Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

czyli łazienkę masz w miejscu spiżarki, a w miejscu pomieszczenia gospodarczego i tej łazienki pod schodami? Mogę prosić Twój adres e mail?

w miejscu spiżarki mam łazienkę, w miejscu łazienki pod schodami mam przejście do garażu a w miejscu pom. gospodarczego mam mały pokoik

Zrezygnowałaś z okna w kuchni i z drzwi w salonie? Jeszcze jakieś zmiany wprowadzilaś?

na dole oprócz tego co powyżej to nic, a na górze przedzieliłam pokój nad garażem na pół i powstała mi duża garderoba i pokoik na sprzęt sportowy i dodałam tam jedno okno w dachu i przesunęłam trochę ok.30-40cm ścianę w sypialni tylnej kosztem pokoju nad podcieniem, który i tak pozostał ustawny.

Piopio, czy mógł byś wrzucić jeszcze zdjęcie sufitu w salonie? Na kilku zdjęciah widać jego obrzerza, wydaje się ciekawy. Mógłbyś, proszę:)

Proszę bardzo

http://desmond.imageshack.us/Himg835/scaled.php?server=835&filename=p1040671l.jpg&res=landing

http://desmond.imageshack.us/Himg406/scaled.php?server=406&filename=p1040672.jpg&res=landing

Witam.

W mojej Julce właśnie skończyli fundamenty.

Mam prośbę do wszystkich, którzy montowali u siebie podłogówkę, jeśli można.

Ile mb instalacji Wam poszło na parter i poddasze i jakiej średnicy, wraz z podaniem czy Julka 130 czy 139metrów. Oraz w ilu pętlach. Myślę, że mogłobyto pomóc przy zakupach kolejnym użytkownikom, bo chyba dałoby się to jakoś uśrednic.

Pozdrawiam

serdecznie.

Mam pytanie do Forumowiczów dotyczące schodów, u mnie wyszło, że trep będzie miał wysokość 19 cm. Spocznik będzie cały kwadratowy, jeśli bym dodał jednego trepa spocznik byłby przecięty na skos (przy części spocznika od strony prawej) ale trepy miałyby wtedy 17,6 cm, proszę o komentarz.

Pozdrawiam.

Witam,

właśnie zastanawiamy się nad projektem domu i Julka wpadła nam w oko i to bardzo. Macie może jakies rady dla świeżaka? Jak współpracuje się z pracownią MG Projekt? Ja słyszałam wiele dobrego o niej, ale nie wiem na ile to prawda :) Macie może jakies zdjęcia z realizacji? Strasznie się stresuje budową domu...

Jak długo trwała Wasza budowa?

Witam.

Kochani, u mnie kończa ściany parteru i od razu wychodzi "zonk"

Wykonawca twierdzi, ze podciąg w połowie długości garażu jest niżej niż wjadzd do garażu(207cm).

\W tan sposób nie zamontuję żadnej bramy z napędem.

Podpowie ktoś coś????????????????

Pozdrawiam

U nas położony został strop z płyt betonowych tzw. płyt żerańskich. Budowlaniec kładąc strop tak wyliczył, iż w miejscu gdzie znajduje się napęd i całe rusztowanie bramy nie ma podciągu.

Pozdrawiam.