Aguś1238 11.08.2012 14:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2012 Zależy jakie pomieszczenie gospodarcze. Na dole mam tak: korytarz do garażu i przed samym wejściem do garażu (z tego pokoju co był w projekcie ) zrobiona jest mała łazienka (sam wc i umywalka). Natomiast w wiatrołapie przy samym wejściu do domu zrobiona jest (również z części tego pokoju) garderoba. Czyli podsumowując z pokoju między garażem a wejściem zrobiliśmy łazienkę, garderobę i korytarz do garażu. Pod schodami jest pomieszczenie gospodarcze. Na górze natomiast z pomieszczenia nad garażem wydzieliliśmy dwa pomieszczenia: jedno małe - to będzie pralnia i suszarnia (zawsze mi tego brakowało), a drugie to pokój (całkiem duży). Zlikwidowaliśmy ścianę prowadzącą do tych dwóch pomieszczeń i powstał dodatkowy korytarz na półpiętrze. Nie jest to może rozwiązanie rewelacyjne, ale nam nie przeszkadza. To jest właśnie korytarz na półpiętrze [ATTACH=CONFIG]130490[/ATTACH] A to jego przybliżenie [ATTACH=CONFIG]130491[/ATTACH] A to dół opisany [ATTACH=CONFIG]130492[/ATTACH] ciekawe rozwiazanie, ja polaczylam spizarke z sienia i mamy w ten sosob miejsce na garderobe a pomieszczenie gosp. to przechodnie to wc z pralnia (planuje pralke i suszarke zakupic) ale zastanawiam sie czy wlasnie tamn nie dac tej sciany aby wejscie do garazu bylo osobne, pod schodami mamy spizarnie schowek (nie chcialam tam wejscia z garazu prosto do salonu ze wzgl na zimno lecace z garazu i zapachy ) . podoba mi sie tez pomysl polaczenia sieni i pom gospodarczego jako jedno pomieszczenia na garderobe i lacznik z garazem.no ale w moim wypadku to juz za pozno na takie zmiany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aguś1238 13.08.2012 12:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2012 ile wam wyszlo metrow wylewki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gazda-77 13.08.2012 18:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2012 http://izismile.com/2012/08/02/epic_construction_fail.html Też buduję w tej technologii. Jestem dealerem.:lol2: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jankes 70 26.08.2012 17:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2012 u mnie jest gres z nowej gali concept cn99 z fugą 2mm i na pewno nie ma 3,5-4mm http://img204.imageshack.us/edit_preview.php?l=img204/2096/p1040541d.jpg&action=rotate°ree=-90&r=0.8860346299833323 pyt do piopio? Schody kończa się u państwa na równi ze scianą- czy wydłuzyliście troszeczkę te scianę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
konarski 27.08.2012 08:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2012 > Jankes 70 Czy mogę Cie prosić o zdjęcie sufitu w salonie? Bo na powyższej fotografii widzę, że masz coś tam ciekawego zrobione, też planuje opuścić i podświetlić, ale jestem na etapie planowania i może coś mnie u Ciebie zainspiruje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pogodynka24 27.08.2012 10:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2012 Powoli bo powoli, ale idziemy do przodu. Jesteśmy na etapie podmurówki pod piwnice . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jankes 70 27.08.2012 11:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2012 Czy ktoś zrobił schody dół-tak jak jest w projekcie z tym zakolem od dołu -poprosze fotki-jak to wygląda od wejścia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jankes 70 27.08.2012 11:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2012 > jankes 70 czy mogę cie prosić o zdjęcie sufitu w salonie? Bo na powyższej fotografii widzę, że masz coś tam ciekawego zrobione, też planuje opuścić i podświetlić, ale jestem na etapie planowania i może coś mnie u ciebie zainspiruje to fotka od piopio ja dopiero stawiam mury!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
