Jankes 70 05.07.2012 07:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2012 my mamy powiększoną ścianę frontową o 50 cm czyli własnie kuchnia jest szersza o 50 cm i mamy lustrzaną wersje Julki. witam jak powiekszyliscie te scianę frontową,czy cała konstrukcja domu była zmieniana przez to?rozpoczynamy budowę i szukam wszelkich plusów powiększenia tego domku bo w realu za duzy on nie jest, a kuchnia malutka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barber 05.07.2012 07:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2012 witam jak powiekszyliscie te scianę frontową,czy cała konstrukcja domu była zmieniana przez to?rozpoczynamy budowę i szukam wszelkich plusów powiększenia tego domku bo w realu za duzy on nie jest, a kuchnia malutka pomyliłam się...sprawdziłam na projekcie i ściana frontowa jest piowiększona o 60 cm. Mi kuchnia też wydawała się mała jak na domek i stąd decyzja o powięszkeniu tej kuchni z racji tego, że nie można było wyburzyć ściany między kuchnią a spiżarnią. A o 50 cm powiększyliśmy salon, zrezygnowaliśmy z tych wypustek i wysunęliśmy ścianę do przodu i tym samym powiększył się też pokój na górze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jankes 70 05.07.2012 18:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2012 pomyliłam się...sprawdziłam na projekcie i ściana frontowa jest piowiększona o 60 cm. Mi kuchnia też wydawała się mała jak na domek i stąd decyzja o powięszkeniu tej kuchni z racji tego, że nie można było wyburzyć ściany między kuchnią a spiżarnią. A o 50 cm powiększyliśmy salon, zrezygnowaliśmy z tych wypustek i wysunęliśmy ścianę do przodu i tym samym powiększył się też pokój na górze. witam dalej nic nie rozumiemyjak to powiększyliście te wypustki w salonie to wiadomo, ale to tylko się powieksza delikatnie salon, jak to sie ma do kuchni i przedłuzenia o 60 cm, czy zmienialiscie państwo kontrukcję dachu, jaka scianę wysuneliście do przodu, czy te frontową, czyli zmieniliście cały szkielet?czałą nośną scianę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barber 06.07.2012 08:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2012 witam dalej nic nie rozumiemyjak to powiększyliście te wypustki w salonie to wiadomo, ale to tylko się powieksza delikatnie salon, jak to sie ma do kuchni i przedłuzenia o 60 cm, czy zmienialiscie państwo kontrukcję dachu, jaka scianę wysuneliście do przodu, czy te frontową, czyli zmieniliście cały szkielet?czałą nośną scianę? Ok jeszcze raz. Patrząc na oryginal projektu ściana fronowa ma 15,91. My ją poszeszyliśmy o 60 cm. Salon powiększa się nie tylko o wypustki, które są zlikwidowane ale my dodatkowo wysunęliśmy ścianę do przodu o 50 cm. W związku z tym konstrukcja dachu się zmienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GraziaK 09.07.2012 12:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2012 Cześć.Pochwalcie sie swoimi łazienkami, tymi małymi i duzymi. Mam wielki dylemat w tym zakresie. Może coś sie nasunie po obejrzeniu Waszych łazieneczek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tubapl 09.07.2012 18:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2012 Witam, Ile wychodzi m2 poddasza a ile elewacji w Julce?Ile płaciliście za tynk na elewacje ( i jaki ), na gotowo bądz robocizne.Dziekuje i pozdrawiam!Mirek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michas0312 10.07.2012 07:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2012 Witam wszystkich sympatyków Julki Mam do was bardzo dla mnie waznie pytanie: Czy kto budowal ten dom w woj. Pomorskim badz Zachodniopomorkim? Jest z okolic Słupska i bardzo mi zalezy by obejrzec ten dom na zywo. Z góry dziekuje za wszelkie odpowiedz Michał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CiortCzyKasia 10.07.2012 21:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2012 Piopio- Jak oglądam twoje schody to widzę kolejną rzecz którą zjechała nasza ekipa....Jak u mnie jakiś wyższy facet (180/190 cm) będzie schodził z góry na dół to się walnie w głowinę!!! Co tu zrobić???!! no i oczywko ładne schody:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piopio_ 11.07.2012 06:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2012 Do karo80na razie masz rzut zmian o które prosiłaś, a zdjęcie elewacji wstawię później bo muszę najpierw zrobić aktualną fotkę http://desmond.imageshack.us/Himg651/scaled.php?server=651&filename=rzutu.png&res=landing Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Stulp 11.07.2012 21:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2012 Czy moze ktoś budujący Julkę III (dach 2 spadowy) dać fotę jak wygląda budynek od strony elewacji garażowej(od szczytu)?Patrzę na rysunek i wydaje mi się, że komin jest widoczny nie tylko ponad dachem wyższym, ale również pomiędzy dwoma dachami.I z tąd zastanawiam się, czy robić od razu z klinkieru czy pomiędzy dachami komin ocieplać?Podpowiecie coś?Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zygi72 14.07.2012 14:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2012 Komin jest widoczny także pomiędzy dachami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gazda-77 15.07.2012 12:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2012 Witam wszystkich sympatyków Julki Mam do was bardzo dla mnie waznie pytanie: Czy kto budowal ten dom w woj. Pomorskim badz Zachodniopomorkim? Jest z okolic Słupska i bardzo mi zalezy by obejrzec ten dom na zywo. Z góry dziekuje za wszelkie odpowiedz Michał Buduję JULKĘ w Ustce, ale na razie nie ma co oglądać. W tym tygodniu zaczynają dach, to dom nabierze wyglądu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Alicja g 15.07.2012 15:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2012 gazda-77, z jakiej strony masz wjazd na działkę, chodzi mi dokładnie o taras, jest zacieniony na zdjęciu (o której godzinie robiłes zdjecie?). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Stulp 15.07.2012 17:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2012 Oglądając zdjęcia Julek zauważam, że u niektórych są lane betonowe słupy od stropu po wieniec. Oglądając rysunki nie zauważam tego. I teraz pytanie. Źle czytam rysunek, czy to wymysł wykonawcy lub kierownika??Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gazda-77 16.07.2012 06:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2012 (edytowane) gazda-77, z jakiej strony masz wjazd na działkę, chodzi mi dokładnie o taras, jest zacieniony na zdjęciu (o której godzinie robiłes zdjecie?). Garaż jest dokładnie na północy. Taras, jadalnia i kuchnia na południu. Zdjęcie było robione późnym popołudniem. Wjazd i wejście jest od zachodu. Salon, duże okno na wschodzie. Edytowane 16 Lipca 2012 przez gazda-77 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gazda-77 16.07.2012 06:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2012 (edytowane) Oglądając zdjęcia Julek zauważam, że u niektórych są lane betonowe słupy od stropu po wieniec. Oglądając rysunki nie zauważam tego. I teraz pytanie. Źle czytam rysunek, czy to wymysł wykonawcy lub kierownika?? Pozdrawiam W punkcie 5-ostatnia pozycja opisu technicznego projektu masz napisane: -SŁUPEK ŚCIANKI KOLANKOWEJ (SŁUPEK ŁĄCZĄCY WIENIEC POD MURŁATĄ Z WIEŃCEM STROPU PARTERU) - PRZEKRÓJ 25X25, ZBROJENIE GŁÓWNE 4X12MM, STAL A-III, STRZEMIONA 6MM CO 18CM, STAL A-0. SŁUPEK WYKONAĆ PO OBWODZIE BUDYNKU W ROZSTAWIE CO OKOŁO 2M (WG UZNANIA KIEROWNIKA BUDOWY) "Coby dach nie odfrunął, musi być związany ze stropem" Pozdrawiam. Edytowane 16 Lipca 2012 przez gazda-77 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aguś1238 16.07.2012 17:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2012 Witam, Ile wychodzi m2 poddasza a ile elewacji w Julce? Ile płaciliście za tynk na elewacje ( i jaki ), na gotowo bądz robocizne. Dziekuje i pozdrawiam! Mirek u mnie jest okolo 245 m2 elewacji, troche wiecej niz w projekcie po zmianach, ceny wykonania elewacji plus podbidka to od 20 tys do 28 tys, zalezy ile cenia sobie robocizne, Ja robie tynk silikonowy . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tubapl 18.07.2012 07:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2012 u mnie jest okolo 245 m2 elewacji, troche wiecej niz w projekcie po zmianach, ceny wykonania elewacji plus podbidka to od 20 tys do 28 tys, zalezy ile cenia sobie robocizne, Ja robie tynk silikonowy . Dziekuje.Czy to cena z styropianem 18 ? Czy Ktoś znalazł jakaś galerię elewacji, lub inne fajne miejsce w którym można podejrzeć gotowe realizacje? Zastanawiam się jaki odcień elewacji zastsowac do antracytowego - ciemnego dachu. Z czego wykonujecie cokoły? Pzdr Mirek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ANNA1719510401 18.07.2012 18:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2012 Witam. Budujących Julkę proszę o podanie wymiarów samego salonu. Czy kwadratowe wypusty nie przeszkadzają w zagospodarowaniu wnętrza. Czy na którejś ze ścian zmieści się jakiś mebel? Czekam na odp. Pozdrawiam i życzę wytrwałości i żelaznych nerwów na placu budowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aguś1238 18.07.2012 20:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2012 Dziekuje.Czy to cena z styropianem 18 ? Czy Ktoś znalazł jakaś galerię elewacji, lub inne fajne miejsce w którym można podejrzeć gotowe realizacje? Zastanawiam się jaki odcień elewacji zastsowac do antracytowego - ciemnego dachu. Z czego wykonujecie cokoły? Pzdr Mirek styropian 12 bo mamy porotherm 30, cokoł bedzie z kamienia prawdopodobnie cietego piaskowca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts