Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

czy dobrze widze zezamurowaliscie wejscie do kuchni od strony salonu?

[ATTACH=CONFIG]127613[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]127608[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]127610[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]127607[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]127612[/ATTACH]

A to są zdjęcia naszej Julki, w której ciągle coś poprawiamy, kombinujemy czyli uczymy się na błędach.

czy dobrze widze zezamurowaliscie wejscie do kuchni od strony salonu?

witam prosze mi powiedziec co tam wykombinowaliście z tymi schodami, bo wydaje mi się ze sa po przeciwnej stronie, albo żle czytam zdjęcie, i obok ta dobudowa-czy to na wc, mozna dokładniejsza fotke prosić ze zmianą, czy jakieś zmiany od przodu -wejscia jeszcze zrobiliście?

Niestety zdjęć nie mam więcej, na razie przynajmniej. Pod schodami nie ma WC- jak w projekcie. Tam będzie pomieszczenie gospodarcze, WC na dole będzie w tym pokoju przechodnim o garażu, ale tam też pozmienialiśmy troche. Zdjęcia mogę przesłać w przyszłym tygodniu.

WITAM, POPROSZE O TE ZMIANY NA DOLE W PRZYSZŁYM TYGODNIU I Z GÓRY DZIEKUJĘ ZA FOTKI!!!:rolleyes:

[attach=config]128320[/attach][attach=config]128321[/attach][attach=config]128322[/attach][attach=config]128326[/attach][attach=config]128327[/attach]

oto kilka zdjęć, po instalacji co, a przed wylaniem posadzek.

ostatnia fotka kuchnia z aneksem kuchennym widzę, że częściową ścianę między kuchnią a aneksem kuchennym macie całą usuniętą, nasz kierownik budowy twierdzi że mozna zmniejszyć ją tylko częściowo, bo podciąg byłby za gruby, jak to zrobiliście dokładnie?

Nasz kierownik budowy i jednocześnie wykonawca budowy powiedział, że nie ma z tym żadnego problemu i ta ścianka jest na tyle krótka, że nie jest potrzebna. Z tym, że my mamy strop z tzw. płyt żerańskich. Jeżeli chcielibyście więcej szczegółów to w sobotę mogę pogadać z kierownikiem budowy.

Nasz kierownik budowy i jednocześnie wykonawca budowy powiedział, że nie ma z tym żadnego problemu i ta ścianka jest na tyle krótka, że nie jest potrzebna. Z tym, że my mamy strop z tzw. płyt żerańskich. Jeżeli chcielibyście więcej szczegółów to w sobotę mogę pogadać z kierownikiem budowy.

tak prosze wypyać sie dokładnie, jakie poszły umocnienia, by ta ścianka mogła być zlikwidowana całkowicie

MY również zdecydowaliśmy się na budowę Julki:) Po przeprawach z polską biurokracją, budową domku gospodarczego oraz małych problemach z ukształtowaniem terenu - ruszyliśmy 6 kwietnia. Dodaję parę zdjęć ( znajdziecie je w dz.b.), na których widać, że Julka rośnie :lol2:

Nasza Julka będzie w wersji odbicie lustrzane oraz będzie całkowicie podpiwniczona. Z uwagi na różnicę poziomów na działce musieliśmy wprowadzić dodatkowe fundamenty tzw. podławy, na których staną już standardowo ławy.

Edytowane przez pogodynka24

MY również zdecydowaliśmy się na budowę Julki:) Po przeprawach z polską biurokracją, budową domku gospodarczego oraz małych problemach z ukształtowaniem terenu - ruszyliśmy 6 kwietnia.

Rozumiem, że ta przeprawa z polską biurokracją miała związek z tym, że budujecie na działce rolnej skoro jest domek gospodarczy?? My też przymierzamy się do julki i też by to było na rolnej stąd moja ciekawość:)

Ten nasz domek gospodarczy to nie do końca domek gospodarczy, on raczej pełni tylko taką funkcję, ale masz rację - też przekształcaliśmy działkę. Jednak problem tkwił w tym, że w urzędach mieli mapki w ogóle nie pokrywające sie ze stanem faktycznym działki, gdzieś sprzed wojny, a druga rzecz była taka, że nasza działka znajduje się na terenie, gdzie "kiedyś" występowały szkody górnicze i mieliśmy małe zakręcenie z pismem z Urzędu.

nasz kierownik budowy i jednocześnie wykonawca budowy powiedział, że nie ma z tym żadnego problemu i ta ścianka jest na tyle krótka, że nie jest potrzebna. Z tym, że my mamy strop z tzw. Płyt żerańskich. Jeżeli chcielibyście więcej szczegółów to w sobotę mogę pogadać z kierownikiem budowy.

witam i jak dopytaliscie się państwo swojego kierownika budowy jakie umocnienia przy usunieciu tej sciany?

I jeszcze pytanie w projekcie małe wc, my planujemy tu przejscie do garazu z małym pom. Gospodarczym, jak najlepiej wylac to na jednym poziomie, by przynajmniej do pierwszych drzwi była podłoga równa bez schodków a jednocześnie schody główne na góre nie wychodziły za bardzo na salon

jak macie porobione dajcie jakieś fotki zmian na dole, by pom obok wejscia były jak najlepiej wykorzystane?

To są zmiany na dole: korytarz do garażu, drzwi do łazienki i garderoba w wiatrołapie.

[ATTACH=CONFIG]130230[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]130216[/ATTACH]

A to góra:

[ATTACH=CONFIG]130232[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]130234[/ATTACH]

czy moge prosic o wiecej zdjec pomieszczenia gospodarczego bo widze ze jest tam wydzielony korytaz bezposednio do garazu.

czy moge prosic o wiecej zdjec pomieszczenia gospodarczego bo widze ze jest tam wydzielony korytaz bezposednio do garazu.

Zależy jakie pomieszczenie gospodarcze. Na dole mam tak: korytarz do garażu i przed samym wejściem do garażu (z tego pokoju co był w projekcie ) zrobiona jest mała łazienka (sam wc i umywalka). Natomiast w wiatrołapie przy samym wejściu do domu zrobiona jest (również z części tego pokoju) garderoba. Czyli podsumowując z pokoju między garażem a wejściem zrobiliśmy łazienkę, garderobę i korytarz do garażu. Pod schodami jest pomieszczenie gospodarcze.

Na górze natomiast z pomieszczenia nad garażem wydzieliliśmy dwa pomieszczenia: jedno małe - to będzie pralnia i suszarnia (zawsze mi tego brakowało), a drugie to pokój (całkiem duży). Zlikwidowaliśmy ścianę prowadzącą do tych dwóch pomieszczeń i powstał dodatkowy korytarz na półpiętrze. Nie jest to może rozwiązanie rewelacyjne, ale nam nie przeszkadza.

To jest właśnie korytarz na półpiętrze

2012-08-06-724.jpg

A to jego przybliżenie

2012-08-06-728 kopia.jpg

A to dół opisany

2012-08-06-735 kopia.jpg

Edytowane przez asiaprzem