konarski 27.08.2012 14:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2012 to fotka od piopio ja dopiero stawiam mury!! Rzeczywiście, źle popatrzyłem. W takim razie tą samą prośbę odbijam do piopio_. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tubapl 28.08.2012 06:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2012 Ile wyszlo Wam metrów kwadratowych elewacji ? ( najlepiej dla julki III )Pozdrawiam!Mirek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piopio_ 28.08.2012 06:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2012 Rzeczywiście, źle popatrzyłem. W takim razie tą samą prośbę odbijam do piopio_. To zdjęcie jest na 67 stronie nad twoimi drzwiami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piopio_ 28.08.2012 06:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2012 pyt do piopio? Schody kończa się u państwa na równi ze scianą- czy wydłuzyliście troszeczkę te scianę? ściana pozostała jak w projekcie schody są skrócone Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jankes 70 28.08.2012 17:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2012 ściana pozostała jak w projekcie schody są skrócone do piopio prosze mi powiedziec jezeli chodzi o te schody-skróciliście państwo schody- tzn jaka jest wysokośc. I głębokośc stopnia(element betonowy) nasz wykonawca mówi że głębokośc przy skróceniu całości schodów o dwa stopnie(pani ma 10 stopni do spocznika-nam mówi wykonawca że projekt ma 12 ) bedzie za płytka /wąska, jak państwa schody sprawdzają się w uzytkowaniu oraz prosze mi powiedzieć jaka jest szer i wysokośc pani okna w wc na dole, czy wszystkie okna od przodu zrobiliście od góry na równi razem z drzwiami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
konarski 29.08.2012 07:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2012 Jaką grubością styropianu ocieplaliście od spodu balkon nad drzwiami wejściowymi? 5cm wystarczy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monika2907vp.pl 29.08.2012 19:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2012 Witam, czy buduje ten dom ktoś z woj pomorskiego? i czy można było by zobaczyć na żywo ? monika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monika-o2 30.08.2012 12:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2012 Czy ktoś zrobił schody dół-tak jak jest w projekcie z tym zakolem od dołu -poprosze fotki-jak to wygląda od wejścia Ja zrobiłam takie schody, ale je będę zmieniać, bo nie bardzo mi pasują do całego wykończenia. Radzę ci zrób na razie proste schody, a z czasem kiedy zrobisz sufity i kominek to nie stwierdzisz sam czy zostawić tak czy dolać na półokrągło. Jak chcesz to mogę ci przesłać zdjęcia na maila. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jankes 70 30.08.2012 16:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2012 Ja zrobiłam takie schody, ale je będę zmieniać, bo nie bardzo mi pasują do całego wykończenia. Radzę ci zrób na razie proste schody, a z czasem kiedy zrobisz sufity i kominek to nie stwierdzisz sam czy zostawić tak czy dolać na półokrągło. Jak chcesz to mogę ci przesłać zdjęcia na maila. poprosze o te fotki mój email [email protected] z góry dziękuję problem ze skróceniem to najbardziej, że są za bardzo na wejściu wg.mnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monika-o2 31.08.2012 12:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2012 (edytowane) Do piopio Dotyczy kuchni: Czy mógłbyś wstawić zdjęcie kuchni od strony wejścia/patrząc od strony pomieszczenia gospodarczego/. Zastanawiam się nad takim stolikiem jak ty zrobiłeś i chciałabym zobaczyć jak to wygląda. Czy nie przeszkadza on we chodzeniu do kuchni? Jaką ma szerokość? A i jeszcze: Jaką szerokość mają twoje opaski przy suficie? PozdrawiamMonika Edytowane 31 Sierpnia 2012 przez monika-o2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monika-o2 31.08.2012 12:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2012 Jak robicie obróbkę balkonu (rynna czy blacha z okapnikiem) ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marzena16061987 03.09.2012 12:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2012 Witam, czy buduje ten dom ktoś z woj pomorskiego? i czy można było by zobaczyć na żywo ? monika a gdzie dokładnie będziesz będziesz budować?ja zaczynam w tym roku fudamenty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts