konarski 26.06.2012 13:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2012 Odezwę się w tym temacie po położeniu płytek i pokażę zdjęcia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jankes 70 26.06.2012 17:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2012 Do piopio, proszę spróbuj powklejać więcej fotek , jesteście tak daleko z wykończeniem, ja moze i bym powklejała ale dopiero ruszamy z budową i każda realna wizualizacja jest bardzo ważna, ta łazienka na dole, masz w miejscu spiżarni, czy dobrze zrozumiałam? I jeszcze jedno pytanie twoje schody sa z jakiego drewna i jaki koszt? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
konarski 27.06.2012 00:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2012 krawedzie ciete laserem http://www.jakurzadzac.pl/remont/plytki-podlogowe/gres-polerowany-gdzie-klasc-jak-montowac-czy-impregnowac http://muratordom.pl/lazienka/materialy-wykonczeniowe/czym-plytki-rektyfikowane-roznia-sie-od-pozostalych-plytek-ceramicznych,135_6944.html "Aby płytki ceramiczne miały regularne brzegi oraz identyczne rozmiary, poddaje się je procesowi rektyfikacji, który polega na mechanicznym obcięciu lub zeszlifowaniu brzegów." http://www.e-budujemy.pl/?d=235 "Płytki rektyfikowane są zawsze mechanicznie obrabiane..." "utrzymują założony przez producenta rozmiar z dokładnością do 0,2 mm" - to apropo tej różnicy "milimetrowej" o której pisała monika-o2 Aguś1238 - chcesz to kładź bezfugowo płytki na podłogówce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piopio_ 27.06.2012 05:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2012 Do piopio, proszę spróbuj powklejać więcej fotek , jesteście tak daleko z wykończeniem, ja moze i bym powklejała ale dopiero ruszamy z budową i każda realna wizualizacja jest bardzo ważna, ta łazienka na dole, masz w miejscu spiżarni, czy dobrze zrozumiałam? I jeszcze jedno pytanie twoje schody sa z jakiego drewna i jaki koszt? Tak łazienkę mam w miejscu spiżarni, a schody są dębowe koszt 9000 bez barierki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monika-o2 27.06.2012 07:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2012 http://muratordom.pl/lazienka/materialy-wykonczeniowe/czym-plytki-rektyfikowane-roznia-sie-od-pozostalych-plytek-ceramicznych,135_6944.html "Aby płytki ceramiczne miały regularne brzegi oraz identyczne rozmiary, poddaje się je procesowi rektyfikacji, który polega na mechanicznym obcięciu lub zeszlifowaniu brzegów." http://www.e-budujemy.pl/?d=235 "Płytki rektyfikowane są zawsze mechanicznie obrabiane..." "utrzymują założony przez producenta rozmiar z dokładnością do 0,2 mm" - to apropo tej różnicy "milimetrowej" o której pisała monika-o2 Aguś1238 - chcesz to kładź bezfugowo płytki na podłogówce. Według mnie z fugą jest ładniej. Całkowicie bezfugowo wszystko się zlewa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
konarski 27.06.2012 08:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2012 obrobka jest laserowa , ja nad ukladaniem plytek bede sie zastanawiac za rok lub poltora, mi sie nie spieszy, mowie tylko ze ladnie wygladaja a jak to sobie polozy to mi wszystko jedno, pozdro Niech będzie, w końcu widziałaś wszystkie linie produkcyjne w kraju. A płytki pewnie docina laserem Luke Skywalker z Gwiezdnych Wojen... Mi nie jest obojętne jak zostaną położone. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
konarski 27.06.2012 10:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2012 (edytowane) Ekspertem widzę, że to Ty jesteś(ja się za takiego nie uważam), a to produkcja blachy, a to produkcja dachówek, w przerywniku rozmowa o dzieciach (na forum budowlanym) a teraz ekspert od produkcji i obróbki gresu oraz bezfugowego (!) układania gresu na podłogówce, która w okresie grzewczym potrafi zmienić swój rozmiar o 3-4milimetry! No ale tobie "jest obojętne" jak to zostanie położone i pewnie obojętne co się z tym będzie działało jak popracuje przez kilka sezonów. Jedyna moja rada na przyszłość, zanim zaczniesz powielać jakieś dyrdymały na forum, zapoznaj się lepiej z tematem. I nie mam tu na myśli jednej opinii usłyszanej u pana Zdzisia bo na razie tylko z takimi się spotykam w twoich postach. Edytowane 27 Czerwca 2012 przez Elfir Obraźliwe wycieczki wobec użytkownika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piopio_ 27.06.2012 10:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2012 Kobieto, może po prostu nie wypowiadaj się w tematach o których nie masz bladego pojęcia bo później widzę strasznie się obruszasz jak ktoś zwróci ci uwagę, że pierniczysz głupoty? Ekspertem widzę, że to Ty jesteś(ja się za takiego nie uważam), a to produkcja blachy, a to produkcja dachówek, w przerywniku rozmowa o dzieciach (na forum budowlanym) a teraz ekspert od produkcji i obróbki gresu oraz bezfugowego (!) układania gresu na podłogówce, która w okresie grzewczym potrafi zmienić swój rozmiar o 3-4milimetry! No ale tobie "jest obojętne" jak to zostanie położone i pewnie obojętne co się z tym będzie działało jak popracuje przez kilka sezonów. Jedyna moja rada na przyszłość, zanim zaczniesz powielać jakieś dyrdymały na forum, zapoznaj się lepiej z tematem. I nie mam tu na myśli jednej opinii usłyszanej u pana Zdzisia bo na razie tylko z takimi się spotykam w twoich postach. Sory że się wtrącam między wódkę a zakąskę, ale uważam że trochę przesadzasz. Strasznie się jej czepiasz. Ok można komuś zwrócić uwagę ale ty to robisz w taki sposób, że na prawdę można stwierdzić że wszystkie rozumy pozjadałeś, a jak ci nie pasują nasze "przerywniki" to ich nie czytaj. No i Pana Zdzisia też zostaw w spokoju bo to dobry chłop jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piopio_ 27.06.2012 10:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2012 nie bede sie klocic na tym forum bo nie o to chodzi , nawet nie mozna wypowiedziec swojego zdania, nie krytykuje pomyslow p. konarskiego tylko wyrazam zdanie co mi sie podoba, o gustach sie nie dyskutuje, moze wasz czasem poczytam , ale nie mam ochoty juz tu byc, p. konarski jest tu ekspertem i wszystko wie, moze sam sobie pan bedzie odpowiadal na wlasne pytania i prowadzil to forum, zycze milego dnia, nie stresuj się bo nie warto, każdy ma swoje zdanie i gust, a jak napisałaś o gustach sie nie dyskutuje. Odwiedzaj nas, pytaj i jak to mówi moja 88-cio letnia babcia, że jak ci ktoś d... obrabia to niech nie zapomni cię w nią pocałować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
konarski 27.06.2012 10:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2012 (edytowane) Czepiam się bo czacha dymi jak się czyta takie bajki jak o tym laserze. Ciekawe, który producent na masową skalę wdrożyłby taką technologię aby uruchomić laser o tak potężnej mocy aby ciąć gres 8mm! Nie mówię, że się nie da, ale nie przy masówce z marketów... Frezowanie, cięcie wodą pod wysokim ciśnieniem to tak, ale laser? Edytowane 27 Czerwca 2012 przez konarski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piopio_ 27.06.2012 10:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2012 bez przesady, strasznie nerwowy jesteś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piopio_ 27.06.2012 11:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2012 A tak z innej beczki to potrzebuję krzeseł do jadalni, w jakiejś rozsądnej cenie, myślałam o eko skórze. stół już mam taki: http://desmond.imageshack.us/Himg98/scaled.php?server=98&filename=dsc0304p.jpg&res=landing http://desmond.imageshack.us/Himg14/scaled.php?server=14&filename=dsc0302x.jpg&res=landing, kanapy mam dwie takie http://www.ikea.com/pl/pl/images/products/kivik-sofa-trzyosobowa__0115172_PE268379_S4.JPG no i muszę też znaleźć hokery do barku. Może macie jakieś pomysły, bo ja myślałam o takich , ale nie wiem czy będą pasowały http://s.sklep.meble.pl/gfx/futuri/sklep_oferta/145463/_krzeso_myspace_czarne__9815069522.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
konarski 27.06.2012 11:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2012 Tak działają na mnie nic nie wnoszące wpisy z tego forum. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piopio_ 27.06.2012 11:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2012 Tak działają na mnie nic nie wnoszące wpisy z tego forum. No to moje pytanie o krzesła też pewnie nic nie wnosi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
konarski 27.06.2012 11:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2012 No to moje pytanie o krzesła też pewnie nic nie wnosi? Przemilczę to ironiczne pytanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piopio_ 27.06.2012 11:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2012 Przemilczę to ironiczne pytanie. No i na tym zakończmy. Powróćmy do tematów budowlanych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
konarski 27.06.2012 11:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2012 Jestem za. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piopio_ 27.06.2012 11:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2012 czy ktoś z was interesował się cenami barierek na schody ze szkła. chodzi mi o coś takiego: http://img.extradom.pl/spolecznosc/foto/238944/render/foto/resize$600-600-1,text$mickirl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piopio_ 27.06.2012 13:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2012 lepiej z takimi hamem wogole nie dyskutowac, widzialam pieknie wykonczony dom 500m2 i chcialam sie z wami podzilic jego wykonczeniem, ale z takim wiesniakiem nie gadam, kazdy robi jak chce , zrob sobie mega fuge i potem ja czysc a tak wogole po co ci to forum? forum nie powie ci jak masz zrobic dom... to gadaj tylko z nami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Redakcja 27.06.2012 13:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2012 Tak działają na mnie nic nie wnoszące wpisy z tego forum. Prosimy o większą kulturę dyskusji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts