Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Nie rozumiem w ogóle co ma piernik do wiatraka, jeśli coś jest fajne to przecież piszę, że mi się podoba. Przykładem niech będą moje ostatnie posty do piopio_ gdzie widzę, że projekt realizowany jest z głową i nie natknąłem się u niego na takie stwierdzenia jak: "Dach z blacho dachówki jest tak samo dobry co z dachówki". To mniej więcej tak jakbym ja napisał do piopio_, że moja cementówka jest lepsza od ceramiki - proszę was, nie ośmieszajmy się.

• Odpowiedzi 2,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Wiesz co, nie mam siły odpowiadać na Twoje domysły czy ktoś się będzie próbował od czegoś wymigiwać, szkoda mi czasu na takie lanie wody. Wiem z grubsza jak jest produkowana cementówka i to, że jest barwiona w masie a nie tylko malowana z wierzchu jak blacha(pewnie skontrujesz, że blacha jest ocynkowana, ale poczytaj jak się utlenia ocynk, czy to z dachu czy też np. z siatki ogrodzeniowej) i to mi wystarczy żeby spać spokojnie i nie martwic się o to, że zwykła rysa lub zła obróbka spowoduje korozję i przykładowo łuszczenie się farby. Materiały z których wykonują Julkowicze swoje dachy można prosto podzielić ze względu na jakość i cenę, która idzie w nimi w parze: blacha/cement/ceramika - i nie odkryłem tu żadnej ameryki, za to Wy na siłę próbujecie wepchnąć blachę na 2 pozycję. Jeśli poprawi Wam to humory to niech tak będzie. Edytowane przez konarski

pytanie na forum bylo:

na to pytanie odpisalam ile mnie kosztowalo 15 tys , natomiast ty napisales

U nas dachówka cementowa wyszła taniej niż blacha, za wszystkie materiały (jedynie bez podprzybitki) zapłaciłem 21tys + 9tys robocizna.

co za brednie,

Czy ja napisałem, że taniej niż twoja blacho dachówka? Za samą dachówkę zapłaciłem 17tys, reszta kwoty to rynny itd.

Sorry, ale widzę, ze nie mam szans z takimi fachowcami jak wy więc pasuję.

mi zalezalo na piekej widokowej dzialce w super dzielnicy na obrzezach miasta i nowoczesnym wnetrzu domu takim jak u mojej rodzinki (najgozej jak sie cos pieknego zobaczy i potem sie nie chce nic gorszego :) ), a niektorym moze zalezec na innych czynnikach,

Z tego co widziałem na forum to nikt nie ma się czego wstydzić jeśli chodzi o swoje działki i realizacje i ma to co napisałaś a nawet i więcej.

Czy ja napisałem, że taniej niż twoja blacho dachówka? Za samą dachówkę zapłaciłem 17tys, reszta kwoty to rynny itd.

Sorry, ale widzę, ze nie mam szans z takimi fachowcami jak wy więc pasuję.

nie jestesmy fachowcami, raczej ich nie spotkasz na forum, no chyba zee ktos ma firme budowlana z dlugim doswiadczeniem i potrafil wypowiedziec sie na na wszystkie tematy to czekamy,

DO PIOPIO- PROSZE JAKBYS MIAŁ CZAS DAJ WIĘCEJ FOTEK TWOJEGO WNĘTRZA- MASZ STYL WYKOŃCZENIA WNETRZA KTÓRY ODPOWIADA MI :yes:BARDZO

Jak będe miała chwilę to porobię trochę zdjęć i coś wstawię

PS. Wy też wstawiajcie zdjęcia wnętrz waszych Julek.

Edytowane przez piopio_

z czego budujecie taras? macie jakies fajne fotki ? pozdrawiam

Ja mam taras wylany z betonu, i na razie czeka na jakieś płytki, ale na razie szukam płytek "idealnych" (jeśli takowe istnieją) pod względem wizualnym jak i praktycznym. Na balkonach mam grafitowe klinkierowe płytki z Opoczna, ale na taras wolę coś jaśniejszego. Ale szczerze mówiąc gdybym miała jeszcze raz robić tarasy to wybrałabym kostkę brukową.

no musze ci powiedziec Agus1238 ze narazie masz mnostwo czasu:-)!! wiem cos o tym bo jestem mama miesiecznej coreczki!! no i czasu brak

zdjec wnetrza Julki nie mam bo dopiero jest po tynkach i wylewkach wiec nie ma sie czym bardzo chwalic...

No to jeszcze nic, bo ja mam 1,5 roczną córcię, która na miejscu nie usiedzi dłużej niż 5 minut i w dodatku buzia jej się nie zamyka.Ale wieczorem i czasem w pracy mam chwilę na nadrobienie zaległości.