubatury tego pomieszczenia dzieki za szybka odpowiedz:-) pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GraziaK 18.04.2012 08:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2012 Pokażcie swoje kominki, bo w ogóle nie mamy na niego pomysłu. Na której ścianie go robicie, a może narożny. Wersja nowoczesna. POMOCY! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
konarski 18.04.2012 11:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2012 (edytowane) Pokażcie swoje kominki, bo w ogóle nie mamy na niego pomysłu. Na której ścianie go robicie, a może narożny. Wersja nowoczesna. POMOCY! Jak na razie mam tylko podłączony wkład do komina, obudowa w późniejszym terminie bo teraz pracujemy nad innymi rzeczami(ogrodzenie, sufity na pietrze itd.). Projekt koncepcyjny jest na stronie 74. A tutaj krótki filmik z pierwszego odpalenia: Jeśli chodzi o jego instalację to jest na tej samej ścianie co w projekcie. Edytowane 18 Kwietnia 2012 przez konarski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barber 18.04.2012 12:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2012 Może dodacie jakies nowe fotki z wnętrza domu (fotki zewnętrzne też mile widziane). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piopio_ 19.04.2012 12:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2012 Może dodacie jakies nowe fotki z wnętrza domu (fotki zewnętrzne też mile widziane). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
konarski 19.04.2012 13:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2012 (edytowane) > piopio_ Jak na mój gust jedna z najlepiej poprowadzona realizacja Julki na forum! Jeśli możesz to wrzuć więcej zdjęć ewentualnie jakiś link do galerii Ps. Gdzie masz dolot powietrza do obudowy kominka? Od strony schodów? Edytowane 19 Kwietnia 2012 przez konarski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piopio_ 20.04.2012 05:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2012 > piopio_ Jak na mój gust jedna z najlepiej poprowadzona realizacja Julki na forum! Jeśli możesz to wrzuć więcej zdjęć ewentualnie jakiś link do galerii Ps. Gdzie masz dolot powietrza do obudowy kominka? Od strony schodów? dolot powietrza jest pod poziomą płytą kamienia, tam jest szczelina na całej długości kominka, no i od spodu jest doprowadzone powietrze z zewnątrz budynku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barber 20.04.2012 06:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2012 Cudnie, dom nabiera klimatu, prosimy o więcej fotek, wykuszu, kuchni. Ogrodzenie rewelacja, mógłbyś napisać jaka to firma i jaki mniej wiecej byl koszt tego ogrodzenia? Patrząc na Wasze zdjęcia milość do Julki rośnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piopio_ 20.04.2012 07:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2012 Cudnie, dom nabiera klimatu, prosimy o więcej fotek, wykuszu, kuchni. Ogrodzenie rewelacja, mógłbyś napisać jaka to firma i jaki mniej wiecej byl koszt tego ogrodzenia? Patrząc na Wasze zdjęcia milość do Julki rośnie Dzięki, Jak trochę ogarnę to wstawię więcej zdjęć. ogrodzenie robiły firmy lokalne, za klinkier robocizna wyniosła ok 3500 do tego trzeba doliczyć materiał, a przęsła stalowe (ocynk+malowanie proszkowe) materiał z robocizną i montażem ok 12000 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barber 20.04.2012 07:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2012 Dzięki, Jak trochę ogarnę to wstawię więcej zdjęć. ogrodzenie robiły firmy lokalne, za klinkier robocizna wyniosła ok 3500 do tego trzeba doliczyć materiał, a przęsła stalowe (ocynk+malowanie proszkowe) materiał z robocizną i montażem ok 12000 Dzięki wielkie za info. Jeżeli mógłbyś jeszcze napisać jakich rozmiarów ogrodzenia to dotyczy (wielkość działki). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piopio_ 20.04.2012 07:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2012 (edytowane) Dzięki wielkie za info. Jeżeli mógłbyś jeszcze napisać jakich rozmiarów ogrodzenia to dotyczy (wielkość działki). 35m w takim kształcie............ ___________________ |______________________/ ......................................\_____|_| Edytowane 20 Kwietnia 2012 przez piopio_ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GraziaK 20.04.2012 09:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2012 Bardzo ładny kominek. Może ktoś jeszcze cos podpowie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Stulp 20.04.2012 11:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2012 Mam pytanie do odnośnie wentylacji mechanicznej, może ktoś robił?Gdzie najlepiej pochować przewody wentylacyjne doprowadzajęce i odprowadzajęce powietrze z parteru?Na parterze będę miał tynk, w związku z tym odpada chowanie ich w suficie.Podpowie ktoś coś?Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barber 20.04.2012 13:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2012 [ATTACH=CONFIG]112355[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]112356[/ATTACH] mam jeszcze pytanko odnośnie ściany przy kominku, czy zmienialiście jej długość czy jest tych wymiarów co w oryginalnym projekcie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piopio_ 20.04.2012 19:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2012 mam jeszcze pytanko odnośnie ściany przy kominku, czy zmienialiście jej długość czy jest tych wymiarów co w oryginalnym projekcie? ściana jest taka jak w projekcie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tubapl 24.04.2012 18:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2012 Witam! Ile metrów styropianu wyszło na parterze i na poddaszu (podłogi)?Jakiej grubości dawaliście styropian ? Pozdrawiam!Mirek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
konarski 24.04.2012 18:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2012 Ile metrów styropianu wyszło na parterze i na poddaszu (podłogi)? Jakiej grubości dawaliście styropian ? Na dole 10cm, góra 5cm, łącznie coś około 220m². Dół mniej więcej 100m², góra 120m². Kupiłem styropian 5cm, tyle, że na dole poszła podwójna warstwa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts